POLITIKA

Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo ostavku predsjednika Brune Zorića

Zoriću zamjeraju obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem netočnih informacija...

  Objavljeno 23.01.2019
  Antonela Verković

  Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo je jučer navečer ostavku predsjednika Brune Zorića, zamjerajući mu obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem netočnih informacija po kojima on i njegovi najbliži suradnici podržavaju legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

  Devetero od 13 članova HSS-ova Gradskog odbora ustvrdilo je u priopćenju kako je netočno da najbliži suradnici Brune Zorića podržavaju sve odluke donesene na Predsjedništvu HSS-a i Glavnom odboru, jer, kako tvrde, osječki Gradski odbor HSS-a u svezi navedenog “nikada nije održao sjednicu niti je donio bilo kakve zaključke”.

  Za priopćenje u kojem je Zorić u ponedjeljak naveo da on i njegovi najbliži suradnici podržavaju odluke donesene na Predsjedništvu i Glavnom odboru HSS-a kao i “legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom”, nezadovoljni članovi osječkog Gradskog odbora HSS-a rekli su da predstavlja podvalu i obmanu javnosti.

  Tvrde da je to priopćenje  medijima poslano iz središnjice HSS-a u Zagrebu kako bi se iskoristila prilika za izražavanje podrške vodstvu i predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku”.

  Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a  navodi kako osobni stav Brune Zorića nije i njihov stav.

  Od Zorića su zatražili da “zbog obmanjivanja javnosti i članstva HSS-a te grubih manipulacija” sazove sjednicu Gradskog odbora i podnese ostavku na mjesto predsjednika osječkog HSS-a. Traže i povlačenje odluke o suspenziji predsjednika osječko-baranjske Županijske organizacije HSS-a Zvonka Pongraca jer smatraju da je “tom odlukom Beljak nanio veliku štetu stranci s nesagledivim posljedicama”.

  FOTO: Youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nezadovoljni članovi pozivaju predsjednika Krešu Beljaka da podnese ostavku. Pongrac ''opleo'' i po čelništvu stranke...

  Pobuna u HSS-u: ”Pucaju po šavovima”!

  Jučer je u Čepinu održana konferencija za novinare koja je okupila članove HSS-a iz slavonskih županija. Tom je prilikom suspendirani Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Kineski ulagači zainteresirani za zračni i riječni transport

  Radni posjet investitora iz Kine u Osijeku

  Poslije operacijski oporavak je u tijeku

  Gradonačelnik Vrkić operiran!