OSJEČANI

Dodijeljene nagrade učenicima iz Osijeka na likovnom natječaju

 „Predstavljam se svijetu“ 2019.

Objavljeno 01.06.2019
Ivona Amidžić

Učenici iz Osijeka odnijeli su 2 nagrade na likovnom natječaju na kojemu je sudjelovalo 2400 učenika iz cijele Hrvatske. Više od 1400 radova, 2400 učenika, 300 učitelja iz 220 škola.

Zagreb, 1. lipnja 2019. – Veliko finale, svečana dodjela nagrada i izložba nagrađenih radova  nacionalnog likovnog natječaja za učenike osnovnih škola „Predstavljam se svijetu 2019.“ Profil Kletta. Dodijeljeno je ukupno 40 nagrada najboljim likovnim radovima od kojih su 2 otišle učenicima iz Osijeka.

Borna Ribić, Rajna Katančić i Jan Grbeša, iz OŠ Jagode Truhelke, pod vodstvom mentorica Gordane Herhenreder i Irene Bando dobili su nagradu za prvo mjesto u kategoriji oblikovanja suvenira za razrednu nastavu, dok su učenici 6.b razreda OŠ Svete Ane, kojima je mentorica bila Nevenka Mudri Mušanić, osvojili drugo mjesto za zastavu razreda.

Osim nagrađenih učenika i ponosnih roditelja i učitelja-mentora iz cijele Hrvatske, dodjeli nagrada prisustvovali su i pojedini članovi stručno-učiteljskog žirija (Martina Kosec, Dijana Nazor, Jurana Linarić Mihalić, Petra Ružić, Danica Sardelić, Ivana Maradin i Narcisa Kolar) i članovi stručno-umjetničkog žirija (kolektiv MUZE, Suzana i Reno Ritz, Tomislav Torjanac, Robert Knjaz i Lana Hudina) koji su dodijelili nagrade i posebna priznanja.

Tema natječaja – identitet – ususret predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije i Rijekom EPK 2020. godine.

Cilj natječaja bio je potaknuti učenike na kreativno propitivanje važnosti, vrijednosti i posebnosti kulturne i prirodne baštine, nasljeđa i tradicije zavičaja i zajednice kojoj pripadamo te osmišljavanja  vizualnih, kreativnih i inovativnih likovnih rješenja identiteta kojima se predstavljamo i po kojima smo prepoznatljivi u svijetu uoči predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije te Rijekom kao Europskom prijestolnicom kulture u 2020. godini.

Od 1404 radova, naš stručan žiri nagradio je 40 najboljih u 5 kategorija u kojima su učenici redizajnirali čak 444 naslovnica najdražih lektirnih djela.

Osim u kategoriji naslovnice, učenici su mogli prijaviti svoje radove u kategoriji portret kojim su dočarali hrvatske velikane, plakatom su predstavili čitavu Hrvatsku, suvenirom su nam približili okuse, mirise i baštinu svoga kraja te su osmislili razredne zastave.

Sve što su učenici kistom, tušem, olovkom, ugljenom, kolažom i škarama istaknuli, izrazili i oblikovali, ne samo da je vrijedno i pokazuje njihovo vladanje likovnim vještinama, nego i pokazuje njihovu produktivnu darovitost i velik potencijal koji se u svakom učeniku ponaosob skriva.

Učenici i učitelji predstavili su se svijetu IZZI – interaktivno, zanimljivo, zabavno i inkluzivno!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Čestitke svima!! :D

Održano 23. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 9. ožujka 2019. godine u OŠ “Dobriša Cesarić” u Osijeku održano je 23. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog Više…

Čestitke Luki Đekiću :D

Međužupanijsko natjecanje – Mehatronika: Osječanin imao najviše bodova!

Međužupanijsko natjecanje u međusektorskoj disciplini Mehatonika održalo se u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek 26. veljače 2019. godine. Natjecanje je Više…

Natječaj je otvoren do 15. listopada. Pravila 'igre' saznajte: klik na link ... :)

Studenti i đaci, evo ‘love’: Objavljen natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u Osječko-baranjskoj županiji

Osječko-baranjska županija objavila je jučer (1. listopada 2018. godine) Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2018./2019. školsku, odnosno Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske

Sretan Vam Dan državnosti!

Kroz 12 sati normalno je zabilježiti 200 jedinki komaraca - Testiranje je zabilježilo više od 40.000 jedinki!

U srijedu počinje aviotretiranje komaraca na području OBŽ – A kad Osijek dolazi na red?

Studenti će od 2020. moći izabrati jedan novi preddiplomski i jedan novi diplomski studij

Dva nova studijska programa dolaze na Filozofski fakultet