GOSPODARSTVO

Dva milijuna eura za centar za posjetitelje Tvrđe

Vrkić je rekao da je dosad gradska uprava u Tvrđu uložila 170 milijuna kuna

  Objavljeno 12.03.2019
  Tamara Lemajić

  Pročelnica osječkoga Upravnog odjela za programe Europske unije Kornelija Mlinarević najavila je da bi Osijek u sljedeće dvije godine trebao dobiti centar za posjetitelje ‘Tvrđa’, vrijedan dva milijuna eura.

  Po riječima pročelnice Mlinarević, to bi bio regionalni prijemni info-turistički centar koji će svojim sadržajima pridonijeti prepoznatljivostima Tvrđe i Osijeka. Izgradnja tog centra trebala bi početi u jesen ove godine, a to je dio integriranih teritorijalnih ulaganja “ITU specifični cilj – obnova brownfield lokacija”.

  “Centar će na jednome mjestu pružati turističke informacije vezane za grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju i širu regiju na informacijskome i prezentacijskom pultu. Namjera je dati visoki standard usluge posjetiteljima i turistima, parkirališna mjesta za autobuse i osobna vozila, trgovački dio za lokalne, regionalne i nacionalne proizvode, sanitarni čvor, turističke agencije, usluge za cikloturiste, prostor za turističke vodiče i druge sadržaje”, rekla je Mlinarević.

  Centar, površine 40 tisuća četvornih metara, bit će na području negdašnjega vanjskog obrambenog prstena barokne Tvrđe, a riječ je o rekonstrukciji stare austrougarske konjušnice, rekla je, dodajući kako se “stavljanjem u funkciju te povijesne lokacije očekuje porast  turističkih posjeta i zapošljavanja u turističkom sektoru”.

  Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić je rekao da je dosad gradska uprava u Tvrđu uložila 170 milijuna kuna.

  “Evo, sada namjeravamo uložiti novih 15 milijuna kuna, to jest dva milijuna eura u centar za posjetitelje. Sa zadovoljstvom mogu reći da sam prošloga petka bio na sastanku u Vladi Republike Hrvatske, gdje smo se dogovorili o obnovi zgrade bivše Vege, za što konzervatorski troškovnik iznosi 22 milijuna kuna. Smatram da to nisu samo kozmetički zahvati, to je ulaganje u razvoj i turizam”, zaključio je Vrkić.

   

  (Hina)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ako niste bili u prilici osobno posjetiti sajam, provjerite što se sve moglo vidjeti u našoj galeriji :)

  FOTO: Kako je prošao još jedan Sajam antikviteta u Tvrđi

  I ove subote Sajam je oživio Tvrđu! Ako niste bili u prilici osobno posjetiti sajam, provjerite što se sve moglo Više…

  Sadržaji ovog Centra će promovirati sve turističke atrakcije istoka Hrvatske... :)

  VIDEO: Vrkić na Facebooku pokazao kako će izgledati budući Centar za posjetitelje Tvrđa

  Budući Centar za posjetitelje nalazit će se u sjeveroistočnom dijelu kod križanja Trpimirove ceste i Europske avenije. Staru austro-ugarsku konjušarnicu preuredit će Više…

  Vrkić je istaknuo kako bismo bez kulture bili barbari, nacija osuđena na nestajanje...

  Stotine milijuna za osječku kulturu

  Gradonačelnik Ivan Vrkić jučer je u Galeriji Waldinger uručio ugovore o korištenju sredstava za provedbu Programa javnih potreba u kulturi Grada Osijeka Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Naporan i dugotrajan posao pretvorite u mačji kašalj!

  Brzo i jednostavno se riješite svih nemogućih grinja u Vašim madracima i kaučima

  Između ostalog, u programu ćete moći pogledati vježbu timova za spašavanje iz i sa vode Državne intervencijske postrojbe CZ Osijek i postrojbe CZ Požeško-slavonske županije

  Promocija prednosti i značajki sustava Civilne zaštite povodom dana Osječko-baranjske županije