ŽIVOT

Budite i vi filantropi ovaj tjedan!

Sedmi Tjedan filantropije započeo je danas izložbom u Sakuntala parku i potragom za blagom na Trgu Ante Starčevića, a trajat će do petka...

Objavljeno 26.09.2022
Iven Jurić

Zaklade Slagalica i Srce Grada Osijeka danas su započele sedmi Tjedan filantropije kojem je cilj promoviranje razvoja filantropije, potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice i društva.

Program je započeo izložbom o povijest filantropije u Osijeku pod nazivom “Filantropski vremeplov”, izložba je postavljena u Sakuntala parku – mjestu koje je bogato filantropskim pričama Osijeka.

Građani će tijekom cijelog tjedna saznati priče iz osječke filantropije 19. i 20. stoljeća, izložba je nastala u suradnji s TZ grada Osijeka.

Program se nastavio na Trgu Ante Starčevića Potragom za filantropskim blagom, u njoj su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda, kako bi im bilo zanimljivije uključili su se i polaznici Dramskog studija za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, koji su oživjeli likove iz prošlosti. U potrazi pobjedu je odnijela Osnovna škola Frana Krste Frankopana.

Sutrašnji dan rezerviran je za panel raspravu „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“ koja će se održati u velikoj dvorani Stare pekare u 18 sati.

Panelom će se obilježiti i Europski dan održivih zajednica koji ima za cilj razvijati i promovirati oblike podrške mladima vođama i građanima.

Ako ste ipak za neku šetnju u srijedu će vas Grgur Marko Ivanković uz podršku TZ grada Osijeka povesti u šetnju gradom koja će krenuti iz Parka Oscara Nemona u 17 sati, a završit će kod Vikarijata.

Kvizaši svoje mjesto mogu naći u Barcelona pubu gdje će biti kviz općih kulture i pitanja vezanih za povijest filantropije u Osijeku, kviz počinje u 18,30 sati.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije

Dragi ljubitelji znanja, zabave i izazova! Želimo vas pozvati na  EUforija- Zabava u duhu Europe pub kviz večer koja će Više…

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

Ako ste fascinirani paucima, veselit će vas da uskoro u Portanovu stiže i jedinstvena izložba tarantula i insekata, i to od 1. ožujka. Tarantule i insekti stižu iz cijeloga svijeta

Uskoro Izložba tarantula u Portanovi

Kao što su mnogi od vas već mogli primijetiti, privremeno je zatvorena Europa 92… A sve s ciljem otvorenja još Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice