OSJEČANI

Gradska utrka „Osječki meandar“

U utrci mogu sudjelovati svi građani, neovisno o fizičkoj spremi

Objavljeno 21.04.2021
Darija Kovačić

GSSR „Sport za sve“ Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu  (AUK) zajedničkim snagama  organiziraju gradsku utrku „Osječki meandar“, memorijalnu utrku koja će se održati u petak, 23. 4. 2021. godine u sklopu akcije „Zdravko je krenuo“, a  povodom Dana Julija Knifera, zapamćenog kao jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća. Zanimljivo je da je prije točno 20 godina Julije Knifer proglašen je počasnim građaninom grada Osijeka.

U utrci mogu sudjelovati svi građani, neovisno o fizičkoj spremi, a sudionici će pred sobom imati 4600 m trkačkog izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati poprima oblik osnovnog i prepoznatljivog motiva Kniferove umjetnosti izvedenog u bezbroj varijanti i u različitim tehnikama – meandra. Start utrke je u 18,00 ispred Pješačkog mosta, gdje se sudionici trebaju okupiti 15-tak min prije navedenog vremena. Cilj je na trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi.

“Prijave za utrku, radi epidemiološke situacije, nisu potrebne već će se u cilju evidentirati prva tri prvoplasirana trkača u muškoj i ženskoj kategoriji koji će ujedno biti i nagrađeni  medaljama organizatora i majicom s logom akcije „Zdravko je krenuo“.  Sve sudionike na cilju će čekati boca vode za okrepu. Svi trkači za sudjelovanje u utrci osvajaju markicu i rekreacijsku karticu akcije „Zdravko je krenuo“ koju mogu preuzeti od 26. 4. 2021. u sjedištu Saveza, Istarska 1, radnim danom od 9-12 sati.  Sudjelovanje u utrci potpuno je besplatno.

Obavezno je pridržavanje svih  propisanih epidemioloških mjera, na startu su obavezne maske koje se tijekom utrke mogu skinuti, te ponovno staviti pri dolasku na cilj”, poručili su organizatori.

Foto: GSSR

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Velik broj posjetitelja i ovoga je puta potvrdio kako Osječani i njihovi gosti prepoznaju i uživaju vrijednost ovoga događaja

Večer vina i umjetnosti u Perivoju kralja Tomislava ispunila sva očekivanja

U osječkom Perivoju kralja Tomislava sinoć je održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti, manifestacija koja je izvrstan promotor kvalitetnih Više…

Na cijepljenje mogu doći osobe koje se cijepe prvi puta, a ne osobe koje trebaju primiti II. dozu

Cijepljenje bez prethodnog naručivanja u Osijeku i Đakovu

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije poziva sve zainteresirane stanovnike Osječko-baranjske županije na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bez prethodnog Više…

„Intenzivnim tretiranjem postigli smo to da je najmanja brojnost komaraca utvrđena na mjernim postajama unutar grada, od 24 do 800 komaraca po klopci"

Radić: Brojnost komaraca se smanjuje, istom dinamikom nastavljamo tretiranja

  Nakon 58 provedenih tretmana suzbijanja komaraca na području Grada Osijeka, rezultati monitoringa terena, kojega provodi Nastavni zavod za javno Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Razgovarali smo o razvoju zelene strategije Grada Osijeka kao najzelenijeg grada u Hrvatskoj, naša je intencija da grad bude još zeleniji i da se vodimo tom politikom kako bismo radili na poboljšanju obnovljivih izvora energije i svih zelenih projekata"

Crnković: Cilj je detektirati najvažnije zelene projekte i financirati ih izvanproračunskim sredstvima

"Osnovni cilj jest pružiti mladim osobama prostor za učenje o kulturi, svemu što nas kroz kulturu spaja, ali i po čemu smo posebni i različiti"

#Osbridges – Osječki mostovi spajaju kulture

Na cijepljenje mogu doći osobe koje se cijepe prvi puta, a ne osobe koje trebaju primiti II. dozu

Cijepljenje bez prethodnog naručivanja u Osijeku 17. i 18. srpnja