Arhiva

RADIONICE U DOKKICI U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

  Objavljeno 12.09.2017
  OsijekNews redakcija

  Kreativna kućica Dokkica poziva sve na uključivanje u radionice koje će se održavati u Dokkici u novoj školskoj godini. U nastavku pogledajte programe radionica i prijavite se na one koje vas zanimaju.

  1. INTEGRIRANI PROGRAM ZA PREDŠKOLSKU DJECU „TINTILINIĆI“
  Program „Tintilinići“ namijenjen je djeci u dobi od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtić. Cilj programa je osigurati cjelovit razvoj osobnosti djeteta, zadovoljenje interesa i potreba, stjecanje znanja i vještina koje će mu pomoći pri snalaženju u svakodnevnom životu te pri polasku u školu. Program je obogaćen različitim sadržajima i aktivnostima (kreativnim, glazbenim, tjelesnim, likovnim, matematičkim, dramskim i dr.), a temelji se na igri koja je najvažnija aktivnost predškolskog djeteta. Tematski je organiziran i vođen od stane stručnih osoba koje poštuju individualnost svakog djeteta. Teme su izuzetno zanimljive djeci, a neke od njih su: kampiranje, putovanje podmorjem, pingvini, snijeg, oblaci, bajke, zoološki vrt i dr. Kroz ponudu raznovrsnih materijala za rad djeca imaju priliku učiti, eksperimentirati i spoznavati okolinu svim osjetilima.

  Program traje od 2. listopada 2017.g. do kraja lipnja 2018.g. Održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a mjesečna članarina iznosi 250 kn. Prijave se primaju do 25. rujna. Voditeljica programa je Marina Dokić, mag.prim.educ. Više informacija na www.dokkica.hr

  2. KREATIVNA RADIONICA „KREATIVKA“
  Kreativna radionica „Kreativka“ namijenjena je djeci od 6 do 10 godina. Cilj radionice je razvijanje mašte, kreativnosti i stvaralaštva djece kroz izradu brojnih uporabnih i dekorativnih predmeta, poklona, instrumenata, lutaka, scenografije, nakita, maski, slika, skulptura i slično. Sudjelujući na radionicama djeca će moći koristiti različite slikarske i crtačke tehnike, modelirati glinom i plastelinom, graditi, ali i svirati i pjevati, dramatizirati te se upoznati s različitim djelima poznatih umjetnika. Moći će isprobati i brojne materijale, nove upoznati i eksperimentirati s njima, a one koje ih svakodnevno okružuju istražiti na nove načine. Kroz radionicu djeca će se poticati na samostalnost, istraživanje i realizaciju vlastitih ideja, razvoj kritičkog mišljenja, senzornih i podražajnih sposobnosti te stvaranje radnih i kulturno-higijenskih navika. Polaznici će razviti i komunikacijske i socijalizacijske vještine, suradničko ponašanje i timski rad te ekološku svijest. Za vrijeme trajanja programa obilježit će se i brojni značajni dani.

  Radionica će trajati od 3. listopada 2017. do 15. lipnja 2018. godine. Odvijat će se jednom tjedno (utorkom) u trajanju od 18,00 h do 19,00 h. Mjesečna članarina iznosi 100 kn. Voditeljica radionice je Marina Dokić, mag.prim.educ.

  * Voditeljica ima završen Tečaj hrvatskog znakovnog jezika, stoga na radionicama mogu sudjelovati i djeca s oštećenjima sluha (gluha i nagluha).

  3. SPORTSKA IGRAONICA „SPORTALICA“
  Dokkica i ove školske godine pokreće sportsku igraonicu „Sportalica“ za djecu od 6 do 10 godina. Cilj radionice je usvajanje novih motoričkih znanja i usavršavanje postojećih, razvoj motoričkih sposobnosti (koordinacije, preciznosti, gibljivosti, snage, brzine, ravnoteže) te razvijanje navika svakodnevne tjelesne aktivnosti djece. Program se temelji na različitim igrama i aktivnostima usmjerenim na razvoj osnovnih struktura gibanja (hodanja, trčanja, skakanja, bacanja, hvatanja, gađanja, dizanja, nošenja…), elementarnim, štafetnim i momčadskim igrama, ritmičkim strukturama, poligonima te savladavanju temeljnih elemenata pojedinih sportskih disciplina (odbojke, košarke, nogometa, rukometa, badmintona, golfa…). Kroz program prisjetit ćemo se starih i zaboravljenih igara. Djeca će kroz zabavu i igru dobiti uvid u važnost tjelesnog vježbanja za pravilan rast, razvoj i zdravlje te će razviti socijalizacijske vještine, samopouzdanje, samostalnost, upornost, suradničko ponašanje, timski rad te će ih se poticati na poštivanje pravila i različitosti.

  Radionica će trajati od 4. listopada 2017. do 15. lipnja 2018. godine. Odvijat će se jednom tjedno (srijedom) u trajanju od 18 h do 19 h. Mjesečna članarina iznosi 100 kn. Voditeljica igraonice: Marina Dokić, mag.prim.educ.

  4. GLAZBOPLOV
  Glazbena radionica ‘Glazboplov’ na poseban način uvodi djecu od 1.-4. razreda osnovne škole u svijet glazbe. Radionica će djeci približiti glazbene instrumente uz poticanje ljubavi prema glazbenom izrazu. Naučeno će primjenjivati u zajedničkim glazbenim točkama. Radionica će djeci pokazati i druge aspekte glazbe, terapeutske, zabavu, plesne poveznice, kako slušati glazbu i još puno toga… Termin održavanja je četvrtkom od 18.30 – 19.30 sati. Mjesečna članarina iznosi 100 kn. Voditelj: Marijan Jovičić. Prijave i informacije na broj telefona 098/175-3410.

  5. MALI ROBOTIČARI
  Radionica programiranja i robotike djecu će uvesti u svijet programiranja i elektronike kroz rad sa mBot robotima i micro bit računalima. Radionica je za uzrast od 1.-4. razreda osnovne škole. Djeca će uz rad sa spomenutom opremom ući i u svijet programiranja kroz platformu Scratch koja je zanimljiva i prilagođena njihovom uzrastu te nudi širok spektar mogućnosti kreativnog izražavanja na računalu. Radionica će se održavati ponedjeljkom u terminima od 18,30 h i 19,30 h, jednom tjedno, a mjesečna članarina iznosi 100 kuna. Voditelj radionice je Marijan Jovičić. Prijave i informacije na broj 098/175-3410.

  6. DJEČJA LIKOVNA AKADEMIJA
  Namijenjena je djeci od 11 do 15 godina. Cilj programa je usvajanje osnovnih tehnologija olovke, ugljena, grafike, akvarela i modeliranja glinom te apliciranje stečenog znanja na umjetnički rad. Djeca se kroz radionicu upoznaju sa bitnim umjetnicima svojih doba te ih se uz praktičan rad teorijski kulturno uzdiže. Kroz radionicu djeca će se upoznati sa likovnim tehnologijama i koristiti se različitim likovnim medijima, razvijat će opažaj i vizualne komunikacije, odgajati pažnju, razvijati kreativnost i maštu, usvojiti kompozicijski sklad i razumijevanje formata, razvijati kulturno-higijenske navike, poticati suradničko ponašanje i timski rad, razvoj kritičkog mišljenja, poticanje na realizaciju vlastitih ideja, stvaranje radnih navika, širenje i usmjeravanje koncentracije, poticanje na samostalan rad i propitivanje samoga sebe. Program Dječje likovne akademije trajat će od 6. listopada 2017. do 15. lipnja 2018. godine. Odvijat će se jednom tjedno (petkom) u trajanju od 18,30 h do 19,30 h. Mjesečna članarina iznosi 100 kuna. Voditeljica programa je Ena Janković, sveučilišna prvostupnica edukacije likovne kulture.

  Navedene radionice će se odvijati u prostorima Udruge Dokkica (Sjenjak 133, prostor Gradske četvrti Novi grad u robnoj kući). Prijaviti se možete na: [email protected], 782 454 ili 097 76 16 278. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i dob djeteta te ime i prezime i kontakt roditelja. Broj mjesta na radionicama je ograničen. Više o radionicama pogledajte na www.dokkica.hr. Vidimo se u Dokkici!

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  DOKKICA POZIVA NA OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA DJEČJIH PRAVA

  TOČNO U 12.00 SATI 100 DJECE U VELIKOJ FORMACIJI ZNAKA ‘PEACE’ PUSTIT ĆE 100 BIJELIH BALONA PREMA OSJEČKOM NEBU I Više…

  Međunarodni dan obitelji – Tajne sretnih obitelji

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15.svibnja) Dječja osječka kreativna kućica organizira besplatno predavanje ‘Tajne sretnih obitelji’ i kreativni piknik za Više…

  „Pozor! Plivamo na sceni“ 6

  Dječja osječka kreativna kućica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku organizira 6. po redu Festival petominutnih učeničkih Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Više od 1000 predmeta izloženo je na oko 400 kvadrata muzejskoga prostora na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi

  Otvorena izložba „Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. – 2019.“

  Izložbe, koncerti, predstave, predavanja, radionice, projekcije i stručna vodstva kojima se odaje počast bogatoj tradiciji secesije

  Festival secesije u Osijeku

  Cilj je projekta sanacija i zatvaranje neusklađenog odlagališta „Nemetin“ čime će se pridonijeti sprječavanju potencijalnih negativnih učinaka odlagališta na okoliš i ljudsko zdravlje, odnosno zaštiti podzemnih i površinskih voda, smanjenju emisija stakleničkih plinova te zaštiti i očuvanju prirodnog okoliša.

  Sanira se i zatvara odlagalište neopasnog otpada Nemetin