ŽIVOT

Ivan 1955 godište i Božica 1960 godište mole pomoć dobrih osoba

Žive u 16m2 prostora. Vrlo mali prostor. Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa...

Objavljeno 09.12.2021
Darija Kovačić

Obitelj živi na adresi Brođani 24. Okolica Karlovca. U kućanstvu žive Ivan Grubač 1955 godište i Božica Gagovski 1960 godište. Žive u 16m2 prostora. Vrlo mali prostor. Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa. Sve je toliko staro i trulo da otpada sa stropa i zidova. U zraku se osjeti vlaga, a vidljive su gljivice, crnilo i rupe po svim zidovima. Pod u kući je drven, star, truo i propada. Imaju stari mali krevet, prastari stol, prastare ormare, a prozori su šuplji. Cijela kuća je šuplja, kroz koju se osjeti propuh. Stepenice koje vode u kuću su drvene, stare i oronule, koje svakog trenutka mogu propasti i netko može stradati. Wc je vanjski, star, kroz koji je propuh jer je otvoren.

Žive od 960,00 kn zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Karlovac i s time još plaćaju režije. Drugog prihoda nemaju. Oboje su dosta teško bolesni, u više navrata liječeni u bolnicama i klinikama. Ivan Grubač između ostalih bolesti ima i Tuberkulozu i liječen je u bolnici Klenovnik. Također boluje i od tumora u glavi.

Zbog teškog financijskog stanja ne mogu odlaziti liječniku, jer su udaljeni oko 15 km od bolnice, a javnog prijevoza nema.

Trebaju hranu, higijenske potrepštine, a vesele se kada bi ljudi pomogli kako bi izmijenili prozore, jer bi im bilo toplije, a koliko god grijali kroz njih puše hladan zrak. Bili bi sretni kada bi u kući pokrili rupe u zidovima i pokrečili da im je barem malo toplije preko zime. S obzirom na to da kod svake jače kiše rijeka Kupa dođe do kuće i u kuću pod je strunuo i propao, pa ga je potrebno hitno popraviti. Na kući je potrebno popraviti krov. Ne daj Bože potresa kuća bi se raspala. Volonteri Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, Župnik koji je nadležan za navedenu obitelj, novinari i susjedi, svjedoci su da je navedenoj obitelji hitno potrebna pomoć svih osoba dobrog srca, koji će spasiti život jedne nesretne obitelji koja bi pod starije dane trebala živjeti u boljim uvjetima, kojoj bi odlazak liječniku predstavljao spas.

Temeljem suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika Nina Bubaš Magličić u Karlovcu broj: OV-4704/2021 od strane Ivana Grubača i Božice Gagovski, Brođani 24., molimo pomoć uplatiti na račun Udruge: HUPŽNDS. IBAN: HR4824020061101034912. Swift/bic: ESBCHR22. Navedeni račun može primati uplate iz cijelog svijeta i u svim valutama.

Pristigla pomoć bit će odmah bez odgode predana obitelji. Obitelj je kod navedenog Javnog Bilježnika ovjerila suglasnost da se donacije i pomoći uplaćuju preko Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima, Ivekovićeva ulica 35. Zagreb, skraćeni naziv HUPŽNDS, jer nemaju otvoren osobni račun preko kojeg bi mogli primati pomoć, ali sve je pod kontrolom nadležnih Institucija RH i svaka uplaćena pomoć bit će odmah predana obitelji, a konačni izvještaj dostavljen Institucijama i obitelji.

HUPŽNDS potvrda (.PDF)

U stalnom su kontaktu volonteri Udruge, Župnik, novinari i Državne Institucije te svi zajedno želimo ovoj obitelji bolji život. Hvala svim osobama dobrog srca koji će spasiti život jedne starije nesretne obitelji. Oni koji se žele uvjeriti u istinitost to mogu osobnim odlaskom do njih. Malo je teže za pronaći jer je izolirano od svega, ali uz dobru volju sve se može.

Uz financijsku pomoć za navedeno mole pomoć i u hrani i higijenskim potrepštinama. Hranu i higijenske potrepštine možete slati poštom direktno obitelji na adresu: Obitelj Grubač, Ivan Grubač, Brođani 24. Karlovac, 47000.

A isto možete dostaviti Udruzi pa će oni predati njima odmah po primitku. Možete im pomoći i odlaskom direktno do njih. Dokumentacija koja je sastavni dio ove objave i slike dokazuju sve što smo naveli. Oni koji se odluče pomoći želimo naglasiti da će pristigla pomoć odmah biti predana obitelji, bez odgode, a Ivan i Božica imaju potpuno povjerenje u nas jer su nam kao dokaz tome i ovjerili suglasnost kod Javnog Bilježnika, a njihov Župnik koji je ujedno i mr.sc. naveo je u potvrdi i preporuci isto što i mi te da ćemo mi kao Udruga prikupljati pomoć, što je jedino sigurno i na zakonu utemeljeno. Molimo vas ako ikako možete podarite ovoj obitelji smiješak za Božić. Život je jedan i barem za Božić svatko zaslužuje barem malo pažnje, javljaju iz udruge.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Od građana su tražili donacije u hrani i novcu te ljudima ostavljali "potvrde" za donacije iz paragon blokova...

OPREZ!! Prevaranti u centru Osijeka od vrata do vrata provode lažnu humanitarnu akciju!

Policija upozorava građane kako su nepoznate osobe u centru Osijeka jučer od vrata do vrata provodile lažnu humanitarnu akciju. Od Više…

Peta dodjela „Najdonator-a“ planirana je za jesen 2022. Organizatori će kontaktirati sve donatore koji su Poreznoj upravi prijavili donacije...

Borzan: Hrvatske tvrtke donirale skoro 28 milijuna kuna vrijednosti hrane u 2021.

U sklopu priprema za dodjelu priznanja “Najdonator” hrvatskim tvrtkama koje su prijavile najviše donirane hrane, objavljeni su podaci o ukupnim Više…

"Pokazuje se da je ovakav servis doista bio potreban udrugama i imamo brojne upite koji se odnose na socijalno uključivanje, volonterski menadžment, mobilizacije zajednice, vođenje financija, revizije..."

Hvalevrijedan projekt besplatne pomoći udrugama: Savjeti o vođenju, financijama, projektima…

U Hrvatskoj je registrirano više od 50.000 udruga, od čega se socijalnom djelatnošću bavi skoro 8% udruga. Osnovati udrugu nije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!