ŽIVOT

[FOTO] Otvoren Advent u Osijeku – Očekuje nas puno različitih programa, na različitim lokacijama

Zbivanja su grupirana na tri strane – na središnjem Trgu Svetog Trojstva dominira glavna atrakcija, koja već treću godinu nudi pogled na grad, na Dravu s tridesetak metara visine – panoramski kotač.

Objavljeno 02.12.2023
Darija Kovačić

“Dvostruki naslov „Najljepšeg adventa u Hrvatskoj”, prilično je breme organizatorima Adventa u Osijeku, koji su Osječanima i njihovim gostima trebali osmisliti još ljepšu predblagdansku manifestaciju od prijašnjih. Od večeras se svi mogu uvjeriti u to jesu li u tome i uspjeli,” piše HRT Radio Osijek.

Kulisa Adventa u Osijeku napokon je ponovno Tvrđa, barokna jezgra grada koja je proteklih godina doživjela temeljitu obnovu. Zbivanja su grupirana na tri strane – na središnjem Trgu Svetog Trojstva dominira glavna atrakcija, koja već treću godinu nudi pogled na grad, na Dravu s tridesetak metara visine – panoramski kotač.

Adventske kućice pune slastica (pečenih kobasica u pecivu, langošica, sarmica i nezaobilaznih fritula), napitaka, suvenira i drugih domaćih proizvoda smještene su na Trgu Jurja Križanića, kod crkve sv. Mihovila, gdje će glazbenu podlogu dati najbolji lokalni umjetnici.

Vikend zona idealna za cjelovečernju zabavu je u Franjevačkoj ulici, a prilika da svojim nastupom otvori Advent u Osijeku pripala je Marku Tolji. Danas će na pozornici biti Vanna.

“Obišli smo Tvrđu i čini mi se da će biti još ljepši Advent nego što je bio prethodne dvije godine”, prvi su dojmovi župana Mate Lukića: „Često kao stanovnik Osijeka i u razgovoru sa sugrađanima čulo se pitanje može li se sam advent raširiti malo po Tvrđi, ali naravno, zbog radova u Tvrđi to do sada nije bilo moguće, međutim, Grad Osijek je proširio Advent baš onako kako su sugrađani željeli”, kaže Lukić i dodaje: „Prekrasan dekor, prekrasan ambijent i siguran sam da će, kao što sam već rekao, biti još bolji od prijašnjih. Vrijeme pred nama je vrijeme pripreme za Božić, našim sugrađanima ćemo poželjeti mir i blagostanje, radost i veselje na ovom Adventu i siguran sam da će se našim sugrađanima jako svidjeti,” rekao je župan Lukić.

Omiljena riječ osječkog gradonačelnika Ivana Radića vezana uz Advent u Osijeku je „čarobno”. “Advent u Tvrđi će biti jednako dobar, ako ne i – ja sam siguran – bolji nego prethodni adventi. Očekuje nas puno različitih programa, na različitim lokacijama. Siguran sam da će naši sugrađani u danima koji su pred nama istraživati i program i lokacije. Imamo uistinu puno lampica na ulicama, zrak će ispunjavati mirisi ukusne hrane i toplih napitaka, smijeh i glazba odzvanjat će našim ulicama, tako da sam siguran da nas očekuje prekrasan Advent u Osijeku, kojeg, naravno ne čine samo lijepe dekoracije. Osječki advent čine ljudi i ja sam siguran da će nam se naši sugrađani, kao i mnogi turisti priključiti na ovom najljepšem i čarobnom Adventu, da će ponijeti uspomene za cijeli život. Želim da im ovaj osječki advent donese obilje sreće, radosti i mira, ali naravno i dobre zabave”, poručio je osječki gradonačelnik.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Za odličnu atmosferu pobrinuo se Parni valjak, a svojim se sugrađanima kao i brojnim gostima u ponoć obratio i osječki gradonačelnik Ivan Radić poželjevši im sretnu i uspješnu 2024. uz obilje zdravlja, sreće, ljubavi i mira

Osječani dočekali Novu godinu na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi

Na prepunom Trgu Vatroslava Lisinskog u obnovljenoj Tvrđi Osječani su ispratili Staru i dočekali Novu godinu. Za odličnu atmosferu pobrinuo se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

gOSba je rezultat želje za osvježenjem lokalne/nacionalne gastro event konstelacije. Atmosfera gOSbe je opuštajuća, a glazba lagano gibajuća.

gOSba – novi format na gastro-wine-art event sceni

Unutarnja i vanjska obnova kuće dobro napreduje i radovi su u tijeku i to zahvaljujući donacijama dobrih ljudi

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje dobro napreduje

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela