POLITIKA

Dan Mjesnog odbora Tenja

Okupljeni su odali počast kod spomenika, nakon toga uslijedila je Sveta misa, a za kraj i Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora u Tenji

    Objavljeno 25.07.2018
    Tea Pakšec

    Tenja je prigradsko naselje Grada Osijeka s bogatom povijesti koja seže u srednji vijek kada je bila dio plemićkog posjeda Korođskih. Uz starosjedioce Hrvate, većinu su činili Mađari, a od 17. stoljeća naseljeno je srpsko stanovništvo. Za vrijeme Domovinskog rata Tenja je bila okupirano područje, no od mirne reintegracije 1997. Tenja je jedno od rijetkih povratničkih mjesta u kojima je zabilježen rast stanovništva.

    Mjesni odbor Tenja najveći je Mjesni odbor Grada Osijeka, a njezina osnovna škola ima najviše upisane djece.

    DAN MJESNOG ODBORA TENJA

    Povodom obilježavanja dana Mjesnog odbora Tenja organiziran je svečani program koji je započeo polaganjem vijenaca pred spomenikom poginulih u Domovinskog ratu, nakon toga održala se i Sveta misa u Župnoj crkvi Svete Ane, a u 11,00 sati odvila se i Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Tenji.

    Među nazočnima bili su dogradonačelnik grada Osijeka, Boris Piližota i zamjenik župana Goran Ivanović. Polaganju vijenaca prisutvovao je i predsjednik Mjesnog odbora Josip  Mihaljević kao i ostali okupljeni koji su došli odati počast kod spomenika.

    TENJA POPRIMA VIZURU MODERNOG PRIGRADSKOG NASELJA

    – Čestitam svim mještanima Tenje dan Mjesnog odbora, ujedno i crkveni god Svete Ane. Ovo je prilika kada polažemo vijence za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, ali i da na svečanoj sjednici kažemo nešto vezano za mjesni odbor tj. suradnju Grada Osijek i ulaganja u mjesni odbor. Kao što i radimo, na svim mjestima trudimo se razvnomjerno razvijati sve gradske četvrti i mjesne odbore. Naravno, trebaju se uvažavati prioriteti i potrebe. Trenutno je najaktualnija investicija u Tenji vezana za rekonstrukciju osnovne škole s kojom se radi nova trodjela multifuncionalna dvorana, isto tako se postojeća dvorana preuređuje u kuhinju s galerijom, a  uvest će se i pomagala za invalidne osobe tj.biti će ugrađeno novo dizalo. Ukupna investicija iznosi 35 milijuna kuna u sklopu koje će biti uređen i okoliš same škole zajedno s novim parkiralištem. Prošle godine uređen je i popravljen kolnik dužinom “Tenjske” ceste od benzinske pumpe do ulaska u Tenju. Postavljeno je 55 rasvjetnih stupova s novom rasvjetom i napravljena biciklistička staza. I zaključak nam je da Tenja poprima vizuru jednog modernog prigradskog naselja. – rekao nam je dogradonačelnik Boris Piližota.

    RADI SE I TEŽI KA BOLJEM!

    Tenja ima potencijal i jedino što trenutno sputava u daljnjem razvoju naselja je financijska situacija, ali i na tome se radi jer grad Osijek ima financijski proračun sačuvan za ovaj mjesni odbor. Ima se još dosta toga za napraviti, ali ukoliko pogledamo unazad kroz proteklih 5,6 godina Tenja je promijenila izgled i vizuru. Teži se ka tome da i Tenja postane prigradsko naselje bez prevelike razlike u odnosu na grad Osijek.

    mo tenja

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Boris Piližota: "ovo je kanonada financijskih udaraca koja će značajno smanjiti životni standard građanima, HDZ i gradonačelnik Ivan Radić udaraju novi harač osječankama i osječanima!"

    SDP – reakcija na drastično povećanje iznosa komunalne naknade i principijelne odluke aktualne gradske vlasti

    Gradska organizacija SDP-a Osijek je prigodom promjena iznosa komunalne naknade za fizičke i pravne osobe na današnjoj konferenciji za medije Više…

    Piližota: "Trebamo li prihvatiti da su osječki, slavonski i baranjski životi manje vrijedni od života građana drugih dijelova Hrvatske?"

    Je li HZJZ OBŽ spreman za masovno cijepljenje protiv COVID – 19?

    Situacija u kojoj su se našle pojedine države članice Europske unije zbog nedostatka/neravnopravne raspodjele cjepiva odrazila se i na Hrvatsku. Više…

    Spremnike će korisnicima individualnog i kolektivnog stanovanja kroz nekoliko navrata isporuke podijeliti Unikom.

    Osijeku prvome u Hrvatskoj smeđe i žute kante

    Grad Osijek prvi je veliki grad u Republici Hrvatskoj koji je s Fondom za zaštitu okoliša u srpnju 2018. godine Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde