GOSPODARSTVO

Dva milijuna eura za centar za posjetitelje Tvrđe

Vrkić je rekao da je dosad gradska uprava u Tvrđu uložila 170 milijuna kuna

    Objavljeno 12.03.2019
    Tamara Lemajić

    Pročelnica osječkoga Upravnog odjela za programe Europske unije Kornelija Mlinarević najavila je da bi Osijek u sljedeće dvije godine trebao dobiti centar za posjetitelje ‘Tvrđa’, vrijedan dva milijuna eura.

    Po riječima pročelnice Mlinarević, to bi bio regionalni prijemni info-turistički centar koji će svojim sadržajima pridonijeti prepoznatljivostima Tvrđe i Osijeka. Izgradnja tog centra trebala bi početi u jesen ove godine, a to je dio integriranih teritorijalnih ulaganja “ITU specifični cilj – obnova brownfield lokacija”.

    “Centar će na jednome mjestu pružati turističke informacije vezane za grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju i širu regiju na informacijskome i prezentacijskom pultu. Namjera je dati visoki standard usluge posjetiteljima i turistima, parkirališna mjesta za autobuse i osobna vozila, trgovački dio za lokalne, regionalne i nacionalne proizvode, sanitarni čvor, turističke agencije, usluge za cikloturiste, prostor za turističke vodiče i druge sadržaje”, rekla je Mlinarević.

    Centar, površine 40 tisuća četvornih metara, bit će na području negdašnjega vanjskog obrambenog prstena barokne Tvrđe, a riječ je o rekonstrukciji stare austrougarske konjušnice, rekla je, dodajući kako se “stavljanjem u funkciju te povijesne lokacije očekuje porast  turističkih posjeta i zapošljavanja u turističkom sektoru”.

    Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić je rekao da je dosad gradska uprava u Tvrđu uložila 170 milijuna kuna.

    “Evo, sada namjeravamo uložiti novih 15 milijuna kuna, to jest dva milijuna eura u centar za posjetitelje. Sa zadovoljstvom mogu reći da sam prošloga petka bio na sastanku u Vladi Republike Hrvatske, gdje smo se dogovorili o obnovi zgrade bivše Vege, za što konzervatorski troškovnik iznosi 22 milijuna kuna. Smatram da to nisu samo kozmetički zahvati, to je ulaganje u razvoj i turizam”, zaključio je Vrkić.

     

    (Hina)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati. 

    Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

    Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Više…

    Prijava za webinar otvorena je do danas u 16 sati...

    Besplatni webinar: Kako tvrđave mogu povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu?

    Kako tvrđave mogu približiti i povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu? Odgovor na ovo pitanje nudi webinar koji se održava 16. veljače 2022. Više…

    "U početku je bilo negodovanja, ali sada su se ljudi već navikli. Oni koji nemaju potvrdu ili ju ne žele pokazati zaobilaze naš restoran"

    Restoran u Tvrđi sam uveo Covid potvrde na ulazu

    Iako Covid potvrde u restoranima i ugostiteljskim objektima nisu obavezne, takva odluka leži isključivo na vlasnicima. Rijetko koji bi objekt Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ