ŽIVOT

Današnja događaja u Osijeku zadovoljit će svačije želje

Donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati u Osijeku

Objavljeno 27.02.2020
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Predstavljanje knjige Jose Živkovića s naslovom „Tragom pokorenih želja“

Joso Živković održat će promociju svoje nove knjige, točnije zbirke pjesama s naslovom „Tragom pokorenih želja“. Osim njega, o knjizi će govoriti Goran Rem, Vlasta Markasović, Livija Reškovac i Mirko Ćurić, koji će pozdraviti sve nazočne, a točno mjesto i vrijeme provjerite ovdje.

2. Čovjek koji se igrao vatrom u kinu Urania (27.2.-4.3.)

I ovaj tjedan kino Urania donosi pregršt zanimljivih filmskih naslova za svačiji ukus. O kojim se filmovima radi, rasporede i posebne ponude pogledajte ovdje.

3. Interdisciplinarni simpozij “Stvari koje nismo smjeli reći… o seksualnosti” (27.2-1.3.) PROGRAM

Povodom 12. veljače, Dana seksualne i reproduktivne svijesti i slobode, održava se interdisciplinarni simpozij “Stvari koje nismo smjeli reći… o seksualnosti” koji će se održati od 27. veljače do 1. ožujka 2020. godine u prostorijama Filozofskog fakulteta u Osijeku. Donosimo komoletan program predavanja, a možete ih bolje proučiti ovdje.

4. Tečaj pletenja u Ogranku Industrijska četvrt

Ogranak Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek za svoje korisnike priprema Tečaj pletenja koji će voditi Petar Pavković, a održavat će se četvrtkom, počevši od 27. veljače. Točan raspored pogledajte ovdje.

5. Izložba postera „Od izvornika do prijevoda” (20.2.-10.3.)

U organizaciji Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u razdoblju od četvrtka, 20. veljače do utorka, 10. ožujka možete pogledati izložbu postera i knjižne građe pod nazivom “Od izvornika do prijevoda”. Gdje točno možete pogledati izložbu provjerite ovdje.

6. Izložba slikarskih radova Ivone Matoušek “Morske mijene”

Tijekom mjeseca veljače u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Ivone Matoušek pod nazivom “Morske mijene”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Dođite i podržite ju u izlaganju svoje iznimne serije radova pod nazivom Morske mijene koja prikazuje periodično dizanje i spuštanje morske površine. Više detalja provjerite ovdje.

7. Tromjesečna akcija kastracije u Vetamu

Veterinarska stanica Vetam d.o.o. organizira akciju kastracije mačaka od 20. siječnja do 20. travnja 2020. godine. Cijena kastracije za ženke iznosi 230,00 kn, a za mužjake 160,00 kn, a kastrirati svoje mace možete već od 6. mjeseca starosti. Kako osigurati svoj termin pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša