POLITIKA

Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo ostavku predsjednika Brune Zorića

Zoriću zamjeraju obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem netočnih informacija...

    Objavljeno 23.01.2019
    Antonela Verković

    Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo je jučer navečer ostavku predsjednika Brune Zorića, zamjerajući mu obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem netočnih informacija po kojima on i njegovi najbliži suradnici podržavaju legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

    Devetero od 13 članova HSS-ova Gradskog odbora ustvrdilo je u priopćenju kako je netočno da najbliži suradnici Brune Zorića podržavaju sve odluke donesene na Predsjedništvu HSS-a i Glavnom odboru, jer, kako tvrde, osječki Gradski odbor HSS-a u svezi navedenog “nikada nije održao sjednicu niti je donio bilo kakve zaključke”.

    Za priopćenje u kojem je Zorić u ponedjeljak naveo da on i njegovi najbliži suradnici podržavaju odluke donesene na Predsjedništvu i Glavnom odboru HSS-a kao i “legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom”, nezadovoljni članovi osječkog Gradskog odbora HSS-a rekli su da predstavlja podvalu i obmanu javnosti.

    Tvrde da je to priopćenje  medijima poslano iz središnjice HSS-a u Zagrebu kako bi se iskoristila prilika za izražavanje podrške vodstvu i predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku”.

    Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a  navodi kako osobni stav Brune Zorića nije i njihov stav.

    Od Zorića su zatražili da “zbog obmanjivanja javnosti i članstva HSS-a te grubih manipulacija” sazove sjednicu Gradskog odbora i podnese ostavku na mjesto predsjednika osječkog HSS-a. Traže i povlačenje odluke o suspenziji predsjednika osječko-baranjske Županijske organizacije HSS-a Zvonka Pongraca jer smatraju da je “tom odlukom Beljak nanio veliku štetu stranci s nesagledivim posljedicama”.

    FOTO: Youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Nezadovoljni članovi pozivaju predsjednika Krešu Beljaka da podnese ostavku. Pongrac ''opleo'' i po čelništvu stranke...

    Pobuna u HSS-u: ”Pucaju po šavovima”!

    Jučer je u Čepinu održana konferencija za novinare koja je okupila članove HSS-a iz slavonskih županija. Tom je prilikom suspendirani Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde