GOSPODARSTVO

Druge zemlje kopiraju hrvatski način borbe protiv koronavirusa

''Stožer nas je kroz krizu vodio stručno i mirno i upravo zbog njega Hrvatska ima jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u svijetu''

    Objavljeno 11.06.2020
    Ivona Amidžić

    Sve više zemalja preslikava hrvatski model borbe protiv koronavirusa, istaknuo je potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon postrojavanja pripadnika i tehnike Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije u Velikoj Gorici.

    ”Naši rezultati nisu slučajni i zato se o našem pristupu u borbi protiv koronavirusa govori kao o hrvatskom modelu. Ovakva sinergija svih službi predstavlja naš model kojeg drugi sve više preslikavaju ili se u najmanju ruku o njemu informiraju”, rekao je Božinović.

    Naglasio je da se Nacionalni stožer civilne zaštite tijekom borbe protiv panedmije vodio načelima transparentnosti rada, dostupnosti i učinkovitosti svih službi i prije svega humanizma koji je obilježio hrvatski pristup. Rezultate Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije ocijenio je ”impresivnim”.

    Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić  istaknuo je ulogu Nacionalnog stožera civilne zaštite tijekom pandemije. ”Stožer nas je kroz krizu vodio stručno i mirno i upravo zbog njega Hrvatska ima jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u svijetu”, ocijenio je.

    Na kolektivnom i osobnom doprinosu u borbi protiv koronavirusa svim pripadnicima civilne zaštite, vatrogascima, medicinskim djelatnicima, policajcima, volonterima Crvenog križa, ali i stanovnicima Velike Gorice na odgovornom ponašanju, zahvalio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

    ”Naša najveća pobjeda je spoznaja o vlastitim sposobnostima i mogućnostima na koje moramo biti ponosni”, istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

    Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić izvijestio je da je tijekom borbe protiv koronavirusa organiziran i mobiliziran karantenski objekt za preventivnu izolaciju u Velikoj Gorici i karantenski objekt za vozače u Desincu, sedam karantena u prijevozničkim tvrtkama i tri ambulante.

    Precizirao je da je županijski stožer civilne zaštite djelovao 94 dana u 24-satnom dežurstvu, procesuirao 6.500 upita građana i isporučio 418.000 različite zaštitne opreme.

    (Hina)

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Osječki Incor sad vrbuje i inženjere radiologije i laboratorijske tehničare...

    Headhunteri ponovno kreću „u lov“ na hrvatske medicinare

    Iako je pandemija koronavirusa dijelom zaustavila tržište rada, posebice u  segmentima kao što je zdravstvo koje se u potpunosti okrenulo Više…

    Niz programa i projekata će pomoći poduzetnicima Osječko-baranjske županije i bit će predstavljeni preko Upravnog odjela za gospodarstvo...

    Ricardo d.o.o. uspješno posluje i u vremenu pandemije

    Župan Ivan Anušić posjetio je jučer (26. kolovoza 2021. godine) Ricardo d.o.o.. U sjedištu kompanije u Dardi održao je radni Više…

    EU digitalne covid potvrde bit će kriterij za sudjelovanje na događajima...

    Od 26. srpnja kreću nove restrikcijske mjere za hrvatski Jadran

    Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je kako od ponedjeljka na snagu stupaju nove restriktivne mjere koje će se odnositi Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja