KULTURA

Ingrid Divković dolazi u Osijek!

Žena koja je 'hodajuća inspiracija', velika stvarateljica i 'divlja žena' - kako se zove i njezin bestseller, novu knjigu predstavit će upravo u našem gradu!

Objavljeno 03.11.2018
Antonela Verković

Ingrid Divković je 33-godišnja Riječanka, poznata književnica i blogerica.

Široj javnosti postala je poznata nakon što je prije četiri godine objavila knjigu ‘J**e li vas ego’.

Nakon toga Ingrid Divković prozvali su hodajućom inspiracijom, a postala je i jedna od najčitanijih i najprodavanijih spisateljica u Hrvatskoj. Njezin Instagram profil broji velikih 35.9 tisuća pratitelja.

Nije trebalo dugo da izda ‘Knjigu za Divlju ženu’, a ‘vani’ je i roman ‘Živi mi se’.

Njezine poruke inspiracije nalaze se i na bočicama vode Jane.

‘Hodajuća inspiracija’ ne prestaje stvarati pa tako izdaje najnoviju knjigu ‘Sanjari i borci’ i to baš u našem gradu!

Uz to, predstavit će i junakinje romana ‘Živi mi se’.

Ingrid dolazi 8.11. u 19 sati u ‘Caffe bar Trica’.

O NJOJ

Svoju prvu knjigu napisala je u samo 13 dana. Naučila je žene da postanu ‘divlje’, cijene sebe, stvaraju, rastu, maštaju i sačuvaju djevojčicu u sebi.

Hrvatsku adresu jedno vrijeme je zamijenila onom na Tenerifima. No, nakon godinu dana shvatila je da to nije mjesto za nju, spakirala kofere i vratila se u rodnu Rijeku.

Uz svoj književni rad predaje i na visokoj poslovnoj školi, piše osobni blog, vodi radionice kreativnog pisanja, prisustvuje konferencijama i brojnim književnim druženjima.

Sve to nadahnulo ju je na stvaranje i pisanje, iako ljubav prema pisanju seže još iz najmlađih dana.

Svojim riječima svakodnevno para srca velikog broja žena, ali ih i inspirira da zavole svaki dio sebe i postignu sve ono ne mogu ni sanjati da bi uspjele, a bi. I mogu sve. 

Ulaz je, dakako, besplatan za sve posjetitelje.

View this post on Instagram

Ne brini mala, nitko se nikada nije utopio u tebi. Tvoja je ambicija uvijek služila jedino i isključivo – tebi. Ono bitno jest da si se naučila nositi s njom. Prihvatila si je, postavila joj zdrave granice. Na koncu, ona je dio tebe. No kada si već tu dozvoli mi da ti kažem još nekoliko riječi. Zdrava ambicija nije isto što i ohola nezasitnost kako je ti nazva. Različite su to stvari. Jako različite. Ne brkaj to dvoje. Zdrava ambicija pokreće čovjeka, tjera ga da napreduje, da raste, da istražuje i uči. Nezasitnost je nešto drugo. Ona čovjeka zadržava na mjestu, štoviše, drži ga u živom pijesku njegovih mračnih i beznadnih nagona. Jer kao što tek zasađeno sjeme u zemlji ne može sebe zamisliti kao ružu ili hrast, tako ni nezasitna duša ne može sebe zamisliti kao ispunjenog čovjeka koji već ima dovoljno svega. U konačnici, onkraj svega što je u čovjeku krije se njegov strah ili njegova ljubav. Treba znati što izabrati za sebe. Ti si već odavno izabrala ljubav umjesto straha. . . . Iz mog posljednjeg teksta: "Fućkaš život koji se živi u samoljublju i nezasitnosti" 🙏🖤 #citatiingriddivkovic#ingriddivkovic#prozazadusubyingrid

A post shared by kreatorica "proze za dušu" (@ingrid_divkovic) on

FOTO: Ingrid Divković Facebook

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa, glavna su tema ovogodišnje Noći knjige

Noć knjige 2019.

Vrijeme prolazi, svijet se mijenja. Ipak, oni ne stare. Inspiriraju nas, vesele, potiču na razmišljanje i djelovanje. Oni su omiljeni Više…

Inspirativna Ingrid je u 'Trici' predstavila svoju novu knjigu, razgovarala o ljubavi, inspiraciji, životu i leptirima... Motivirala je, nasmijala i raznježila sve obožavateljice :)

Kako nam je bilo na druženju s Ingrid Divković?

Jučer je, kako smo prethodno i najavili, u Caffe baru ‘Trica’ bila posebna gošća. Velika spisateljica, blogerica i dobitnica brojnih Više…

Knjige za 5, a i 5 kuna su! Studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Tvrđi organiziraju skupljanje donacija u vidu sajma knjiga :)

Sutra svi u Tvrđu po ‘knjige za 5’!

Mjesec je knjige, o tome već i vrapci na grani pjevaju. Projekata je zaista more, ljubitelji knjige su ovog mjeseca Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mladi osječki pjesnici organiziraju večer poezije u dobro poznatom noćnom klubu Cadillac

Večer poezije @ Cadillac