ŽIVOT

Čepin: 18 interventnih vozila, eksplozija, požar i zvukovi hitne službe

Sutra će se u Čepinu provoditi smotra i pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite OBŽ

  Objavljeno 29.05.2018
  Nikolina Ćosić

  Ako sutra između 13 i 14 sati u Čepinu vidite interventna vozila i čujete zvučno oglašavanje opasnosti i prolaska hitnih službi, nema potrebe za panikom! Radi se samo o smotri i pokaznoj vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije “Za sigurnost građana – Čepin 2018.”.

  Smotra i vježba se provodi sukladno Planu civilne zaštite Osječko-baranjske županije i povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava sutra, 30. svibnja. Sve će se događati u Čepinu (Tvornica ulja Čepin d.d., Ulica grada Vukovara 18).

  Postrojavanje i smotra pripadnika Specijalističkih postrojbi civilne zaštite Osječko-baranjske županije i ostalih operativnih snaga održat će se od 12.45 sati, a simuliranjem tehničko-tehnološke nesreće (eksplozije cisterne i požara, ozljeđivanja i evakuacije građana) u prostoru Tvornice ulja Čepin od 13.00 do 14.00 sati trajat će pokazna vježba u kojoj sudjeluju pripadnici svih operativnih službi sustava civilne zaštite.

  Vježbom se provjera operativna spremnost, osposobljenost i opremljenost vatrogasnih, policijskih i ostalih službi i postrojbi koje se civilnom zaštitom bave kao redovitom djelatnošću te Hitne medicinske pomoći, Crvenog križa i HGSS-a u izvanrednoj situaciji. Ujedno se provjerava procedure i planove postupanja, aktiviranje i mobilizacija operativnih snaga te koordinacija kod provođenja mjera i aktivnosti civilne zaštite.

  U navedenu vježbu uključeno je 105 direktnih sudionika te 18 interventnih vozila, a koristit će se zvučno oglašavanje opasnosti i prolaska hitnih službi, pa obavještavamo građane Čepina i Osijeka da je riječ samo o smotri i vježbi pripadnika civilne zaštite te da nema razloga za uznemirenost.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Grad Osijek potpisao je Ugovor o stipendiranju za 4 odgojiteljice, naziv studija je ''Škola za sutra'', a ISKRA provodi i brojne kreativne programe za poboljšanje obrazovanja djece.

  Waldorfske skupine stižu u vrtić – organiziran studij i brojni programi ISKRE

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire

  Četvrtak nam donosi malo ljepšu vremensku prognozu, a ostatak tjedna biti će pravi ljetni! Strpljivo čekamo visoke temperature i sunce...

  Pred kraj tjedna stiže nam i ljepše vrijeme!