OSJEČANI

Hitna pomoć intervenirala u humanitarnoj udruzi “Rijeka ljubavi”

Korisnik pomoći je zbog velike vrućine, iscrpljenosti i pothranjenosti izgubio svijest i srušio se!

Objavljeno 13.06.2019
Ivona Amidžić

Danas je izuzetno težak dan za humanitarnu udrugu “Rijeka ljubavi” i za korisnike njene pomoći. Već u jutarnjim satima slila se rijeka ljudi u dvorište Udruge invalidi koje su popunili za tren, a bilo je tu invalida, trudnica, majki s djecom, starih i mladih koji su željno iščekivali paket prehrambenih proizvoda.

Nažalost, među njima ima i starih, bolesnih, pothranjenih i gladnih tako da se dogodio tužan slučaj. Korisnik humanitarne pomoći, invalidna osoba, srušio se od iscrpljenosti i velike vrućine. Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je intervenirala. Pregledali su korisnika, pružili mu pomoć i konstatirali da je isti zbog visoke temperature i pothranjenosti izgubio svijest i srušio se.

Bilo je i izuzetno lijepih, dragih i socijalno osjetljivih događanja koje je upriličio SPAR Hrvatska jer je putem aplikacije osigurana veća količina kruha za korisnike obitelji u socijalnoj potrebi.

“Neizmjerno smo zahvalni SPAR-u Hrvatska i predsjedniku Uprave gospodinu Helmutu Fenzl na socijalnoj osjetljivosti, jer je jedini trgovački lanac koji je započeo na taj način donirati prehrambene proizvode. Gladne ne treba tješiti, nego nahraniti”, poručuju iz Rijeke ljubavi.

rijeka_ljubavi_13062019_osijeknews

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Akcija "Slušaj svoje srce" ove godine posjetila je već pet županija i donirala 132 obitelj s 397 članova

Humanitarna udruga iz Pule pomaže potrebite iz Osječko-baranjske županije

Humanitarna udruga NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH iz Pule, povodom humanitarne akcije SLUŠAJ SVOJE SRCE provesti će aktivan vikend u razdoblju Više…

"Kako je udruga postala poznatija tako se i broj dojava utrostručio, a mi ne možemo skupiti 11.000 kn samo za veterinarske troškove"

Apel za pomoć Udruge Devet Života: “Budućnost ove udruge u vašim je rukama”

Udruga Devet Života jedina je volonterska udruga na ovim prostorima koja se brine za napuštene, zlostavljane i ozlijeđene mačke, često Više…

Čak ni u vrijeme pandemije virusa COVID-19 nisu prestali brinuti o svojih 3.500 štićenika

Osječka udruga “Rijeka ljubavi” slavi deveti rođendan

Humanitarna udruga„ Rijeka ljubavi iz Osijeka slavi svoj deveti rođendan. Dana 26. svibnja 2011. godine pet entuzijasta je na ideju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom