Arhiva

‘Deveta ovčica’ ponovno putuje u Rijeku

    Objavljeno 05.11.2015
    OsijekNews redakcija

    Nakon prošlogodišnjeg uspješnog nastupa na Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, višestruko nagrađivana predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Deveta ovčica Silvije Šesto u režiji Ljudmile Fedorove ponovno putuje u Rijeku na jubilarno 20. izdanje Revije.

    Organizator Gradsko kazalište lutaka Rijeka predstavu našeg Kazališta pozvao je ponovno, drugu godinu za redom, zbog velikog zanimanja publike, a na  rasporedu je u nedjelju 8. studenoga u 18 sati, te u ponedjeljak 9. studenoga u 9,30 i 11 sati u Gradskom kazalištu lutkaka Rijeka. Na Reviji će publici grada Rijeke i regije biti predstavljena uspješna ostvarenja domaćih i svjetskih lutkarskih kazališta, a osim kazališnih predstava za djecu i odrasle, organiziran je i čitav niz  popratnih događanja: likovne i lutkarske radionice za djecu, izložbe i predavanja. Na ovogodišnjoj Reviji sudjeluje 15 kazališta sa 17 naslova, a po prvi put prikazuju se i lutkarski filmovi u suradnji s Art-kinom »Croatia«. Bit će prikazane predstave iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije.

    Deveta ovčica, u kojoj igraju Ivica Lučić, Inga Šarić, Edi Ćelić i Lidija Kraljić Zavišić, podsjećamo, nagrađena je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima i do sada je osvojila čak 19 nagrada.