ŽIVOT

Javor i Hrast nose iz Linza: U Osijek večeras na Advent i sutra na Vodenicu stiže Betlehemsko svjetlo

Izviđači osječkog Javora u Linzu jučer preuzeli Betlehemsko svjetlo i nose ga u Osijek

Objavljeno 16.12.2018
Alan Srčnik

Jučer su izviđači i izviđačice osječkog Javora i Slavonskog hrasta preuzeli Betlehemsko svjetlo u Austriji, u Linzu, a zajedno s ostalim izviđačima i skautima Osijeka, Slavonije i Baranje i Hrvatske.

Zajedno su ga donijeli u Zagreb, a otkud će danas biti prenešeno diljem Zagreba, Hrvatske, u nas u Đakovo i u večernjim satima, oko 20 sati, na Advent u Osijek (Javor), odnosno sutra na Vodenicu u 17 sati (Hrast).

Bit će ujedno na Adventu podijeljeno 100 lampiona Betlehemskog svjetla (Javor), a kao simbol mira, prijateljstva, ljubavi, ali i kao uvod u 2019. godinu, u kojoj izviđači u Osijeku obilježavaju 100 godina pisane izviđačke povijesti Grada Osijeka.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka donijeli iz Linza u Osijek.

[FOTO] Betlehemskim svjetlom župan Mato Lukić upalio drugu adventsku svijeću u Osijeku

Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić upalio je sinoć (10. prosinca 2023. godine) drugu svijeću na adventskom vijencu ispred konkatedrale sv. Više…

Osječki Javorovci ovog su vikenda obilježili Svjetski dan bolesnika i družili se na Bajeru, a pozivaju zainteresirane da im se pridruže na nekoj od idućih aktivnosti.

Izviđači pomažu, volontiraju, druže se i brinu o drugima

Za Svjetski dan bolesnika članovi Izviđačkog kluba Javor posjetili su Dom za starije i nemoćne Osijek i korisnike darivali voćem. Više…

Predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antun Šimić naglasio je kako Betlehemsko svjetlo već 30 godina preko Betlehema, Beča, Zagreba i đakovačke katedrale dolazi i u Osijek i Osječko-baranjsku županiju

Betlehemsko svjetlo 30. godinu zaredom došlo u Osječko-baranjsku županiju

Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja, pali se svake godine dva tjedna prije Božića na velikoj svečanosti na mjestu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom

Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet