ŽIVOT

[FOTO] Otvoren Advent u Osijeku – Očekuje nas puno različitih programa, na različitim lokacijama

Zbivanja su grupirana na tri strane – na središnjem Trgu Svetog Trojstva dominira glavna atrakcija, koja već treću godinu nudi pogled na grad, na Dravu s tridesetak metara visine – panoramski kotač.

Objavljeno 02.12.2023
Darija Kovačić

“Dvostruki naslov „Najljepšeg adventa u Hrvatskoj”, prilično je breme organizatorima Adventa u Osijeku, koji su Osječanima i njihovim gostima trebali osmisliti još ljepšu predblagdansku manifestaciju od prijašnjih. Od večeras se svi mogu uvjeriti u to jesu li u tome i uspjeli,” piše HRT Radio Osijek.

Kulisa Adventa u Osijeku napokon je ponovno Tvrđa, barokna jezgra grada koja je proteklih godina doživjela temeljitu obnovu. Zbivanja su grupirana na tri strane – na središnjem Trgu Svetog Trojstva dominira glavna atrakcija, koja već treću godinu nudi pogled na grad, na Dravu s tridesetak metara visine – panoramski kotač.

Adventske kućice pune slastica (pečenih kobasica u pecivu, langošica, sarmica i nezaobilaznih fritula), napitaka, suvenira i drugih domaćih proizvoda smještene su na Trgu Jurja Križanića, kod crkve sv. Mihovila, gdje će glazbenu podlogu dati najbolji lokalni umjetnici.

Vikend zona idealna za cjelovečernju zabavu je u Franjevačkoj ulici, a prilika da svojim nastupom otvori Advent u Osijeku pripala je Marku Tolji. Danas će na pozornici biti Vanna.

“Obišli smo Tvrđu i čini mi se da će biti još ljepši Advent nego što je bio prethodne dvije godine”, prvi su dojmovi župana Mate Lukića: „Često kao stanovnik Osijeka i u razgovoru sa sugrađanima čulo se pitanje može li se sam advent raširiti malo po Tvrđi, ali naravno, zbog radova u Tvrđi to do sada nije bilo moguće, međutim, Grad Osijek je proširio Advent baš onako kako su sugrađani željeli”, kaže Lukić i dodaje: „Prekrasan dekor, prekrasan ambijent i siguran sam da će, kao što sam već rekao, biti još bolji od prijašnjih. Vrijeme pred nama je vrijeme pripreme za Božić, našim sugrađanima ćemo poželjeti mir i blagostanje, radost i veselje na ovom Adventu i siguran sam da će se našim sugrađanima jako svidjeti,” rekao je župan Lukić.

Omiljena riječ osječkog gradonačelnika Ivana Radića vezana uz Advent u Osijeku je „čarobno”. “Advent u Tvrđi će biti jednako dobar, ako ne i – ja sam siguran – bolji nego prethodni adventi. Očekuje nas puno različitih programa, na različitim lokacijama. Siguran sam da će naši sugrađani u danima koji su pred nama istraživati i program i lokacije. Imamo uistinu puno lampica na ulicama, zrak će ispunjavati mirisi ukusne hrane i toplih napitaka, smijeh i glazba odzvanjat će našim ulicama, tako da sam siguran da nas očekuje prekrasan Advent u Osijeku, kojeg, naravno ne čine samo lijepe dekoracije. Osječki advent čine ljudi i ja sam siguran da će nam se naši sugrađani, kao i mnogi turisti priključiti na ovom najljepšem i čarobnom Adventu, da će ponijeti uspomene za cijeli život. Želim da im ovaj osječki advent donese obilje sreće, radosti i mira, ali naravno i dobre zabave”, poručio je osječki gradonačelnik.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!