ŽIVOT

Filozofija – ‘filozofski lov na blago’

Filozofski Treasure Hunt, interaktivna radionica šetnje gradom, rješavanja filozofskih zagonetki ...

Objavljeno 06.05.2018
OsijekNews

Filozofija na poseban način! Udruga za rad s mladima Breza, u sklopu Europskog tjedna mladih, organizirala je u petak jednodnevnu radionicu filozofije pod nazivom Filozofski Treasure Hunt, interaktivnu radionicu šetnje gradom i svojevrsni ‘filozofski lov na blago’. Sudjelovalo je 17 srednjoškolaca iz II. I III. gimnazije.

Šetajući gradom uz stručnu pratnju, tražili su tragove i rješavali filozofske zagonetke, povezujući filozofiju sa svakodnevnim životom. Cilj je ovog događaja bila popularizacija filozofije i razvoj kritičkog mišljenja kod mladih kroz upoznavanje važnih kulturnih i povijesnih sadržaja grada Osijeka. Svim sudionicima bile su osigurane i zanimljive nagrade, osmišljene na način da još više zainteresiraju mlade za filozofiju i kritičko promišljanje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kako je istaknula Gamoš, projekt provodi grad Osijek u suradnji s partnerima - Nansen, VCOS, Breza i Dokkica

U šest osječkih obrazovnih ustanova počinje provedba građanskog odgoja i obrazovanja

U ponedjeljak, 15. listopada na području Osijeka u šest obrazovnih ustanova počinje se provoditi projekt “Osijek to GOO – Građanski odgoj i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

''Znači umirem.... ne vjerujem da ću dočekati jutro... i nemojte mi sad pričat o bolovima pri porodu jer od ove boli ne postoji jača!!!!'' - napisao je Prnjat na svojem Facebook profilu uz fotografiju toplomjera koji pokazuje 37,8...

Je li Alen Prnjat dočekao jutro?

Treći ponedjeljak u siječnju još od 2005. ustanovljen je kao 'plavi ponedjeljak' ili najdepresivniji dan u godini. Kako se vi osjećate danas?

Danas je najdepresivniji dan u godini

Najavljuje DHMZ malu mogućnost za tračak sunca, ali dan će uglavnom biti oblačan uz najvišu dnevnu temperaturu do 2°C.

Vrijeme za ponedjeljak: Pretežno oblačno