ŽIVOT

Djelatnici osječke informatičke tvrtke SPIN posadili deset magnolija u Zrinjevcu

Deset sadnica magnolija na zapadnoj strani Zrinjevca nastanilo se povodom obilježavanja 30 godina poslovanja...

Objavljeno 21.10.2020
Ivona Amidžić

Osječka tvrtka Spin jučer je, povodom proslave 30 godina poslovanja, financirala i posadila deset različitih drveća iz porodice magnolija u parku Zrinjevac.

Svoj uobičajeni dan uz računala i tipkovnice, Spinovci su zamijenili lopatama i zemljom te se našli na nepoznatom terenu, ali uz timski rad i tu su prepreku savladali: “Nisam nikad sadila ni cvijeće, a pogotovo drveće, a sada će ostati čak deset magnolija koje će me uvijek sjećati na kolege i koje ću moći promatrati kako rastu“, rekla je Ana koja u Spinu radi kao solution developer.

Spinov tim posadio je drveće uz stručnu pomoć djelatnika Unikomovog Zelenila pod vodstvom Stjepana Gieslera, a posađene sadnice našle su svoje mjesto uz novoobnovljenu pješačku stazu na zapadnoj strani parka Zrinjevac. Sadnice su stablastog i grmolikog oblika, a većina će ih doseći do četiri metra visine, dok će par njih rasti čak i do osam metara.

Cilj sadnje bio je proslavili uspješno tridesetogodišnje poslovanje, ali i izraziti zahvalnost gradu i prirodi. Spin u svom poslovanju redovno pazi na zaštitu okoliša ne koristeći jednokratnu plastiku, odvajajući otpad te razvijanju aplikacija koje omogućuju smanjenu potrebu za papirom u uredu pa je ovo bio još jedan logičan korak prema tom cilju.

„Osim sadnje drveća u planu je bilo i nekoliko drugih aktivnosti poput pomoći i posjete azilu za pse, suradnje s osječkim fakultetima i studentima i slično, ali je epidemiološka situacija utjecala na prvotni plan te nas primorala da te aktivnosti razdvojimo i izvedemo pojedinačno, pazeći na mjere. Iznimno nam je drago da smo sadnju drveća ipak mogli sada provesti i tako postaviti jedan temelj za rast i razvoj i izvan našeg ureda“, rekao je direktor Spina, Ivan Matejašić koji se nada da će uskoro i sve ostale aktivnosti biti moguće provesti.

Spin želi zahvaliti svim svojim djelatnicima, Unikomu i Gradu Osijeku na podršci i suradnji te se veseli svim budućim projektima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ružićnjak u parku kralja Držislava postat će mjesto zbivanja pod nazivom “Svrati u park”

Udruga PLANTaža organizira “Svrati u park”: Razmjena reznica ili pelcera, savjeti i modni buvljak

Udruga PLANTaža ove godine je zadužena za organizaciju proslave Dana planeta Zemlje. “Zemljica prošli vikend nije bila dobro raspoložena te Više…

Prošlih godina su kroz donacije i u ime njihovih partnera podržali rad Znanstveno edukacijskog centra Višnjan u Istri te SOS Dječjeg sela Ladimirevci

Osječke tvrtke Spin i Tavu doniraju CROduino setove za osnovne škole na području Siska i Petrinje

Projekt božićnog darivanja Spin je započeo 2019. godine kada su novac koji su do tada izdvajali za novogodišnje darivanje poslovnih Više…

Grad Osijek odavno se može pohvaliti brojnim parkovima i zelenilom, a jučer je ponio i svoje prvo priznanje “Eco city” za grad s najuspješnijim zelenim politikima...

Djelatnici osječke tvrtke posadili sadnice crvenog kestena

Svijest o važnosti utjecaja svih poslovnih procesa na klimatske promjene i društvo u cjelini potaknula je tvrtku i  na djelovanje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje