Arhiva

Festival učeničkih igrokaza ‘POZOR! Plivamo na sceni’ 4

  Objavljeno 13.03.2015
  OsijekNews redakcija

  Dokkica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku i osnovnim školama grada i županije 4. godinu za redom organizira Festival učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“ 4 u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva.

  U Festivalu će sudjelovati 72 učenika iz 7 osnovnih škola grada i županije (OŠ Kneževi Vinogradi). Publika će moći vidjeti 8 petominutnih igrokaza. Nakon izvedbi igrokaza, stručni žiri sastavljen od članova ansambla odlučiti će o nagradama u pojedinim kategorijama, a ove godine Festival će dobiti i svoju prvu himnu zahvaljujući glazbeniku Kruni Đuričiću i Ines Perić.

  Voditelji festivala su Mia Marković i David Uranjek, voditelji dječje odgojno-obrazovne emisije ‘Radoznalica’ te polaznici Dramskog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

  Mentorice: Ana Mrđanović, Janja Lučić, Klaudija Banjeglav, Liana Mur, Radojka Wilhelm, Slavojka Petrović, Viktorija-Silvija Roguljić, Vlatka Benki Brkić
  U glazbeno-plesnom programu Festivala nastupit će plesna skupina „Piruete“ iz Dokkice s koreografijom „Mistično more“, Ruben Habuda na klaviru samostalno te u glazbenom triu s Tirsom Habuda i Hannom Kovačević na violinama, Benjamin Habuda na gitari i Kruno Đuričić, autor skladbe himne „Plivamo na sceni“, na gitari sa sudionicima Festivala.

  Autorica vizualnog identiteta Festivala je Nikolina Dinješ, a autorica ovogodišnjih originalnih, ručno izrađenih nagrada je Tomislava Brajdić.

  Idejna začetnica i voditeljica projekta je Ines Perić, koordinatorica rada s djecom u Dokkici.

  Festival učeničkih igrokaza  „POZOR! Plivamo na sceni“ 4
  19. ožujka u 18 sati, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

  „POZOR! Plivamo na sceni“ je projekt nastao 2012. godine kao ideja o promociji scenskog stvaralaštva osnovnoškolske djece i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih grupa. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se održava već tri godine zaredom u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka).

  Prve tri godine događaj je organiziran kao natjecanje, a 3. godinu organizatori su odlučili događaj organizirati kao festival učeničkih igrokaza.
  Ciljevi ovoga projekta su promocija scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu te priznanje scenskog stvaralaštva učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije. Projekt je u 2012.  obuhvatio 70 učenika iz 9 škola, 2013. godine 62 učenika iz 7 škola, a 2014. godine 100 učenika iz 9 osnovnih škola grada i županije.

  pozor_plivamo_na_sceni_4_plakat

  ŠKOLE I IGROKAZI U 2015. GODINI:
  CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE „IVAN ŠTARK“: PEPELJUGA
  MENTORICA: Klaudija Banjeglav
  GLUMCI: Matej Ribičić, Emanuela Kovačević, Klaudio Opuvačić, Lucija Matanović, Nives Adamović, Katarina Šimić, Marko Lukanović
  KRATAK SADRŽAJ: Znate li priču o Pepeljugi? Naravno da svi znaju: ona živi sa zlobnim polusestrama i maćehom, po cijele dane obavlja teške poslove i želi ići na dvorski bal. Može li njezina želja postati stvarnost? Mi vjerujemo da sve može biti stvarnost i zato volimo ovu bajku.

  OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA: EKO ROBI
  MENTORICA: Vlatka Benki Brkić
  GLUMCI: Anamarija Bećarević, Petra Bilić, Stela Kasabašić, Dominik Matoš, Toma Mihaljević, Ema Purgar, Petra Šimović
  KRATAK SADRŽAJ:
  Čujte i počujte, daje se na znanje, u prirodi loše je stanje!
  Smeće nas guši kao strašni zmaj, vidi li se tome kraj?
  Sva djeca se moraju prenuti i u akciju zajedno krenuti.
  Zato i ti budi spreman, uništiti groznu neman.
  U našega Robija staru vrećicu odloži, jer se u prirodi tek za 100 godina razloži

  OSNOVNA ŠKOLA „MLADOST“: OBITELJSKA UČENJA
  MENOTRICA: Janja Lučić
  GLUMCI: Helena Azenić, Matej Balić, Nera Bastalić, Petra Brozd, Bernard Bručić, Duje Budiša, Lara Bušić, Antonio Ćelić, Ema Ćurčić, Inga Družijanić-Vidačić, Toni Grubišić, Paula Horvat, Iva Kodžoman, Sara Kozlica, Ivor Marić, Patrik Marić, Marta Mlinarević, Ozana Perić, Nika Petović, Pavo Popović, Leon Rako, Marko Rora, Dino Šoš, Dora Vanek
  KRATAK SADRŽAJ: Obitelj Cekanić, baka, djed, mama, tata i tri sestre tijekom 60 godina obiteljskoga života upoznaju nas sa svojim trzavicama, neslaganjima, svađama, nasiljem i rješenjem obiteljskoga problema. Poruka igrokaza je obiteljsko učenje koje se temelji na uvažavanju članova obitelji i ljubavi prema samome sebi jer jedino tako možemo voljeti i druge.

  OŠ VLADIMIRA BECIĆA: BALONIJADA
  MENTORICA: Radojka Wilhelm
  GLUMCI: Helena Bebek, Ana Bobić, Karlo Erhardt, Filip Janjić, Sara Kovačević, Marija Majstrović, Karla Šibalić, Idora Štefičić, Mia Žeravica
  KRATAK SADRŽAJ: Vidjet ćemo kako su mali ježići uživali u igri balonima. Obratite pozornost i saznajte jesu li uživali potpuno. Neka počne BALONIJADA!

  OŠ SVETE ANE: NEĆU NE DONOSI SREĆU
  MENTORICA: Viktorija – Silvija Roguljić
  GLUMCI: Barbara Čuljak, Rene Keri, Katja Bilandžić, Adriano Bajto, Zvonimir Šimunović, Ana Lacković, Lorena Weinand, Iva Krivić , Nika Vidić i Borna Bekavac
  KRATAK SADRŽAJ IGROKAZA: Igrokaz na šaljiv način prikazuje djeci kako bi to izgledalo kada bi sve stvari i ljudi odbijali učiniti ono što oni žele. Djeca na kraju ipak mijenjaju svoje mišljenje i počinju govoriti „čarobne“ riječi.

  OŠ KNEŽEVI VINOGRADI: NEMOJ REĆI MAMI
  MENTORICA: Slavojka Petrović
  GLUMACI: Melisa Balog, Radmila Dadić, Nikolina Kuštro, Ines Salkanović, Aleksandra Šmrčković, Ines Toth
  KRATAK SADRŽAJ: Roditelji su otišli posjetiti bolesnog rođaka u Zagreb. Djeca su sama kući. Smišljaju zabavu, ne sluteći da će se roditelji ranije vratiti zbog kvara na automobilu.

  OŠ JAGODE TRUHELKE: SVETI NIKOLA U ŠUMI
  MENTORICA: Liana Mur
  GLUMCI: Katja Boras, Meri Drinić, Lana Štimac, Leon Topalović,  Helena Turk, Luka  Žeravica
  KRATAK SADRŽAJ: Medo od svojih šumskih prijatelja (ježa, sove, zeca, vuka i miša) želi saznati  više o svetom Nikoli i darivanju dobre djece. Kroz druženje i razgovor sa šumskim prijateljima medo upoznaje  i Krampusa,  zločestog pratitelja Svetog Nikole.

  OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA: MEKSIČKI PLES U KIŠNO POPODNE
  MENTORICA: Ana Mrđanović
  GLUMCI: Hrvoje Adžić, Ivan Ehman, Helena Dobra, Toni Jeđud, Dunja Ljubojević, Dalia Mesarić, Lovro Zelić, Korina Roso
  KRATAK SADRŽAJ: U školi u prirodi kiša pada i dosada vlada. Dječaci nogomet gledaju i stripove čitaju, a djevojčice igrati se žele. Tu se jedan globus nađe i rješava sve svađe. Plesati  naučili smo mi, naučite i vi!

  VEZANE VIJESTI

  DOKKICA POZIVA NA OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA DJEČJIH PRAVA

  TOČNO U 12.00 SATI 100 DJECE U VELIKOJ FORMACIJI ZNAKA ‘PEACE’ PUSTIT ĆE 100 BIJELIH BALONA PREMA OSJEČKOM NEBU I Više…

  RADIONICE U DOKKICI U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

  Kreativna kućica Dokkica poziva sve na uključivanje u radionice koje će se održavati u Dokkici u novoj školskoj godini. U Više…

  Međunarodni dan obitelji – Tajne sretnih obitelji

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15.svibnja) Dječja osječka kreativna kućica organizira besplatno predavanje ‘Tajne sretnih obitelji’ i kreativni piknik za Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …

  Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu

  Osijek ide u Moldaviju, potom na škotski Rangers

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”