POLITIKA

Pobuna u HSS-u: ”Pucaju po šavovima”!

Nezadovoljni članovi pozivaju predsjednika Krešu Beljaka da podnese ostavku. Pongrac ''opleo'' i po čelništvu stranke...

  Objavljeno 08.02.2019
  Antonela Verković

  Jučer je u Čepinu održana konferencija za novinare koja je okupila članove HSS-a iz slavonskih županija. Tom je prilikom suspendirani predsjednik osječko-baranjske županijske organizacije HSS-a, Zvonko Pongrac naglasio kako su prisutni članovi nezadovoljni vođenjem stranke “pod palicom” Kreše Beljaka. Pongrac navodi da Beljak vodi stranku u “ultralijevo”, a tamo joj nije mjesto već se mora vratiti u politički centar. Pozvao je Beljaka da ukine sve suspenzije i podnese ostavku na svoju dužnost.

  Pored toga, Pongrac je uputio i apel Ministarstvu uprave da provjeri legitimnost izaslanika programske i izvještajne skupštine HSS-a, koja će se održati sutra u Jastrebarskom, jer tvrdi da su pozive na skupštinu dobili podobni koje je Beljak izabrao, a ne oni koji su stvarno trebali ići.

  HSS

  Pongrac je “opleo” i po čelništvu stranke zbog prijedloga novog statuta stranke, koji bi trebao biti usvojen na sljedećoj skupštini. Statut je nazvao “faraonskim” i pozvao na bojkot predstojećeg skupa.

  Ionako već napetu situaciju, dodatno je “zakuhalo” pitanje hoće li nezadovoljni HSS-ovci otići iz stranke ako na čelu bude opet izabran Beljak, na što je Pongrac odgovorio da neće otići jer smatraju da im je stranka ukradena i žele da im je Beljak vrati.

  Potom je predsjednik Nadzornog odbora HSS-a Zdravko Djaković rekao kako su članovi Odbora od Beljaka tražili na uvid podatke o trošenju novca i o načinu funkcioniranja HSS-a i donošenja odluka, koje su, kako kaže, donošene u užem krugu stranke, ali da ih nisu dobili.
  “Tražimo prekid takvog funkcioniranja stranke jer HSS ne može funkcionirati tako da se privatizira. Mi smo demokratska stranka, gdje svaki član može iznijeti svoje mišljenje, a to u današnjem HSS-u nije slučaj”, dodao je Djaković.

  Najavljena potpredsjednica stranke i saborska zastupnica Ana Marija Petin nije bila na konferenciji, a Pongrac je rekao kako je izostala zbog opravdanih razloga.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zoriću zamjeraju obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem netočnih informacija...

  Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo ostavku predsjednika Brune Zorića

  Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo je jučer navečer ostavku predsjednika Brune Zorića, zamjerajući mu obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Predsjednica RH je danas vrlo jasno izrekla stav o pozdravu ZDS. Koliko god taj pozdrav nekima bio drag nepobitna je činjenica da je riječ o pozdravu koji je protivan Ustavu RH - piše Palić

  Mato Palić uz predsjednicu države: ZDS i domoljublje ne idu u istu rečenicu

  Čelić: Dok je HDZ-ove vlade ništa od legalizacije konoplje u rekreativne svrhe

  Sabor: Neku ilegalnu drogu bar jednom u životu konzumiralo 20,3 posto ispitanika, najčešće korišten kanabis

  Po visini vrijednosti ukupno ugovorenih projekata u 2017. i 2018. na četvrtom mjestu je Osječko-baranjska županija s 3,18 milijardi kuna

  Slavonske županije bilježe porast zahvaljujući projektu Slavonija, Baranja i Srijem