KULTURA

Dječje kazalište: 2 premijere u 2 dana

Dramski studio organizira premijere produkcija starije i mlađe skupine

Objavljeno 06.06.2018
Nikolina Ćosić

Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i ove godine organizira posebne premijere produkcija starije i mlađe skupine. U subotu, 9. lipnja u 19 sati svoju će premijernu izvedbu, pod nazivom „Tko bi brzo, taj bi brže! Brzo, brže, najbrže“, imati starija skupina Dramskog studija, dok će premijerna izvedba mlađe skupine, „Zvukom, govorom kroz pokret“, biti izvedena u nedjelju, 10. lipnja u 10,30 sati.

I stariji i mlađi polaznici na svoju su se način bavili istom temom – brzalicama, ali su u svojim produkcijama ponudili nešto novo i različito. Voditeljica Lidija Helajz i asistentica Areta Ćurković odlučile su se za teži pristup u razvijanju govornih vještina, a zadatak je bio savladati teške brzalice i kroz igru napraviti male priče koristeći brzalice koje imaju početak, zaplet i kraj. „Nadamo se da ćemo i ove sezone oduševiti roditelje čija su djeca pokazala kreativnost, govorne, motoričke i glasovne sposobnosti. Meni kao voditeljici izazov je bio raditi cijelu godinu iste stvari i sa mlađom i sa starijom skupinom. Kroz rad sam shvatila da i mlađi polaznici mogu biti na visini zahtjevnijeg zadatka razvijanja kulture govora, a kroz igru su napravili i vlastite koreografije.” – istaknula je Lidija Helajz.

Ulaznice za obje izvedbe možete, po cijeni od 10 kuna, kupiti na blagajni kazališta od 8 do 15 sati ili sat uoči izvedbe te rezervirati na mail marketing@djecje-kazaliste.hr

VEZANE VIJESTI

Naše "malo" kazalište, kako ga Osječani iz milja vole zvati privelo je kraju sezonu 2017./2018., na puno toga su radili, a mi im čestitamo na ostvarenim uspjesima!

Uspješno završena još jedna sezona u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Ljeto označava kraj sezone i u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića koji mogu biti ponosni na odrađenu sezonu. Kroz sezonu ostvarili Više…

Dva tjedna manifestacije približava svoje izdanje kraju, a danas je pred nama 14. dan koji je ujedno i pretposljednji dan ovogodišnjeg izdanja.

OLJK – dan za kulturu, ujedno i predzadnji dan ovogodišnjeg izdanja

Najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, Osječko ljeto kulture, građanima nudi zanimljiv i bogat program. Dva tjedna manifestacije približava svoje Više…

Predstave, festival, radionica i plesna produkcija

Dječje kazalište ovoga tjedna nudi zanimljiv program za najmlađe

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku svakoga tjedna u svom programu ima zanimljive dječje predstave. Ovoga tjedna u programu se, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ni slučajno ne krećite još na more ... Barem dok ne prođe ''Ruđendan'' ! Organizatori su smislili izuzeztno bogat i kreativan program, ali i cugu :)

Garantiraju najluđu zabavu: ”Ruđendan” – 2.rođendan pivnice Runda na Osječkoj ljetnoj noći

Bizovačke ljetne večeri već su u punom tijeku! Još stignete na neku od zanimljivosti...

Kupanje nije jedina zanimljivost u Bizovcu!

Naše "malo" kazalište, kako ga Osječani iz milja vole zvati privelo je kraju sezonu 2017./2018., na puno toga su radili, a mi im čestitamo na ostvarenim uspjesima!

Uspješno završena još jedna sezona u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića