ŽIVOT

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

Objavljeno 15.01.2024
Matija Ivanković

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ je o Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije, tradicija i prepoznatljiv imidž, rezultirali su novim rekordima.

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja. Na sajamskim radionicama nazočni su kušali vina iz tri države te su se upoznali s maslinovim uljima i francuskim sirevima. U sklopu kulinarskog programa na pozornici su kuhala tri mlada osječka kuhara (Hrvoje Harač, Tihomir Bježančević i Saša Ninković) koji su prezentirali jela od mesa i ribe te po prvi put i veganske zalogaje. Osim njih, ponovno je kuhao i predsjednik splitske udruge ŠKMER Željko Neven Bremec koji je predstavio tradicionalna dalmatinska jela.

„Veliko hvala svima koji su pomogli da WineOS u svojoj devetoj inkarnaciji dokaže da smo svi zajedno spremni za nove izazove i novu eru vinske priče u Osijeku, Osječko – baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji i Baranji. Zabilježili smo rast broja izlagača, posjetitelja i poslovnih posjetitelja između 10% i 15%. Tu ne govorimo samo o našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima, nego i poslovnim partnerima izlagača, stručnim i poslovnim posjetiteljima, novinarima, ljudima iz organizacije, ukratko, svima koji su bili dio ove sjajne priče“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora WineOS-a Boris Ocić.

„Vesele izvrsne reakcije izlagača i publike kao i činjenica da smo dobili nekoliko konstruktivnih kritika o tome što bi trebalo doraditi ili promijeniti do sljedećeg, jubilarnog desetog WineOS-a. Najvažnije je da već sada imamo djelomične informacije o sklopljenim poslovima na sajmu i one sugeriraju očekivani rast. Hvala svima koji su sudjelovali. Potrudit ćemo se da sljedeće izdanje bude doista nezaboravno“, dodao je idejni začetnik i izvršni predsjednik WineOS-a Vinko Ručević.

„Svaka godina nosi nove izazove, posebno kada se mijenja mjesto održavanja. A nama je ovo već peta lokacija sajma pa smo bili spremni na stres i rješavanje detalja u zadnjem trenutku. Vesele me izvrsne reakcije sa svih strana, sada smo se dobro upoznali s prostorom i imamo viziju kako jubilarni WineOS učiniti još boljim, privlačnijim, atraktivnijim za izlagače i publiku. Zahvaljujem svima koji su pomogli da deveti WineOS bude najbolji i najveći do sada“, zadovoljno je komentirao izvršni direktor WineOS-a Denis Despot.

Za kraj ćemo se pozabaviti brojkama. Na približno 2800 četvornih metara Gospodarskog centra korištenih za WineOS smjestilo se 106 izlagačkih mjesta te pozornica na kojima se predstavilo preko 130 izlagača i brendova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Španjolske. Kroz prostore WineOS-a u dva je dana prošlo više od 3400 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara; ukupno s organizatorima i izlagačima gotovo 4000 ljudi. Posjetitelji su koristili više od 3500 čaša kušajući gotovo 600 različitih vina i žestokih pića. Popijeno je oko 3000 litara vode, potrošena je tona leda, a sudionici radionica kušali su sedamdesetak različitih vina uz nekoliko vrsta francuskih sireva te raznih maslinovih ulja.

FOTO: Damir Varmuža / Piksel photography”

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ove godine, Večer vina i umjetnosti privukla je više od 30 vrhunskih vinara iz Osječko-baranjske županije, koji su posjetiteljima predstavili svoja najbolja vina, dok su umjetnici i glazbenici dodatno obogatili program raznovrsnim kulturnim sadržajem

Večer vina i umjetnosti u Osijeku okupila brojne vinare i posjetitelje u Perivoju kralja Tomislava

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti, održana u subotu 24. svibnja u predivnom ambijentu Perivoja kralja Tomislava, ponovno je okupila Više…

Nakon prošlogodišnjih dojmova koji još uvijek odzvanjaju u našim srcima (i u galerijama fotoaparata), odlučili smo sažeti svu ljepotu, glazbu i eleganciju u još jednu noć — noć u kojoj se sve spaja u savršen sklad: vino, umjetnost, glazba i vi, kažu organizatori

Stiže nam proljetno izdanje Večeri vina i umjetnosti! Omiljeno osječko događanje pretvara Perivoj u Vinski park

S neizmjernim veseljem i još većom dozom strasti najavljujemo novo, ove godine prvo izdanje jednog od najčarobnijih događanja u gradu Više…

Jeste li znali da jedan od najsporijih vlakova u Europi vozi na relaciji Osijek-Erdut?

[FOTO] Slow Wine Train, Via Slavonija i Baranja – Dobro došli na pop-up vinsku liniju Osijek-Erdut

Jeste li znali da jedan od najsporijih vlakova u Europi vozi na relaciji Osijek-Erdut? Potvrdio je to osobnim istraživanjem najpoznatiji Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj mirni skup odgovor je na okupljanja pripadnika Marijine bojne, koji na trgovima diljem Hrvatske mole za očuvanje patrijarhata i "duhovnog autoriteta muškaraca u obitelji", kažu iz udruge Adela

Udruga Adela: Tiha misa – otpor patrijarhalnim porukama

Svjetski trendovi u medicinskoj i wellness industriji polako osvajaju i naše tržište. Najpopularniji pojam u prvoj polovici ove godine je definitivno 'longevity' o kojemu se sve više govori.

Da li je hipoksijski trening budući fitness trend?

Traže se doktori medicine, pravnici, ekonomisti, psiholozi, inženjeri i drugi stručnjaci — prijave otvorene do 18. srpnja ili 30 dana od objave

Ministarstvo obrane raspisalo natječaj za prijam 46 časnika u Oružane snage RH