OSJEČANI

Dodijeljene nagrade učenicima iz Osijeka na likovnom natječaju

 „Predstavljam se svijetu“ 2019.

Objavljeno 01.06.2019
Ivona Amidžić

Učenici iz Osijeka odnijeli su 2 nagrade na likovnom natječaju na kojemu je sudjelovalo 2400 učenika iz cijele Hrvatske. Više od 1400 radova, 2400 učenika, 300 učitelja iz 220 škola.

Zagreb, 1. lipnja 2019. – Veliko finale, svečana dodjela nagrada i izložba nagrađenih radova  nacionalnog likovnog natječaja za učenike osnovnih škola „Predstavljam se svijetu 2019.“ Profil Kletta. Dodijeljeno je ukupno 40 nagrada najboljim likovnim radovima od kojih su 2 otišle učenicima iz Osijeka.

Borna Ribić, Rajna Katančić i Jan Grbeša, iz OŠ Jagode Truhelke, pod vodstvom mentorica Gordane Herhenreder i Irene Bando dobili su nagradu za prvo mjesto u kategoriji oblikovanja suvenira za razrednu nastavu, dok su učenici 6.b razreda OŠ Svete Ane, kojima je mentorica bila Nevenka Mudri Mušanić, osvojili drugo mjesto za zastavu razreda.

Osim nagrađenih učenika i ponosnih roditelja i učitelja-mentora iz cijele Hrvatske, dodjeli nagrada prisustvovali su i pojedini članovi stručno-učiteljskog žirija (Martina Kosec, Dijana Nazor, Jurana Linarić Mihalić, Petra Ružić, Danica Sardelić, Ivana Maradin i Narcisa Kolar) i članovi stručno-umjetničkog žirija (kolektiv MUZE, Suzana i Reno Ritz, Tomislav Torjanac, Robert Knjaz i Lana Hudina) koji su dodijelili nagrade i posebna priznanja.

Tema natječaja – identitet – ususret predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije i Rijekom EPK 2020. godine.

Cilj natječaja bio je potaknuti učenike na kreativno propitivanje važnosti, vrijednosti i posebnosti kulturne i prirodne baštine, nasljeđa i tradicije zavičaja i zajednice kojoj pripadamo te osmišljavanja  vizualnih, kreativnih i inovativnih likovnih rješenja identiteta kojima se predstavljamo i po kojima smo prepoznatljivi u svijetu uoči predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije te Rijekom kao Europskom prijestolnicom kulture u 2020. godini.

Od 1404 radova, naš stručan žiri nagradio je 40 najboljih u 5 kategorija u kojima su učenici redizajnirali čak 444 naslovnica najdražih lektirnih djela.

Osim u kategoriji naslovnice, učenici su mogli prijaviti svoje radove u kategoriji portret kojim su dočarali hrvatske velikane, plakatom su predstavili čitavu Hrvatsku, suvenirom su nam približili okuse, mirise i baštinu svoga kraja te su osmislili razredne zastave.

Sve što su učenici kistom, tušem, olovkom, ugljenom, kolažom i škarama istaknuli, izrazili i oblikovali, ne samo da je vrijedno i pokazuje njihovo vladanje likovnim vještinama, nego i pokazuje njihovu produktivnu darovitost i velik potencijal koji se u svakom učeniku ponaosob skriva.

Učenici i učitelji predstavili su se svijetu IZZI – interaktivno, zanimljivo, zabavno i inkluzivno!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Iznos sredstava koji Županija dodjeljuje za navedenu godinu iznosi preko milijun kuna

Županija stipendira 90 učenika i 60 studenata

Na prigodnoj svečanosti župan Ivan Anušić uručio je ugovore o stipendiranju za 2019./20. školsku, odnosno akademsku godinu za 90 učenika i Više…

Na božićnom će koncertu biti uručene i donacije

Božićni koncert učenika i korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark

Svečani božićni koncert učenika i korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark održat će se 23. prosinca u 11 Više…

Nastavljamo s lijepom praksom i tradicijom nagrađivanja darovitosti, izvrsnosti i deficitarnih zanimanja

Gamoš uručila učeničke i studentske stipendije Grada Osijeka za 2019./2020.

Školske 2019./2020. godine, Grad Osijek je obradovao 84 stipendista. Uoči Božića u Arheološkom muzeju Osijek, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš uručila Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iznos sredstava koji Županija dodjeljuje za navedenu godinu iznosi preko milijun kuna

Županija stipendira 90 učenika i 60 studenata

Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje svi će polaznici dobiti priliku na drugačiji način analizirati svoju zajednicu

Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ 2020. (PRIJAVA)

Edukacija zahtijeva prijavu koja uključuje tri zadatka – Prijavite se na vrijeme ;)

Ekonomski fakultet besplatno za studente organizira Social Media Akademiju