POLITIKA

Pobuna u HSS-u: ”Pucaju po šavovima”!

Nezadovoljni članovi pozivaju predsjednika Krešu Beljaka da podnese ostavku. Pongrac ''opleo'' i po čelništvu stranke...

  Objavljeno 08.02.2019
  Antonela Verković

  Jučer je u Čepinu održana konferencija za novinare koja je okupila članove HSS-a iz slavonskih županija. Tom je prilikom suspendirani predsjednik osječko-baranjske županijske organizacije HSS-a, Zvonko Pongrac naglasio kako su prisutni članovi nezadovoljni vođenjem stranke “pod palicom” Kreše Beljaka. Pongrac navodi da Beljak vodi stranku u “ultralijevo”, a tamo joj nije mjesto već se mora vratiti u politički centar. Pozvao je Beljaka da ukine sve suspenzije i podnese ostavku na svoju dužnost.

  Pored toga, Pongrac je uputio i apel Ministarstvu uprave da provjeri legitimnost izaslanika programske i izvještajne skupštine HSS-a, koja će se održati sutra u Jastrebarskom, jer tvrdi da su pozive na skupštinu dobili podobni koje je Beljak izabrao, a ne oni koji su stvarno trebali ići.

  HSS

  Pongrac je “opleo” i po čelništvu stranke zbog prijedloga novog statuta stranke, koji bi trebao biti usvojen na sljedećoj skupštini. Statut je nazvao “faraonskim” i pozvao na bojkot predstojećeg skupa.

  Ionako već napetu situaciju, dodatno je “zakuhalo” pitanje hoće li nezadovoljni HSS-ovci otići iz stranke ako na čelu bude opet izabran Beljak, na što je Pongrac odgovorio da neće otići jer smatraju da im je stranka ukradena i žele da im je Beljak vrati.

  Potom je predsjednik Nadzornog odbora HSS-a Zdravko Djaković rekao kako su članovi Odbora od Beljaka tražili na uvid podatke o trošenju novca i o načinu funkcioniranja HSS-a i donošenja odluka, koje su, kako kaže, donošene u užem krugu stranke, ali da ih nisu dobili.
  “Tražimo prekid takvog funkcioniranja stranke jer HSS ne može funkcionirati tako da se privatizira. Mi smo demokratska stranka, gdje svaki član može iznijeti svoje mišljenje, a to u današnjem HSS-u nije slučaj”, dodao je Djaković.

  Najavljena potpredsjednica stranke i saborska zastupnica Ana Marija Petin nije bila na konferenciji, a Pongrac je rekao kako je izostala zbog opravdanih razloga.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Na konferenciji za novinare Amsterdamske koalicije Beljak je ocijenio kako se ljubav prema domovini ne pokazuje zastavama i pjevanjem himne, nego "radom za domovinu i neiskorištavanjem te domovine"

  Amsterdamska koalicija: Oni koji su do sada vodili Hrvatsku propustili su svoju priliku

  Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak izjavio je u četvrtak kako su “oni koji su do sada vodili Hrvatsku svoju priliku Više…

  Zoriću zamjeraju obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem netočnih informacija...

  Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo ostavku predsjednika Brune Zorića

  Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo je jučer navečer ostavku predsjednika Brune Zorića, zamjerajući mu obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Podjela vode, soka, kave i čaja bit će kod nogometnog igrališta u Sarvašu :)

  HNS-ovci pripremaju ‘cugu’ za hodočasnike u Aljmaš i ove godine

  Kao stručnjak za Ustav RH, Palić je u njihovim porukama zamijetio 'jeftinu retoriku' ...

  Ustavni stručnjak Palić poručuje predsjedničkim kandidatima: Govore kako će u mandatu raditi ono što formalno uopće ne mogu

  Takav video političara u Hrvatskoj još nismo vidjeli ... :D :D :D

  Hit politički video :D Pernar gol do pojasa sadi voćke!