Arhiva

Pomozite nam da karikaturu vratimo tamo gdje pripada – među ljude!

  Objavljeno 17.02.2016
  OsijekNews redakcija

  Traži se osječka karikatura, zadnji put viđena na području grada Osijeka na starim, krhkim leđima 20. stoljeća. Novo stoljeće ju, unatoč njezinim naporima, nije njegovalo.

  No za razliku od mnogih drugih stvari, umjetnost ne nestaje bez traga. Jednom kada se pojavi, umjetnost živi u utrobi povijesti gdje ju njeguju knjige i kreativne duše.

  Vrijeme je da ju izvadimo iz prašnjavih kofera prošlosti. Je li osječka karikatura kao ptica selica odletila u neke ljepše, toplije krajeve? Ili živi u fragmentima, u predgrađima sjećanja stanovnika grada Osijeka?

  Možda se uopće ne skriva. Možda čeka na svjetlu dana, nadajući se da će ju netko primjetiti i pružiti joj ruku spasa.

  Pomozite nam da ju pronađemo! Zavirite u stare knjige i arhivirane članke. Dok čekate tramvaj u vrevi grada, zavirite u svoje sjećanje. A kada ju pronađete u bilo kojem obliku, materijalnom ili nematerijalnom, javite nam se na osjeckakarikatura@gmail.com i pomozite nam da karikaturu vratimo tamo gdje pripada – među ljude!

  karikatura

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  FOTO Plesna predstava ‘Rekvijem za Z.’ u HNK-u Osijek

  Plesna predstava “Rekvijem za Z.” nagrađivane autorice Snježane Abramović Milković oduševila je osječku publiku u Hrvatskom narodnom kazalištu, koja je Više…

  Kazališna senzacija – Hit komedija KOD TITA U RAJU

  Komedija za sve generacije koja ruše rekorde gledanosti, u utorak  02.02. u 19.30 dolazi u OSIJEK, Kino URANIA! Prodaja ulaznica: Više…

  ‘Dok nas smrt ne rastavi’ gostovanje HD Vukovar u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

  U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, u četvrtak 28. siječnja 2016. s početkom u 20.00 sati gostuje Hrvatski dom Vukovar – Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Cijene vozila snizili su kao nikada do sada, a spektar pogodnosti povećali. Osim najnižih cijena ovog vikenda nude Vam i druženje u opuštenoj atmosferi gdje su djeca dobrodošla, kao i vaši četveronožni ljubimci!

  LEGENDARNA OPELOVA 24 SATA!

  Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima ...

  Stanje na cestama: Pazi – mokro, sklisko … Imaš zimske gume?

  Zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice na cestama u Slavoniji ...

  HAK: Od danas obavezna zimska oprema