GOSPODARSTVO

Internet marketing kao preduvjet za uspješan rast na webu

Za uspješan rast poslovanja potrebna i promocija na internetu

  Objavljeno 19.01.2018
  Nikolina Ćosić

  Nakon izrade web stranice ili aplikacije, posao se nastavlja jer za uspješan rast potrebna je i promocija na internetu.

  Prošlo je vrijeme kada je bilo dovoljno izraditi web stranicu ili aplikaciju, predati je klijentu u ruke i fokusirati se prema novome poslu. Kada se pogleda rast informatičkih tvrtki koje su okrenute u smjeru internet poslovanja, sve bitnije postaje objedinjavanje usluga gdje se osim izrade projekata treba razmišljati i o njihovoj promociji. Tu u priču ulazi internet marketing u svim mogućim verzijama – od besplatnih do plaćenih promocija, analiza, praćenja posjetitelja i konstantne komunikacije na novim medijima. To je uvidjela i osječka tvrtka Ofir d.o.o. koja se uz održavanje hardvera bavi izradom web stranica i aplikacija te njihovom promocijom na društvenim mrežama i tražilicama.

  internet_marketing_ofir

  Sam pojam internet marketing može obuhvaćati široku paletu aktivnosti s kojima je cilj potencijalnom kupcu ili korisniku predstaviti svoj proizvod, odnosno uslugu. Čak i ako ne postoji budžet za marketing, broj društvenih mreža koje se danas koriste pruža šarolike mogućnosti za približavanje prema krajnjem korisniku. Ipak, sve je lakše kada se može potrošiti i nešto novaca za oglašavanje jer se putem Facebooka i Google AdWordsa može ciljati veoma specifična publika te pratiti potrošnju i rezultate, odnosno, učinkovitost promotivnih aktivnosti.

  Druga strana odnosi se na pristup koji ne zahtijeva financijska ulaganja poput email kampanja, gerila marketinga ili sudjelovanja na stranicama gdje obitavaju potencijalni korisnici. Čak i samo dijeljenje sadržaja može imati učinka ako se radi o nečemu što može postati viralno kao što primjerice može biti video poput ove reklame za oštrice za brijanje. Važno je spomenuti i optimizaciju za tražilice koja iako ne spada u samu strukturu marketinga, dijeli poveznice s već navedenim mogućnostima promocije stranice. Ukratko, bez konkretnog plana, internet marketing koliko god može biti odskočnica za uspjeh, jednako tako može biti gutač financija i vremena jer koliko god se to činilo lagano, zapravo je u praksi potpuno suprotno.

  Upravo zbog toga, Ofir je proširio paket usluga koji prilikom realizacije projekta mogu ponuditi izradu cjelokupnog plana poslovanja i vizualnog identiteta – od izrade do promocije. Iskustvo je pokazalo kako je puno lakše aktivnosti planirati od nule nego kada se s marketingom kreće nakon izrade web stranice koja možda i nije najbolje pripremljena za potencijalne nove posjetitelje. Kako bi si olakšali posao, Ofir je svom developerskom timu pridodao i marketinški dio kao zaseban brand marketingiraj.me s kojim klijente, a i sebe promoviraju na virtualnoj pozornici.

  Stoga, njima je internet marketing postao sastavni dio poslovanja koji se prirodno nametnuo kao idući korak u razvijanju i širenju djelatnosti. Osim što tvrtke promoviraju po društvenim mrežama, oglašavanje na Google AdWordsu i email marketing im nisu strani pojmovi. Što se prije prepozna važnost online prisutnosti, to će se lakše ostvariti kontakt s potencijalnim kupcima i posjetiteljima bez obzira na djelatnost. Jer, koliko god usmena predaja može biti super za širenje poslovanja, zašto ne imati iste te komentare i kada vas netko traži putem interneta?

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Sada vidimo koliko su važni neovisnost i vlastita proizvodnja - od higijenskih sredstava, zaštitnih maski, do mlijeka, žitarica, mesa i svega ostalog"

  Škoro: Zatvaranje škola i vrtića tek je dio rješenja

  Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u petak da je zatvaranje škola i vrtića zbog epidemije koronavirusa tek dio Više…

  Aplikacija kroz svođenje mogućnosti greške na minimum postiže velike uštede u vremenu, a podignuta je i efikasnost rada!

  Osječka tvrtka izradila posebnu web aplikaciju za otkup žitarica

  Ofir d.o.o. osječka je tvrtka čija je glavna djelatnost izrada i implementacija personaliziranih IT web rješenja te održavanje računalnih mreža Više…

  Radno iskustvo i stručna sprema nisu prioritet, bitna je kreativnost, razmišljanje izvan okvira, odgovornost i timski rad!

  Tvrtka Ofir d.o.o. zapošljava dizajnera na neodređeno

  Ofir d.o.o. je tvrtka koja se bavi izradom, razvojem web stranica, aplikacija poput Internet kontrola, proizvodnje te održavanjem računalnih sustava, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Budući da naplatu carina regulira EU, poslala sam prioritetno pitanje Komisiji tražeći da se ukinu carine na medicinske proizvode za borbu protiv korona virusa koje dolaze iz trećih zemalja"

  Borzan: Nećete više morati plaćati carine na medicinsku opremu za borbu protiv COVID19 koja ulazi u EU

  U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

  Top 10 novih prilika za posao

  Zbog molbi roditelja učilište je oformilo online nastavu za učenje engleskog jezika za predškolce

  Vrtićki engleski na Pučkom otvorenom učilištu nastavlja se online