Arhiva

Imigranti u Čepinu – kapaciteti su puni, a još ih pristiže

  Objavljeno 17.09.2015
  OsijekNews redakcija

  Kako smo jučer pisali, iznenadnom najavom općinskoj upravi je javljeno da se na lokaciji bivšeg Doma za psihički bolesne odrasle osobe Osijek u blizini Dvorca Adamović mora sve pripremiti za prihvat imigranata. Sazvan je hitan sastanak stožera za zaštitu i spašavanje općine Čepin a kratko nakon toga i stožera za zaštitu i spašavanje Osječko-Baranjske županije.

  Utvrdile su se sve relevantne činjenice te su se aktivirale sve službe koje su potrebne kako bi se sve moglo pri’pripremiti za prihvat imigranata na području Čepina.

  Kako doznajemo na terenu, u 11:10 sati je registrirano više od 480 imigranata koji dolaze iz pravca Batine. Kapaciteti u Čepinu su gotovo puni. Podiže se još nekoliko velikih bijelih šatora crvenog križa kao dodatni kapaciteti no kako je stanje na terenu, gotovo je sigurno da to neće biti dovoljno.

  Atmosfera u Čepinu je mirna, niti jedan incident se nije dogodio, imigranti dolaze u policijskim kombijima, smještaju se u šatore, odlaze na registraciju, liječnici saniraju povrede i pružaju pomoć onima kojima je potrebno, a crveni križ im daje vodu i hranu. Imigranti se u razgovoru s policijom zahvaljuju na srdačnom dočeku i smještaju. Većina imigranata su mladi ljudi (većinom muškarci) te mlade žene i djeca. Djeca se bezbrižno igraju na livadi većina odraslih odmara u šatorima ili u zgradi.

  Bitno je za naglasiti da policija neprekidno osigurava cijelo područje a imigrantima nije dopušteno izlaziti iz prostora u kojem se nalaze. Kako doznajemo od načelnika općine Čepin, pozvane su HEP službe kako bi postavile dodatnu rasvjetu na lokaciji oko lovačkog doma u Čepinu kako bi se povaćala vidljivost na tom prostoru.

  Ono što je zabrinjavajuće jest da će se kapaciteti brzo popuniti, a tada će vjerojatno trebati tražiti alternativne lokacije ili proširivati postojeće kapaciteta što ostaje da vidimo u narednom vremenu.

  Izvještavati ćemo i dalje kako budemo imali informacije.

  FOTO: OsijekNews.hr

  VEZANE VIJESTI

  Završio 3. Božićni sajam u Čepinu

  Nikada ljepši 3. Božićni sajam u Čepinu započeo je u petak paljenjem lampica na jednoj od najljepših jelki u Slavoniji Više…

  Capoeira – brazilska borilačka vještina uz ritam glazbe u Čepinu

  Centar za djecu i mlade Pozitivni i sretni Čepin vas poziva srijedom i petkom od 19 sati na trening Capoeire Više…

  UNHCR-ov avion iz Dubaija na osječki aerodrom dopremio humanitarnu pomoć

  Posebnim letom iz Dubaija u organizaciji UNHCR-a, u srijedu kasno navečer na osječku je zračnu luku sletio veliki širokotrupni transportni Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Već danima izvještavamo o krađama, ali one su i dalje prisutne. Osim toga, iz policije najavljuju još jednu povećanu mjeru kontrole brzine

  POLICIJA – Krađe, oružje i pojačana mjera kontrole brzine!

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …