ŽIVOT

[FOTO] U Osijeku se otvara novi vege bistro – YES!

"iznenaditi ćemo vas s ukusnim veganskim burgerima, gibanicom sa "sirom", burekom s "mesom" i drugim delicijama. Uz pristupačne cijene i brzu uslugu, želimo biljnu prehranu i cjelovite održive obroke učiniti dostupnim svima"

Objavljeno 03.10.2023
Darija Kovačić

Nakon što je Vege Lege, veganski restoran u Osijeku prije više godina zatvoren, stvorila se potreba za sve one naše sugrađane koji vole vegansku pripremu namirnica ali i ne samo to i hranu za koju nitko nije morao biti usmrćen ili mućen. YES je novi veganski bistro u Osijeku koji se uskoro otvara.

“YES je plant-based, fast-casual bistro u nastajanju. Ovdje stvaramo mjesto gdje hrana postaje više od obroka – postaje sredstvo za pozitivne promjene. Naša strast prema biljnoj prehrani i održivosti pokreće nas da s vama podijelimo ono što vjerujemo da je budućnost prehrane i opstanka našeg planeta – održiva i ukusna biljna hrana, kaže voditelj projekta Yes restorana.

Biljna prehrana ne samo da pruža brojne zdravstvene prednosti, već igra ključnu ulogu u dugoročnoj održivosti i borbi protiv klimatskih promjena. Naš koncept temelji se na dnevnoj ponudi koja spaja tradiciju s održivošću. Želimo vam ponuditi svakodnevne obroke koji će vas voditi na ukusno putovanje kroz okuse iz djetinjstva, ali s modernim, održivim twistom.

Naša hrana je pažljivo pripremljena s ljubavlju prema biljkama i svježim sastojcima, suosjećanjem prema životinjama i posebnom pažnjom prema očuvanju našeg planeta. Na našem jelovniku koji još usavršavamo pronaći ćete širok spektar jela, od tradicionalnih favorita do sezonskih kreacija, sve u potpuno biljnoj verziji. Očekujte punjene paprike, sarmu, kremaste juhe, fina variva, lazanje, gulaš od seitana i gljiva, sočne mlince i bogatu pašticadu.

Također ćemo vas iznenaditi s ukusnim veganskim burgerima, gibanicom sa “sirom”, burekom s “mesom” i drugim delicijama. Uz pristupačne cijene i brzu uslugu, želimo biljnu prehranu i cjelovite održive obroke učiniti dostupnim svima.

Ovo nije mjesto samo za vegetarijance i vegane – to je mjesto za sve koji traže ukusne i održive alternative i spremni su osvijestiti svoju ulogu i odgovornost za budućnost našeg planeta i života na njemu.

Uskoro otvaramo vrata našeg bistroa i s nestrpljenjem iščekujemo trenutak kada ćemo vas moći ugostiti. Kod nas ćete pronaći više od obroka – pronaći ćete inspiraciju i priliku za podržavanje održivosti, isprobavanje novih okusa i postizanje pozitivnih promjena – It’s a YES!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kada neka aktivnost, kao npr. posjet omiljenom restoranu, ponavljan dovoljno često, postaje automatski i obavlja se bez mnogo svjesnog razmišljanja.

Problem s vašim omiljenim restoranom

Svatko od nas ima svoje preferencije: od hrane koju jede do glazbe koju sluša i mjesta koja posjećuje. Te su Više…

Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

Eden se prostire na velikoj zemljanoj površini uz čisti zrak, vodu, prirodu te Vam nudi raznolike gastro evente, nezaboravna vjenčanja, sve vrste privatnih i poslovnih proslava. Novi jelovnik je inspiriran s tradicionalnom hranom hrvatskih regija. Ovom prilikom vodimo vas na bespla Dalmatinsku pašticadu

Jedinstveni jelovnik 4 Hrvatske regije u restoranu&Ballroom Eden

Na samo 15 minuta od Osijeka nalazi se EDEN Restoran & Ballroom jedinstveno prirodno mjesto u Slavoniji i Baranji gdje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića