GOSPODARSTVO

Gradonačelnik Ivan Vrkić potpisao Ugovor sa Sveučilištem

Guberac: "Gradonačelnik Vrkić je dobri duh ovoga grada"

  Objavljeno 10.09.2019
  Ivona Amidžić

  Tiskovnoj konferenciji prigodom svečane primopredaje Ugovora o prijenosu prava vlasništva dijela nekretnine u Kuhačevoj 18 na Sveučilište u Osijeku nazočili su: zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Stossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Vlado Guberac, prorektor Sveučilišta prof. dr. sc. Drago Šubarić, pročelnik Upravnoga odjela za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose Hrvoje Kučan te dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Jurislav Babić.

  “Prijenos dijela vlasništva odnosi se na objekt u Kuhačevoj 18, dok Kuhačeva 20 koju također koristi Prehrambeno-tehnološki fakultet ostaje u cijelosti u vlasništvu Grada Osijeka. Ovim ugovorom, temeljem procjene ovlaštenoga sudskoga vještaka, utvrđena je vrijednost nekretnine i visina ulaganja Ministarstva znanosti u nju te je sukladno tome ugovoren prijenos prava vlasništva dijela nekretnine u Kuhačevoj 18 na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

  “Gradonačelnik Vrkić je dobri duh ovoga grada”

  Osim toga, Gamoš je izrazila posebno zadovoljstvo s četvrt stoljeća dugom i uspješnom suradnjom sa Sveučilištem i Prehrambeno-tehnološkim fakultetom te podsjetila, da su davne 1994. Grad i Sveučilište potpisali Ugovor o korištenju zgrada u vlasništvu Grada Osijeka u Kuhačevoj 18 i Kuhačevoj 20.

  “Gradonačelnik Vrkić je dobri duh ovoga grada. Neposredno prije ovog svečanog uručivanja Ugovora, nazvao me i upitao: ‘Je li sve u redu?’ Imamo zaista dobru, dugogodišnju suradnju s Gradom Osijekom i gradonačelnikom Vrkićem koji je sa svojim suradnicima prepoznao važnost Sveučilišta s 18 tisuća studenata. Sveučilište je svojevrstan grad u gradu”, rekao je rektor Guberac i dodao da se Osijek može pohvaliti najvećim brojem studenata u odnosu na ukupan broj stanovnika u jednom hrvatskom gradu.

  Sveučilište se ovim ugovorom obavezalo suvlasnički dio nekretnine koristiti samostalno, ili putem svojih sastavnica, isključivo za obavljanje znanstveno-obrazovne djelatnosti. U slučaju prestanka potrebe za obavljanjem te djelatnosti, Sveučilište će vratiti nekretninu Gradu Osijeku u vlasništvo bez naknade. Grad Osijek se pak obavezao dozvoliti pravo prvokupa na svom suvlasničkom dijelu u korist Sveučilišta, prema uvjetima najpovoljnije ponude.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Certifikat znači da tvrtka koja ga dobije nije imala niti jedan negativan događaj u svom poslovanju"

  Poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki s područja Osijeka

  Analitičko-bonitetna kuća Bisnode HR u suradnji s Gradom Osijekom organizirala je u Poduzetničkom inkubatoru BIOS poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki Više…

  "Najveća je sreća imati iznadprosječne Osječane koji svoju ljubav prema sportu i ljubav prema kvalitetnijem životu u Osijeku žive 24 sata na dan"

  Novouređeno nogometno igralište i prateći objekt SC „Ante Gotovina“

  Predsjednik NK Metalac Boro Ivković i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, danas su u Gradskoj četvrti Jug II – obišli i Više…

  Gradonačelnik Ivan Vrkić izrazio je zadovoljstvo što je Osijek ponovno među najboljima

  Gradu Osijeku prestižna nagrada za kreiranje dobrog poduzetničkog ozračja

  Pored toga što je studija Svjetske banke Doing Business u EU 2018. smjestila Osijek na visoko drugo mjesto po lakoći poslovanja Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Gari Cappelli: "Turistički djelatnici su prvi ljudi turizma – njihov profesionalizam, osmijeh i gostoljubivost po kojoj smo poznati"

  Osijek ponovno domaćin Dana poslova u turizmu

  U 2020. nemojte ignorirati svoj potencijal - Pronađite za sebe najbolji mogući posao!

  Otvorena su nova radna mjesta! Donosimo popis…

  Ti znaš kako da se gost osjeća kao doma – Izaberi posao u turizmu!

  Dani poslova u turizmu u Osijeku: više od 9.000 poslova traže najbolje radnike