Arhiva

Dvogrba deva zvat će se – Luna

  Objavljeno 06.08.2015
  OsijekNews redakcija

  Dvogrba mala deva, koja je na svijet stigla početkom srpnja, dobila je ime- zvat će se Luna.

  Nakon što je 7. srpnja ove godine, prvi put u povijesti osječkoga Zoološkog vrta na svijet došla mlada dvogrba deva počela je zanimljiva medijska akcija u kojoj se biralo njezino ime. Kako je istaknula jutros Tatjana Elez, edukatorica u ZOO vrtu Osijek, nesvakidašnji događaj u osječkom zoološkom vrtu dogodio se pred očima posjetitelja i timariteljima, a dvogrbe deve Catherine i Sven postali su prvi put roditelji. Obično se životinje rođene u zoološkim vrtovima nazovu po njegovateljima – timariteljima.

  No, na poziv uprave vrta stiglo im je oko 500 prijedloga posjetitelja. Najčešći su bili Oska, Legica, Drava, Mursa i Luna. Kako je najviše ljudi predložilo ime Luna – deva je i dobila to ime. ‘Iz šešira’ je izvučena i jedna od posjetiteljica koja je predložila takvo ime. U pitanju je Silvija Čakširaš iz Virovitice koja je za nagradu dobila godišnju ulaznicu za osječki Zoološki vrt.

  I jedna zanimljivost, kada već govorimo o imenima životinja u osječkom ZOO-u. Iako se Lunini roditelji zovu Sven i Catherine njihovi ih timaritelji od milja zovu Stevo i Kata!

  Radio Osijek