ŽIVOT

(FOTO) Originalna ideja: Restoran za stolove posjeo plišane igračke!

Igračke služe kao vizualni podsjetnik za održavanje distance, ali i kako se ne bi osjećali usamljeno dok objeduju sami

Objavljeno 24.05.2020
Ivona Amidžić

Kada se svijet nakon pandemije pokušava izliječiti popuštanjem mjera i ponovnim otvaranjem javnih mjesta i restorana, i dalje postoje neke nedoumice kako zadržati fizičku distancu među ljudima.

Maison Saigon, vijetnamski restoran na Tajlandu, pronašao je savršeno rješenje za rješavanje pandemijske tuge onima kojima je pretužno jesti samima.

Kad se restoran u početku otvorio, vlasnik je stavio po jednu stolicu za svaki stol. Ali tada je restoran bio previše prazan pa je vlasnik odlučio za stolove staviti plišane pande kako bi promicao društveno distanciranje u zabavnoj i manje usamljenoj atmosferi.

Sada se plišane pande posjetiteljima mogu pridružiti na večeri i čuti o njihovom danu.

Kao što vjerojatno možete zamisliti, posjetitelji su oduševljeni. Jedan posjetitelj rekao je Reutersu: “Uživao sam u jedinstvenom društvu dok sam večerao vani prvi put nakon nekoliko mjeseci. Igračka me zaista čini manje usamljenim za večerom”.

foto: screenshot (9gag)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kada neka aktivnost, kao npr. posjet omiljenom restoranu, ponavljan dovoljno često, postaje automatski i obavlja se bez mnogo svjesnog razmišljanja.

Problem s vašim omiljenim restoranom

Svatko od nas ima svoje preferencije: od hrane koju jede do glazbe koju sluša i mjesta koja posjećuje. Te su Više…

Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

"iznenaditi ćemo vas s ukusnim veganskim burgerima, gibanicom sa "sirom", burekom s "mesom" i drugim delicijama. Uz pristupačne cijene i brzu uslugu, želimo biljnu prehranu i cjelovite održive obroke učiniti dostupnim svima"

[FOTO] U Osijeku se otvara novi vege bistro – YES!

Nakon što je Vege Lege, veganski restoran u Osijeku prije više godina zatvoren, stvorila se potreba za sve one naše Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!