OSJEČANI

Dodijeljene nagrade učenicima iz Osijeka na likovnom natječaju

 „Predstavljam se svijetu“ 2019.

Objavljeno 01.06.2019
Ivona Amidžić

Učenici iz Osijeka odnijeli su 2 nagrade na likovnom natječaju na kojemu je sudjelovalo 2400 učenika iz cijele Hrvatske. Više od 1400 radova, 2400 učenika, 300 učitelja iz 220 škola.

Zagreb, 1. lipnja 2019. – Veliko finale, svečana dodjela nagrada i izložba nagrađenih radova  nacionalnog likovnog natječaja za učenike osnovnih škola „Predstavljam se svijetu 2019.“ Profil Kletta. Dodijeljeno je ukupno 40 nagrada najboljim likovnim radovima od kojih su 2 otišle učenicima iz Osijeka.

Borna Ribić, Rajna Katančić i Jan Grbeša, iz OŠ Jagode Truhelke, pod vodstvom mentorica Gordane Herhenreder i Irene Bando dobili su nagradu za prvo mjesto u kategoriji oblikovanja suvenira za razrednu nastavu, dok su učenici 6.b razreda OŠ Svete Ane, kojima je mentorica bila Nevenka Mudri Mušanić, osvojili drugo mjesto za zastavu razreda.

Osim nagrađenih učenika i ponosnih roditelja i učitelja-mentora iz cijele Hrvatske, dodjeli nagrada prisustvovali su i pojedini članovi stručno-učiteljskog žirija (Martina Kosec, Dijana Nazor, Jurana Linarić Mihalić, Petra Ružić, Danica Sardelić, Ivana Maradin i Narcisa Kolar) i članovi stručno-umjetničkog žirija (kolektiv MUZE, Suzana i Reno Ritz, Tomislav Torjanac, Robert Knjaz i Lana Hudina) koji su dodijelili nagrade i posebna priznanja.

Tema natječaja – identitet – ususret predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije i Rijekom EPK 2020. godine.

Cilj natječaja bio je potaknuti učenike na kreativno propitivanje važnosti, vrijednosti i posebnosti kulturne i prirodne baštine, nasljeđa i tradicije zavičaja i zajednice kojoj pripadamo te osmišljavanja  vizualnih, kreativnih i inovativnih likovnih rješenja identiteta kojima se predstavljamo i po kojima smo prepoznatljivi u svijetu uoči predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije te Rijekom kao Europskom prijestolnicom kulture u 2020. godini.

Od 1404 radova, naš stručan žiri nagradio je 40 najboljih u 5 kategorija u kojima su učenici redizajnirali čak 444 naslovnica najdražih lektirnih djela.

Osim u kategoriji naslovnice, učenici su mogli prijaviti svoje radove u kategoriji portret kojim su dočarali hrvatske velikane, plakatom su predstavili čitavu Hrvatsku, suvenirom su nam približili okuse, mirise i baštinu svoga kraja te su osmislili razredne zastave.

Sve što su učenici kistom, tušem, olovkom, ugljenom, kolažom i škarama istaknuli, izrazili i oblikovali, ne samo da je vrijedno i pokazuje njihovo vladanje likovnim vještinama, nego i pokazuje njihovu produktivnu darovitost i velik potencijal koji se u svakom učeniku ponaosob skriva.

Učenici i učitelji predstavili su se svijetu IZZI – interaktivno, zanimljivo, zabavno i inkluzivno!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

300 učenika iz 75 zemalja cijelog svijeta

Hrvatski učenici osvojili dvije brončane medalje na biološkoj olimpijadi

Hrvatski gimnazijalci osvojili su dvije brončane medalje na prestižnom natjecanju mladih biologa iz 75 zemalja cijelog svijeta, na 30. međunarodnoj biološkoj olimpijadi Više…

Učenicima u riziku siromaštva podijeljeno 244.181 obroka

Projekt „Vrijeme je za školski obrok 2“

Završna konferencija EU projekta „Vrijeme je za školski obrok 2“ održana je danas, 5. srpnja 2019. godine, u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske Više…

Čestitke svima!! :D

Održano 23. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 9. ožujka 2019. godine u OŠ “Dobriša Cesarić” u Osijeku održano je 23. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Svaka Ljetna škola po svojim je rezultatima nadmašila onu prethodnu...

16. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

Kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti" još jednu srijedu s pohvalnom akcijom

Nastavlja se akcija “Srijedom darujemo”

Brojni Osječani još su kasno sinoć krenuli na put pješice, dug oko 30  kilometara, a kako bi rano ujutro nazočili svečanom misnom slavlju

Hrvati danas svetkuju Veliku Gospu. Za brojne Osječane to znači hodočašće u Aljmaš