GOSPODARSTVO

Hrvatska je među ‘top 5’ najpopularnijih destinacija na američkom tržištu!

Samo tijekom prošle godine je s tržišta SAD-a ostvareno više od 580 tisuća dolazaka i 1.6 milijuna noćenja :D

    Objavljeno 28.01.2019
    Antonela Verković

    Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić izjavio je da je Hrvatska među ‘top 5’ najpopularnijih destinacija na američkom tržištu na sajmu “New York Times Travel Show” na kojem je HTZ i ove godine, od 25. do 27. siječnja, organizirala predstavljanje hrvatske turističke ponude u New Yorku.

    Na sajmu je sudjelovalo više od 560 izlagača, uključujući i 170 predstavnika nacionalnih turističkih organizacija iz cijelog svijeta te više od 30.000 potencijalnih putnika i predstavnika turističkog sektora, a predstavile su se turističke zajednice grada Zagreba te Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

    “Na američkom tržištu Hrvatska je među top pet emerging destinacija što potvrđuje snažan rast turističkog prometa iz SAD-a u posljednjih nekoliko godina. Informacije koje smo dobili od naših partnera upućuju na još jednu odličnu turističku godinu. Određene projekcije govore o rastu prometa s tržišta SAD-a u ovoj godini po stopi od 15 do 20 posto“, izjavio je direktor Staničić Hrvatski štand nakon što je na sajmu u New Yorku obišao hrvatski štand.

    Dodao je da je samo tijekom prošle godine s tržišta SAD-a ostvareno više od 580 tisuća dolazaka i 1.6 milijuna noćenja, što u odnosu na 2017. predstavlja rast od 22 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima.

    Prilikom posjeta New Yorku Staničić se susreo s predsjednikom Udruženja američkih turoperatora USTOA Terry Daleom te ostalim predstavnicima partnera i agencija kao što su Virtuoso, Signature Travel Network i dr. Sajam je posjetila i hrvatska konzulica u New Yorku Lidija Babić.

    Hrvatska najtraženija –  uz Island, Južnu Afriku, Japan i Italiju

    Iz Hrvatske turističke zajednice istaknuli su kako u prilog rastu putovanja iz SAD-a prema Hrvatskoj ide i povoljna gospodarska situacija u SAD-u, prisutnost hrvatske ponude u katalozima svih ključnih turističkih subjekata, kao i generalna popularnost Hrvatske na američkom tržištu što potvrđuju i osvojene prestižne Travvy nagrade, ali i brojne medijske objave poput one u The New York Times Magazineu gdje je objavljena lista 52 mjesta koja se moraju posjetiti u 2019., a među kojima su navedeni Zadar i okolni otoci.

    Pozitivnim trendovima će pridonijeti i najavljeni let American Airlines kompanije koji će prometovati od lipnja do listopada na relaciji Philadelphia – Dubrovnik, stoji u priopćenju.

    “Rezultati istraživanja ‘Affluent Traveler Collection (ATC)’ pokazuju da se Hrvatska, uz Island, Južnu Afriku, Japan i Italiju nalazi na popisu najtraženijih destinacija u 2019. godini. Istraživanja među članovima USTOA-e pak pokazuju da se naša zemlja, uz Island, Kambodžu, Kolumbiju, Vijetnam, Portugal, Butan, Boliviju, Burmu i Etiopiju nalazi na popisu najbrže rastućih destinacija. Svoje mjesto Hrvatska ima i u ponudi Virtuosa, koji je za 2019. pripremio devet obaveznih iskustava, od kojeg se jedno odnosi na Hrvatsku koja se našla u odabranom društvu destinacija kao što su Novi Zeland, Španjolska, Maldivi i dr.”, izjavila je direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin.

    FOTO: Youtube screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najveće iznenađenje jest da je tijekom srpnja ostvaren najveći broj noćenja do sada u 2023. godini

    Rekordan turistički srpanj u Osječko-baranjskoj županiji

    Osječko-baranjska županija posljednjih godina u kontinuitetu bilježi izvrsne turističke rezultate. Rezultat je to kontinuiranog rada na razvoju destinacije kroz Turističku Više…

    "...možemo očekivati, imajući u vidu činjenicu da 60% noćenja dolazi iz Euro područja, 2/3 turista iz Schengen prostora da će svakako to biti mamac za povećani broj dolazaka i noćenja ove turističke sezone 2023."

    U Osijeku održani Dani poslova u turizmu

    U osječkoj Dvorani Gradski vrt održani su Dani poslova u turizmu koje su zajednički organizirali Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Više…

    Poslodavci imaju razumijevanja za navijačko ludilo, a 40 posto njih smatra kako poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti. A kako je kod vas?

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj zbog Svjetskog prvenstva želi fleksibilnije radno vrijeme

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!