Arhiva

FOTO 18. Međunarodna noć šišmiša (18th International Bat Night) u Zoo vrtu Osijek

    Objavljeno 05.09.2015
    OsijekNews redakcija

    Međunarodna noć šišmiša u ZOO Osijek se održala u petak, 04. rujna 2015. u 19:00 sati.

    Noć šišmiša je bila prigoda da građani upoznaju šišmiše, jednu od najugroženijih skupina životinja, koja u svijetu broji čak 1150 vrsta. Ugroženo je gotovo 180 vrsta šišmiša zbog uništavanja njihovih staništa. U Hrvatskoj ih živi 35 vrsta i sve su zakonom zaštićene.

    Međunarodna noć šišmiša obilježava se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi i važnosti zaštite šišmiša zbog pada njihove brojnosti u svijetu. Različitim aktivnostima nastoji se upoznati javnost s ulogom šišmiša u ekosustavu, razlozima njihove ugroženosti i potrebi zaštite, kao i s načinima kako se može postići skladan suživot.

    Prigodni se programi od 1997. organiziraju u više od 30 zemlja Europe i svijeta koje su potpisale sporazum o zaštiti šišmiša, kako bi podigle svijest javnosti o potrebi njihove zaštite.

    Međunarodna noć šišmiša se u petak održala u noćnoj atmosferi osječkog Zoološkog vrta, od 19 do 23 sata. Sve o jedinim letećim sisavcima – šišmišima posjetitelji su mogli saznati od mladih stručnjaka – članova Udruge studenata biologije „ZOA“ iz Osijeka, koji se bave njihovim istraživanjem i zaštitom.

    U zabavnom dijelu mališani su uživali u maštovitim šišmiš – radionicama s kostimiranim animatorima igraonice „Moltonko“ iz Osijeka, te s članovima Udruge izviđača „Slavonski hrast“ također iz Osijeka, koji su organizirali metloboj.

    FOTO: Filip Kos

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Močvare se ubrajaju među najugroženije ekosustave zbog isušivanja, onečišćenja i prekomjernog iskorištavanja

    Međunarodni dan zaštite močvare

    2. veljače u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan zaštite močvare i močvarnih staništa. Močvare su vrlo važne zbog svojih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!