ŽIVOT

Hampovčan: Bez poziva i prijave nema cijepljenja na organiziranim punktovima

Prije poziva, građane se moli da pripreme ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, njen MBO (sa zdravstvene iskaznice), datum rođenja, adresu i kontakt telefon

Objavljeno 09.04.2021
Ivona Amidžić

Načelnik osječko-baranjskog Stožera Civilne zaštite Ivan Hampovčan rekao je u petak da građani ne mogu bez poziva i prijave doći na cjepne punktove demantirajući pojedine napise na društvenim mrežama da je to moguće.

Hampovčan je izvijestio i da nastava u svim školama u Osječko-baranjskoj županiji počinje u ponedjeljak, 12. travnja, prema redovitom načinu rada.

Cijepljenje građana starijih od 65 godina i s rizičnim oboljenjima na organiziranim punktovima nastavlja se 10. i 11. travnja na tri lokacije u Osijeku – dvorana Gradski vrt i zgrade Doma zdravlja i NZZJZ, te zgradama domova zdravlja u Belom Manastiru, Đakovu, Valpovu, Belišću, Našicama, Donjem Miholjcu i Čepinu. Provodit će se od 8 do 13 sati, te od 14 do 19 sati.

„Na području županije u tijeku je druga faza cijepljenja. Treća faza koja obuhvaća sve građane počet će kada stignu dovoljne količine cjepiva“, istakao je Hampovčan te na konferenciji za novinare demantirao napise na društvenim mrežama da građani mogu bez poziva i prijave doći na cjepne punktove.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić pozvala je građane da se prijave za cijepljenje.

„Osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici mogu se prijaviti na cijepljenje cjepivom AstraZeneca koje će se provesti u subotu i nedjelju na punktovima u Čepinu, Našicama, Đakovu, Belom Manastiru, Valpovu, Belišću i Donjem Miholjcu te u Osijeku na lokaciji u Drinskoj 8. Prijaviti se mogu i osobe koje su već prijavljene obiteljskim liječnicima, a nisu još dobile termin za cijepljenje, kao i osobe prijavljene putem platforme cijepise.zdravlje.hr“, rekla je Turić.

Dodala je da se zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti na brojeve:

  • 031 225 762
  • 031 225 769
  • 031 225 700

Prije poziva, građane se moli da pripreme ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, njen MBO (sa zdravstvene iskaznice), datum rođenja, adresu i kontakt telefon.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

Nakon što je proglašen prestanak epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, šalteri će za građane raditi od 7,15 do 18,30 sati svaki radni dan sve do 11.6.

MUP produžio radno vrijeme šaltera u Upravi za osobne dokumente

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!