OSJEČANI

Dogradonačelnik Vulin čestitao zlatnim osječkim Krvopijama

I u godinama koje dolaze očekujemo puno od vas, imamo se čemu nadati i vjerujemo da će Vrijednosnice Osijek postizati još bolje rezultate kada vi dođete u seniorsku kategoriju, rekao je Vulin

Objavljeno 24.08.2021
Petar Tauković

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin primio je danas osječke Krvopije – Luku Vargu, Luku Ćuraka, Gabrijela Flanjaka i Tina Grujića – pobjednike međunarodne završnice Sportskih igara mladih u uličnoj košarci.

Završnica na kojoj se u deset sportova natjecalo više od tisuću mladih sportaša iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine održala se u Splitu od 18. do 20. kolovoza 2021. godine. Mladi košarkaši Vrijednosnica Osijek igrali su u jakoj konkurenciji s najboljim ekipama iz BIH i Srbije te nakon iznimno teških i zahtjevnih utakmica osvojili zlatne medalje i titulu najboljih.

Time su nastavili niz uspjeha kojima se može pohvaliti rijetko koja ekipa, zadovoljstvo nisu krili ni njihovi voditelji Davor Ćurak i trener Nedjeljko Matić, a čestitke im je uputio i osječki dogradonačelnik Dragan Vulin.

– Pronijeli ste ime grada Osijeka i učinili nas sve ponosnima. Ovo je veliki uspjeh, s obzirom na to da je na Igrama bilo više od tisuću natjecatelja, a nije bilo lako stići ni do same završnice. I u godinama koje dolaze očekujemo puno od vas, imamo se čemu nadati i vjerujemo da će Vrijednosnice Osijek postizati još bolje rezultate kada vi dođete u seniorsku kategoriju. Čestitke i zahvale vama, vašim trenerima i roditeljima – poručio je zamjenik Vulin.

Kapetan ekipe Luka Ćurak pojasnio je kako su u prvome susretu protiv Kengura iz Srebrenice ostvarili pobjedu a izgubili od Klike iz Arilje, te se kao drugi u skupini plasirali u polufinale gdje su svladali Zokijeve momke iz Trebinja. U finalu su snage ponovno odmjerili s Klikom, no ovoga su puta dobili utakmicu rezultatom 17:12 te se popeli na tron.

Podsjetimo kako Krvopije u istome sastavu nastupaju na Igrama od 2018. godine i do danas su u Osijek donijeli tri zlata i jedno srebro. Srebro su osvojili i na Međunarodnim igrama održanim u Sarajevu prošle godine, a impresivan uspjeh ostvarili su osvajanjem međunarodnoga zlata. Nedavno su sva četvorica dobila i rješenje Hrvatskog olimpijskog odbora o kategorizaciji sportaša pa su stekli status vrsnih sportaša Hrvatske IV. kategorije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Igre se održavaju po svim županijama, a sad su stigle u Osijek

Edukativno-sportski događaj ”Zero Waste – budi dio igre – čuvajmo naš planet” u OŠ Mladost

Osnovna škola Mladost bila je domaćin za Osječko-baranjsku županiju velikog sportsko-edukativnog eventa Plazma Sportskih igara mladih, najveće sportske manifestacije takve Više…

Sportsko - edukativni program za djecu

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih na Srednjici

U prvom dijelu slavonske turneje sutra, 17. travnja, u Osijeku započinje sportsko – edukativni program Turneja radosti Plazma Sportskih igara Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!

Svaki posjetitelj može doći u DOKKICU u vrijeme koje mu odgovara, između 10 i 12, i saznati sve što ga zanima o ostalim programima DOKKICE, projektima, radu, proslavama rođendana, pripremi ljetnog kampa za djecu i slično

Dani otvorenih vrata Dokkice

Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Rijeka, Čakovec, Split i Zadar u subotu u 11 sati u zajedničkom pothvatu!

Najduža gimnastička špaga na svijetu kroz sedam gradova uključujući i Osijek!