SPORT

Braći Lončarić nagrada Dražen Petrović

Veslačka braća Patrik i Anton Lončarić dobitnici su nagrade u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada ...

    Objavljeno 11.09.2018
    Alan Srčnik

    Veslačka braća Patrik i Anton Lončarić dobitnici su nagrade u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada jer su na Europskom juniorskom prvenstvu u Francuskoj osvojili prvo, a na Svjetskom prvenstvu u Češkoj drugo mjesto u dvojcu bez kormilara.

    Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” u ponedjeljak su, dvanaestu godinu za redom, uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima – piše Hina, a prenosi Nacionalni portal.

    Nagrada nosi ime Dražen Petrović u spomen na jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja.

    Odbor za dodjelu Nagrade “Dražen Petrović”, kojim je predsjedavao veslački olimpijac i dopredsjednik HOO-a Damir Martin, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2018. godini dobiju taekwondašica Nika Klepac, koja je na juniorskom prvenstvu Europe u Cipru u kategoriji do 59 kg osvojila zlatnu, a na Svjetskom prvenstvu u Tunisu u kategoriji do 63 kg srebrnu medalju, te atletičar Marino Bloudek, koji je na godišnjoj rang listi europske atletike 2017/18 – disciplina 800m dvorana – zauzeo prvo,  a na rang listi Svjetske atletske federacije (IAAF) drugo mjesto.

    Najuspješnija muška momčad je kadetska reprezentacija Hrvatske koja je na Europskom prvenstvu U16 u kolovozu ove godine u Novom Sadu osvojila zlatnu medalju, a nastupila je u sastavu:  Matej Bošnjak, Ivan Perasović, Roko Prkačin, Filip Paponja, Boris Tišma, Lukša Buljević, Hrvoje Majcunić, Ante Perkušić, Dominik Rašić, Tomislav Ivišić, Duje Brala i Mario Krešić.

    Na žalost, po prvi put u ovom izboru nije proglašena najuspješnija ženska ekipa mlađih dobnih kategorija jer Odboru za dodjelu nagrada nije pristigla niti jedna nominacija.

    Judašica Ana Viktorija Puliz dobitnica je nagrade u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta. Ana Viktorija je na EP u Sarajevu osvojila srebrno odličje u kategoriji do 44 kg te je trenutno prva na kadetskoj rang listi što joj osigurava nastup na OI mladih u listopadu ove godine u Buenos Airesu.

    Najvećom nadom hrvatskog sporta proglašen je tenisač Mili Poljičak  koji je na Europskom prvenstvu U14 osvojio drugo mjesto i trenutno je prvi na rang listi Tenis Europa U14.

    (Hina)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Ne krijemo činjenicu da idemo izboriti svoje mjesto za put u Tokio, ali svjesni smo da nam to nitko neće pokloniti i da će konkurencija biti žestoka"

    Braća Lončarić u kvalifikacijama za Tokio

    U švicarskom Lucernu od 15. do 17. svibnja održat će se veslačka kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Tokiju, a Više…

    Vraćaju se sa SP-a sa brončanom medaljeom i svjetskim rekordom. OsijekNEWS čestita svojim sugrađanima

    SP velsanje (juniori): Braća Lončarić brončani

    Braća blizanci Patrik i Anton Lončarić osvojili su brončanu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama