POLITIKA

Đanić: To više nije stranka narodnjaštva!

Dosadašnji članovi HNS-a s područja općine Podgorač kolektivno istupili iz stranke

  Objavljeno 30.10.2020
  Darija Kovačić

  Nezadovoljni i razočarani ponašanjem vodstva stranke, naročito nakon proteklih parlamentarnih izbora, pedesetak članova Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, s područja općine Podgorač – istupilo je iz članstva ove stranke.

  Tim je povodom danas u dvorištu DVD-a Podgorač organizirana konferencija za novinare na kojoj je govorio dosadašnji predsjednik općinske organzacije HNS-a, Goran Đanić, koji obnaša i dužnost načelnika Općine Podgorač i potpredsjednika Županijske skupštine Osječko- baranjske županije.

  – Nisam sretan što sam nakon 22 godine vođenja općinske organizacije HNS-a doveden u situaciju da, zajedno s ostalim općinskim članstvom, napuštam ovu stranku. Nažalost, to više nije ona stranka kojoj sam davno pristupio. Nezadovoljni smo sadašnjim načinom vođenja stranke, zbog čega je stranka potpuno izgubila kompas i smisao djelovanja. To je danas stranka u kojoj više nema narodnjaštva. Stranka u kojoj prevladavaju osobni, a ne zajednički interesi. Stoga se više ne vidim dijelom takve političke opcije – rekao je između ostalog Goran Đanić, dodajući kako je nezadovoljstvo kulminiralo nakon izrazito loših izbornih rezultata:

  – Umjesto da snose posljedice za loše rezultate, izborni gubitnici sa stranačkih lista su dobili povjerenje na značajne funkcije u državnim tijelima – istaknuo je Đanić.

  Inače, uz Đanića, stranku je napustila i predsjednica Općinskog vijeća, zamjenica općinskog načelnika, kao i svih osam općinskih vijećnika iz redova HNS-a. Na pitanje kako će ubuduće djelovati, Goran Đanić je rekao kako će svi nastaviti raditi kao nezavisni.

  – Iza nas su godine kada smo na području općine ostvarili niz zaista uspješnih projekata značajnih za sve naše mještane. Dosadašnja stranka to nije prepoznala, ali naš cilj je završetak mnoštva velikih projekata i konkretan rad u interesu naše općine kao i čitave županije. Od sada ćemo to raditi kao nezavisna politička opcija, kako na razini Općine Podgorač, tako i na razini Osječko-baranjske županije – zaključio je Đanić.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  “Vlada mora hitno u izmjene Zakona o doprinosima uvesti iznimke za najugroženije skupine poduzetnika, što je Most napisao prije dvije godine!”

  Mostovi Petrov i Grmoja o štetnim izmjenama Zakona o doprinosima

  Predsjednik Mosta Božo Petrov i politički tajnik Nikola Grmoja danas su na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru još jednom Više…

  Grmoja i Bakula objasnili su promjene u Statutu Mosta te najavili održavanje skorih unutarstranačkih izbora u Mostu.

  Nikola Grmoja: Most je moderna politička stranka i zato smo promjenom Statuta pojednostavili procese i pravila uoči unutarstranačkih izbora

  Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja i Organizacijska tajnica Mosta Kristina Bakula održali su konferenciju za novinare u središnjici Mosta o Više…

  Žepina: "Vrijeme prolazi i prolazi, a zahtjevi za registraciju naših brojnih mjesnih, općinskih i gradskih ogranaka, prekriveni debelim slojem birokracije i igrokaza Vas i vaše stranke."

  Domovinski pokret pisao Malenici zbog opstrukcije osnivanja ogranaka

  Organizacijski tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina uputio je pismo ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici, u povodu opstruiranja registracije novoosnovanih Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ministar je istaknuo kako se procjenjuje da škole i dalje nisu mjesta širenja zaraze

  Fuchs: Škole će ostati decentralizirane u odnosu na nove opće mjere

  „Svatko zna koliko frustrira kada želite popraviti neki uređaj za koji ste izdvojili dobar dio kućnog budžeta, ali ne možete jer je rezervni dio preskup ili ga nema na tržištu"

  Tijesna pobjeda Biljane Borzan: Zabrana ugrađenih kvarova prošla za dva glasa

  Nagradni natječaj za srednjoškolce i studente održava se u sklopu projekta edukacije o lažnim vijestima koji je zastupnik organizirao uz podršku svoje političke grupacije

  Picula pokrenuo natječaj “Kidalicu lažnih vijesti” za srednjoškolce i studente