ŽIVOT

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“: Neki neodgovorni štićenici nisu kod kuće

Neki korisnici nisu slušali naputke Stožera da budu u svojim domovima: "Nismo ih zatekli u njihovim domovima i zanemarili su javiti promjenu mjesta stanovanja"

Objavljeno 08.04.2020
Ivona Amidžić

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ i njeni volonteri daju maksimum od sebe, izlažu se svakodnevno opasnosti kako bi poboljšali kvalitetu života naših građana.

Zadivljujuće je koliko se dragih sugrađana priključilo u lanac humanosti sa svojim vozilima bez naknade za gorivo i organizirali konvoj koji je razvozio pakete po svim gradskim četvrtima.

“Naša molba je bila upućena korisnicima da budu u svojim domovima i čekaju pakete prehrambenih proizvoda, svjesni da od male mirovine ili malih socijalnih primanja ne mogu preživjeti”, rekli su iz Udruge.

“Nažalost tužni smo, jer neki korisnici nisu slušali naš apel, niti naputke našeg Stožera kako Grada tako i Županije da budu u svojim domovima. Neodgovorni su se šetali po gradu i nismo ih zatekli u njihovim domovima i zanemarili su da nam jave promjenu mjesta stanovanja i izmjenu telefona”, dodali su razočarano iz Udruge.

Unatoč svemu presretni su jer su ipak uspjeli učiniti nešto lijepo, usrećiti i vratiti osmijeh i radost na lica svojih korisnika sa spoznajom da nisu zaboravljeni i da su voljeni.

“Humanost je poput čvrste splavi što kroz Hrvatsku teče do “Rijeke ljubavi“. Svima želimo mir i dobro uz obilje Božjeg blagoslova uz apel #ostanidoma“, poručuju za kraj.

foto: pixabay (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Akcija "Slušaj svoje srce" ove godine posjetila je već pet županija i donirala 132 obitelj s 397 članova

Humanitarna udruga iz Pule pomaže potrebite iz Osječko-baranjske županije

Humanitarna udruga NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH iz Pule, povodom humanitarne akcije SLUŠAJ SVOJE SRCE provesti će aktivan vikend u razdoblju Više…

"Kako je udruga postala poznatija tako se i broj dojava utrostručio, a mi ne možemo skupiti 11.000 kn samo za veterinarske troškove"

Apel za pomoć Udruge Devet Života: “Budućnost ove udruge u vašim je rukama”

Udruga Devet Života jedina je volonterska udruga na ovim prostorima koja se brine za napuštene, zlostavljane i ozlijeđene mačke, često Više…

Čak ni u vrijeme pandemije virusa COVID-19 nisu prestali brinuti o svojih 3.500 štićenika

Osječka udruga “Rijeka ljubavi” slavi deveti rođendan

Humanitarna udruga„ Rijeka ljubavi iz Osijeka slavi svoj deveti rođendan. Dana 26. svibnja 2011. godine pet entuzijasta je na ideju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!