POLITIKA

Đanić: To više nije stranka narodnjaštva!

Dosadašnji članovi HNS-a s područja općine Podgorač kolektivno istupili iz stranke

    Objavljeno 30.10.2020
    Darija Kovačić

    Nezadovoljni i razočarani ponašanjem vodstva stranke, naročito nakon proteklih parlamentarnih izbora, pedesetak članova Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, s područja općine Podgorač – istupilo je iz članstva ove stranke.

    Tim je povodom danas u dvorištu DVD-a Podgorač organizirana konferencija za novinare na kojoj je govorio dosadašnji predsjednik općinske organzacije HNS-a, Goran Đanić, koji obnaša i dužnost načelnika Općine Podgorač i potpredsjednika Županijske skupštine Osječko- baranjske županije.

    – Nisam sretan što sam nakon 22 godine vođenja općinske organizacije HNS-a doveden u situaciju da, zajedno s ostalim općinskim članstvom, napuštam ovu stranku. Nažalost, to više nije ona stranka kojoj sam davno pristupio. Nezadovoljni smo sadašnjim načinom vođenja stranke, zbog čega je stranka potpuno izgubila kompas i smisao djelovanja. To je danas stranka u kojoj više nema narodnjaštva. Stranka u kojoj prevladavaju osobni, a ne zajednički interesi. Stoga se više ne vidim dijelom takve političke opcije – rekao je između ostalog Goran Đanić, dodajući kako je nezadovoljstvo kulminiralo nakon izrazito loših izbornih rezultata:

    – Umjesto da snose posljedice za loše rezultate, izborni gubitnici sa stranačkih lista su dobili povjerenje na značajne funkcije u državnim tijelima – istaknuo je Đanić.

    Inače, uz Đanića, stranku je napustila i predsjednica Općinskog vijeća, zamjenica općinskog načelnika, kao i svih osam općinskih vijećnika iz redova HNS-a. Na pitanje kako će ubuduće djelovati, Goran Đanić je rekao kako će svi nastaviti raditi kao nezavisni.

    – Iza nas su godine kada smo na području općine ostvarili niz zaista uspješnih projekata značajnih za sve naše mještane. Dosadašnja stranka to nije prepoznala, ali naš cilj je završetak mnoštva velikih projekata i konkretan rad u interesu naše općine kao i čitave županije. Od sada ćemo to raditi kao nezavisna politička opcija, kako na razini Općine Podgorač, tako i na razini Osječko-baranjske županije – zaključio je Đanić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Svatko može imati svoj glazbeni ukus, ali tisućama svojih sugrađanki i sugrađana sugerirati da su nekulturni, nazadni i nesrednjoeuropski nije ni kulturno, ni srednjeeuropski, a niti demokratski.

    GO SDP predstavio novog predsjednika

    Na danas održanoj press konferenciji na kojoj se javnosti predstavio novoizabrani predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vjeran Marijašević javnost je bila Više…

    Podsjetimo, Čuraj je stranku preuzeo nakon Predraga Štromara u prosincu 2020. Dva mjeseca ranije izabran je za državnog tajnika u Ministarstvu financija

    Šef HNS-a, Čuraj dao ostavku

    Stjepan Čuraj, koji je na čelu HNS-a bio od 2020., povlači se s funkcije predsjednika stranke iz osobnih razloga, izvijestili Više…

    "Vlast se može izgubiti, ali obraz ne", jedna je od najcitiranijih izjava Ivice Račana, koji je i HDZ prozvao "strankom opasnih namjera"

    Prije 15 godina umro je Ivica Račan, nekadašnji hrvatski premijer i šef SDP-a

    Nekadašnji hrvatski premijer i šef SDP-a Ivica Račan umro je na današnji dan 2007. godine u Kliničkom centru Rebro u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde