ŽIVOT

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

Objavljeno 15.01.2024
Matija Ivanković

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ je o Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije, tradicija i prepoznatljiv imidž, rezultirali su novim rekordima.

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja. Na sajamskim radionicama nazočni su kušali vina iz tri države te su se upoznali s maslinovim uljima i francuskim sirevima. U sklopu kulinarskog programa na pozornici su kuhala tri mlada osječka kuhara (Hrvoje Harač, Tihomir Bježančević i Saša Ninković) koji su prezentirali jela od mesa i ribe te po prvi put i veganske zalogaje. Osim njih, ponovno je kuhao i predsjednik splitske udruge ŠKMER Željko Neven Bremec koji je predstavio tradicionalna dalmatinska jela.

„Veliko hvala svima koji su pomogli da WineOS u svojoj devetoj inkarnaciji dokaže da smo svi zajedno spremni za nove izazove i novu eru vinske priče u Osijeku, Osječko – baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji i Baranji. Zabilježili smo rast broja izlagača, posjetitelja i poslovnih posjetitelja između 10% i 15%. Tu ne govorimo samo o našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima, nego i poslovnim partnerima izlagača, stručnim i poslovnim posjetiteljima, novinarima, ljudima iz organizacije, ukratko, svima koji su bili dio ove sjajne priče“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora WineOS-a Boris Ocić.

„Vesele izvrsne reakcije izlagača i publike kao i činjenica da smo dobili nekoliko konstruktivnih kritika o tome što bi trebalo doraditi ili promijeniti do sljedećeg, jubilarnog desetog WineOS-a. Najvažnije je da već sada imamo djelomične informacije o sklopljenim poslovima na sajmu i one sugeriraju očekivani rast. Hvala svima koji su sudjelovali. Potrudit ćemo se da sljedeće izdanje bude doista nezaboravno“, dodao je idejni začetnik i izvršni predsjednik WineOS-a Vinko Ručević.

„Svaka godina nosi nove izazove, posebno kada se mijenja mjesto održavanja. A nama je ovo već peta lokacija sajma pa smo bili spremni na stres i rješavanje detalja u zadnjem trenutku. Vesele me izvrsne reakcije sa svih strana, sada smo se dobro upoznali s prostorom i imamo viziju kako jubilarni WineOS učiniti još boljim, privlačnijim, atraktivnijim za izlagače i publiku. Zahvaljujem svima koji su pomogli da deveti WineOS bude najbolji i najveći do sada“, zadovoljno je komentirao izvršni direktor WineOS-a Denis Despot.

Za kraj ćemo se pozabaviti brojkama. Na približno 2800 četvornih metara Gospodarskog centra korištenih za WineOS smjestilo se 106 izlagačkih mjesta te pozornica na kojima se predstavilo preko 130 izlagača i brendova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Španjolske. Kroz prostore WineOS-a u dva je dana prošlo više od 3400 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara; ukupno s organizatorima i izlagačima gotovo 4000 ljudi. Posjetitelji su koristili više od 3500 čaša kušajući gotovo 600 različitih vina i žestokih pića. Popijeno je oko 3000 litara vode, potrošena je tona leda, a sudionici radionica kušali su sedamdesetak različitih vina uz nekoliko vrsta francuskih sireva te raznih maslinovih ulja.

FOTO: Damir Varmuža / Piksel photography”

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Jedanaesti WineOS by Graševina Croatica 16. i 17. siječnja ponovno pretvara Osijek u vinsko središte regije

[FOTO] WineOS 2026 – Vinski dnevni boravak na istoku Hrvatske

Nova godina na domaćoj vinskoj sceni već tradicionalno počinje u Osijeku. U vrijeme kada enološka i gastronomska industrija sređuje dojmove Više…

Prošlogodišnji WineOS u dva dana okupio je više od 4000 posjetitelja koji su imali priliku kušati više od 600 različitih vina i žestokih pića, posluženih u tisuće čaša i ohlađenih s više od tone leda

WineOs 2026 by Graševina Croatica – Otvorene prijave za izlagače

Prijave za izlagače na jedanaestom “WineOS by Graševina Croatica” festivalu službeno su otvorene, a Gospodarski centar Osječko-baranjske županije spreman je Više…

Siječanj će na istoku ponovno imati okus vina, a donosi nam ga jedanaesto izdanje najvećeg vinskog događaja u istočnoj Hrvatskoj - WineOS by Graševina Croatica

[NAJAVA] WineOS 2026: Najbolji početak godine u čaši

Siječanj će na istoku ponovno imati okus vina, a donosi nam ga jedanaesto izdanje najvećeg vinskog događaja u istočnoj Hrvatskoj Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U natjecanju je sudjelovalo 14 timova različitih studijskih smjerova, a svi su se suočili s istim zadatkom: riješiti stvarni poslovni izazov globalno prepoznate osječke tehnološke kompanije Orqa

[FOTO] Hackathon koji mijenja pravila igre: Orqa i EFOS spojili 50 mladih inovatora – pobjedničko rješenje oduševilo stručni žiri

Iako smo glavobolje navikli povezivati s odraslima, posljednjih godina sve se više javljaju i kod djece starije dobi

Zašto sve više tinejdžera ima glavobolje i što roditelji trebaju znati?

Fotografija ima rijetku moć da zaustavi vrijeme. U jednom kadru može sačuvati pogled, osjećaj, pitanje ili priču — onako kako ju je autor doživio u tom jedinom, neponovljivom trenutku

Poziv građanima na 25. izložbu fotografija autora Osječko-baranjske županije