ŽIVOT

Čepin: 18 interventnih vozila, eksplozija, požar i zvukovi hitne službe

Sutra će se u Čepinu provoditi smotra i pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite OBŽ

    Objavljeno 29.05.2018
    Nikolina Ćosić

    Ako sutra između 13 i 14 sati u Čepinu vidite interventna vozila i čujete zvučno oglašavanje opasnosti i prolaska hitnih službi, nema potrebe za panikom! Radi se samo o smotri i pokaznoj vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije “Za sigurnost građana – Čepin 2018.”.

    Smotra i vježba se provodi sukladno Planu civilne zaštite Osječko-baranjske županije i povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava sutra, 30. svibnja. Sve će se događati u Čepinu (Tvornica ulja Čepin d.d., Ulica grada Vukovara 18).

    Postrojavanje i smotra pripadnika Specijalističkih postrojbi civilne zaštite Osječko-baranjske županije i ostalih operativnih snaga održat će se od 12.45 sati, a simuliranjem tehničko-tehnološke nesreće (eksplozije cisterne i požara, ozljeđivanja i evakuacije građana) u prostoru Tvornice ulja Čepin od 13.00 do 14.00 sati trajat će pokazna vježba u kojoj sudjeluju pripadnici svih operativnih službi sustava civilne zaštite.

    Vježbom se provjera operativna spremnost, osposobljenost i opremljenost vatrogasnih, policijskih i ostalih službi i postrojbi koje se civilnom zaštitom bave kao redovitom djelatnošću te Hitne medicinske pomoći, Crvenog križa i HGSS-a u izvanrednoj situaciji. Ujedno se provjerava procedure i planove postupanja, aktiviranje i mobilizacija operativnih snaga te koordinacija kod provođenja mjera i aktivnosti civilne zaštite.

    U navedenu vježbu uključeno je 105 direktnih sudionika te 18 interventnih vozila, a koristit će se zvučno oglašavanje opasnosti i prolaska hitnih službi, pa obavještavamo građane Čepina i Osijeka da je riječ samo o smotri i vježbi pripadnika civilne zaštite te da nema razloga za uznemirenost.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Počinitelj je doveo u zabludu 86-godišnjaka na način da je od njega kupio traktor s prikolicom kojom prilikom mu je dao 100 eura kao jamstvo...

    Pronađen počinitelj prijevare

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 53-godišnjak Više…

    Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

    Advent – iz Čepina s ljubavlju

    Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

    Uz manifestacijski i kulturni turizam Čepin sada ima i zdravstveni turizam. Oba projekta imaju za cilj gospodarski ojačati regiju i pridonijeti pozicioniranju Slavonije na gospodarskoj, medicinskoj i turističkoj karti Hrvatske, Europe i svijeta.

    [FOTO] Saznali smo koja će biti najpoželjnija destinacija u 2024. godini: Materra i Priora, imena koja treba zapamtiti

    Luksuz, prekrasan dizajn, udoban krevet i pogled u bespuće koje će Vas, dok doručkujete s ljubavlju i pažnjom osmišljenu deliciju, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

    Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

    Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

    Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

    Oružje koje je 65-godišnjak pronašao je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek

    U vrtu pronašao puškomitraljez, automatsku pušku, streljivo…