GOSPODARSTVO

Budi li Vas noću Vaš hladnjak?

Kada hladnjak trese, brunda, curi... vrijeme je za novi!

    Objavljeno 10.07.2019
    OsijekNews

    Znate li onaj grozan osjećaj kad Vas usred noći probudi hladnjak koji brunda kao stari traktor? I još k tome lagano poskakuje? A da ne govorimo o tome da curi i da Vam je već muka od čestog otapanja i čišćenja? Onda je vrijeme za novi …

    Neki od nas se još uvijek sjećaju vremena kada su naše vrijedne bake pokušavale sačuvati obilje ljetnih i jesenskih plodova raznim metodama. Voće stavljalo u kompot, povrće se kiselilo – čak i grašak i mahune, meso se solilo i potapalo u mast u drvenim kacama ili velikim staklenkama…sve da preko zime ne bi ničega ‘usfalilo’. Ta su vremena davno iza nas. Danas namirnice čuvamo hlađenjem ili zamrzavanjem.

    Hlađenje namirnica na temperaturama od 4 do 6 stupnjeva je način da kratkotrajno sačuvamo namirnice. Zamrzivači postižu temperature od -18 do čak -45 stupnjeva C i služe za dugotrajno čuvanje namirnica.
    Hladnjak, zamrzivač škrinja ili ladičar, kombinirani hladnjak, samostojeći, ugradbeni… izbor je velik i ovisi o Vašim potrebama.

    Najpopularnija vrsta hladnjaka je kombinirani hladnjak sa zamrzivačem u gornjem ili donjem dijelu. Budući da zamrzivač u pravilu zauzima trećinu hladnjaka, idealan je za čuvanje namirnica za 4 do 6 osoba. A mi bi smo svi htjeli više jer nas šarene tržnice ili akcije po trgovačkim centrima mame da napunimo hladnjake do vrha, neka se nađe …

    Problem nastaje kada Vam zatreba ono ‘nešto’ što je baš negdje u nekom nevidljivom kutu hladnjaka. Vrata otvorena, Vi gledate a ne vidite, a hladnjak se lagano topi… Ili zamislite situaciju kada dolazite iz trgovine punih vrećica zamrznutih namirnica, sladoleda, pića a nemate gdje sve to ‘ugurati’. Rješenje su novi, moderni hladnjaci s četvero vrata ili side by side hladnjaci s dvoje vrata.

    Kod hladnjaka s četvero vrata gornji dio je hladnjak a donji zamrzivač. Side by side hladnjaci podijeljeni su na dva dijela – lijevi dio je zamrzivač a desni hladnjak. Zbog svoje veličine ovi su hladnjaci veoma pregledni i idealni za brojnije obitelji.

    Hladnjaci nove generacije u pravilu imaju inverterske motore i energetski su visokoučinkoviti. LED plavo svijetlo doprinosi dužem očuvanju namirnica, a My Fresh Choice zona koja posjeduje odvojene sustave za protok zraka kontrolira temperaturu za pohranu svježe hrane. Zaboravite na čišćenje jer svi moderni hladnjaci imaju NoFrost sustav. Kružnim hlađenjem zrak se ravnomjerno raspoređuje ,tako da se u unutrašnjosti ne mogu stvoriti nakupine leda. Ni Vaše namirnice neće biti zaleđene kristalima leda, a ladice ćete uvijek bez problema moći otvoriti i zatvoriti. NoFrost pruža vrhunski komfor te će Vas poštedjeti napornog odleđivanja – zauvijek.

    Ponuda u trgovačkim centrima je zaista velika. Na Vama je da odaberete hladnjake i zamrzivače najpoznatijih brendova – Gorenje, Beko, Samsung, Hisense, Whirpool i da potražite svoj idealan hladnjak na MojaAkcija.hr.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Katalog Izolirka donosi nove akcije

    Proljetne radove lakše je obaviti uz pomoć Izolirke

    Obogatite vaš vrt s vodenim parkom kojemu će se razveseliti i vaša djeca. Razni dijelovi koje možete kombinirati na vrtna Više…

    Ljestvica postaje "stroža" u odnosu na dosadašnju, a radi jednostavnosti se više neće koristiti oznake A+++, A++ i A+

    Od 1.3. uvode se nove oznake za kućanske uređaje

    Energetske oznake koje prikazuju koliko je neki uređaj energetski učinkovit promijenit će se u cijeloj Europskoj uniji 1. ožujka 2021. Više…

    Dan žena – praznik ženskih prava

    Žene, majke, kraljice – obilježimo zajedno Dan žena

    Drage naše, uskoro je Dan žena. To je Vaš dan, naš dan! Drage žene, majke, kraljice – počastite se toga Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja