Arhiva

DORF 2015. u kinu Urania

  Objavljeno 10.03.2015
  OsijekNews redakcija

  Festival dokumentarnog rock filma – DORF ove se godine održava od 12-15. ožujka u Vinkovcima (Gradsko kazalište i Centar znanja), Vukovaru (CineStar) i Osijeku (kino Urania). Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje očekuju projekcije 30 glazbenih dokumentaraca iz 12 zemalja (od toga 15 premijera) raspoređenih u 3 programa: Regionalni, Međunarodni i Tajna povijest rocka, uz bogat popratni program.

  U regionalnoj selekciji biti će prikazano 14 filmova, od kojih izdvajamo film „Marzidovšek Minimal Laboratorium“- portret (o)kultnog slovenskog minimalista, eksperimentatora i multikreativca Marija Marzidovšeka, koji je na rasporedu u četvrtak u 19 h.

  U međunarodnom programu od 10 filmova izdvajamo hrvatsku premijeru filma „Naš vinil ima težinu“ autora Jeffa Broadwaya (SAD) o kultnoj Stones Throw Records – hip hop etiketi koja je objavila neke od najvažnijih hip hop albuma (Madlib, Questlove, Talib Kweli…). Film će biti prikazan na zatvaranju festivala u subotu u 21 h.

  U selekciji Tajna povijest rocka ove godine biti će prikazano 5 filmova, a izdvajamo film „Scarce – Dani poput ovih“ Sally Irvine (Velika Britanija) o istoimenom indie-rock bandu koji je početkom 90-ih zabljesnuo na indie sceni, a moći će se pogledati u petak u 19 h.

  9. DORF INTRO se u Vinkovcima otvara već danas (9.3.) kada će u Centru znanja Vinkovci biti svečano otvarana izložba plakata „Iz privatne zbirke Kornela Šepera“, a potom će se moći pogledati i film o kultnom zagrebačkom kantautoru Manceu, studentski rad Velimira Rodića.

  U Osijeku DORF se otvara u srijedu 11.3., kada ćete imati priliku sudjelovati u premijernom hrvatskom predstavljanju makedonskog projekta „Re:Volt“ koji su prije 5 godina u Skopju pokrenuli Gjorgji Janevski i Flora Pitrolo. Radi se o interaktivnoj platformi kojom se radi hommage kontroverznom i zabranjivanom makedonskom filmu iz 1977., a uključivanjem autora iz lokalnih sredina nudi se na novo čitanje i prilagodbu našemu vremenu. Radnja filma i kritika sistema nimalo ne odudara od vremena danas te smatramo da je film odličan medij kojim bi se mogla pokrenuti rasprava o potrebi za promjenama današnjeg društva. Film će biti prikazan 11.3. u 21 h uz glazbenu pratnju Dječaka iz Vode, mladog autora koji će nakon projekcije održati i koncert u Kinu Urania.

  Konačnog pobjednika ovogodišnje konkurencije odabrat će tročlani žiri kojega će sačinjavati prošlogodišnji pobjednik Dušan Moravec (“Damir Avdić – Pravi čovjek za kapitalizam”, 2013.), Lada Furlan-Zaborac iz Bambi Molestersa te Krešimir Blažević, glavni urednik portala Muzika.hr.

  DORF nagrada za životno djelo bit će dodijeljena  Zdenku Franjiću – vlasniku glazbene etikete „Slušaj najglasnije“, koju izradio je Arpad Slančik iz Subotice, a nagrada za najbolji film djelo je Marije Miloševske iz Skopja. DORF 2015. plakat napravio je Igor Hofbauer iz Zagreba.

  Ulaznice za program u Osijeku po cijeni od 15 kn možete nabaviti 30 min prije početka filmova na blagajni kina Urania.

  Dostavljamo na korištenje promotivne isječke i službeni DORF 2015 video jingle na linku OVDJE
  Također, svi traileri filmova se nalaze na linku OVDJE

  Ukoliko zatrebate bilo kakve dodatne materijale i informacije

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  OIB 40405502802
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr
  Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

  Dorf 2015

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Već danima izvještavamo o krađama, ali one su i dalje prisutne. Osim toga, iz policije najavljuju još jednu povećanu mjeru kontrole brzine

  POLICIJA – Krađe, oružje i pojačana mjera kontrole brzine!

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …