Arhiva

EWoB Business Hackathon vol.2 : Bigger and stronger u Osijeku

    Objavljeno 26.03.2015
    OsijekNews redakcija

    Nakon iznimno uspješne prve godine, studentsko natjecanje EWoB Business Hackathon se vraća. Inicijativa koju su započeli članovi udruge Poduzetnici bez granica (EWoB – Entrepreneurs Without Borders), prošle godine pobudila je velik interes među studentima te je pokazala da na osječkom sveučilištu postoji potencijal za razvoj natjecanja koje će studente pokazati u najboljem svjetlu pred poslodavcima.

    EWoB Business Hackathon je studentsko natjecanje izvan svih klasičnih okvira koje ste do sada vidjeli. Vođeni principom hackathona, natjecanje visokog intenziteta pokazat će koje su osobe u mogućnosti raditi pod stresom, s kratkim vremenskim ograničenjem na apstraktnim zadacima koji će se odnositi na razumijevanje poslovno-ekonomskih problema i njihovo rješavanje, a uključuje razumijevanje tržišta, strategiziranje, analitiku i logiku. Cilj je pronaći 1% najboljih studenata osječkog sveučilišta koji posjeduju jedan iznimno važan čimbenik u današnjem poslovnom svijetu – interdisciplinarno znanje. Natjecateljima se pruža jedinstveno životno iskustvo i prilika predstaviti se poslodavcima, a dokaz uspješnosti ovog natjecanja je praksa u poduzeću Betaware koju su ponudili prošlogodišnjem natjecatelju Stjepanu Dujmiću.

    EWoB Business Hackathon se ove godine održava 22. svibnja. I ove godine u najavi su osim nagrada za natjecatelje, i mogućnost ponude studentskih praksi. Kako ne biste propustili priliku sudjelovati na natjecanju ove godine, pratite informacije na službenoj Facebook stranici EWoB Business Hackathon.