ŽIVOT

Jedinstveni jelovnik 4 Hrvatske regije u restoranu&Ballroom Eden

Eden se prostire na velikoj zemljanoj površini uz čisti zrak, vodu, prirodu te Vam nudi raznolike gastro evente, nezaboravna vjenčanja, sve vrste privatnih i poslovnih proslava. Novi jelovnik je inspiriran s tradicionalnom hranom hrvatskih regija. Ovom prilikom vodimo vas na bespla Dalmatinsku pašticadu

Objavljeno 27.03.2023
Darija Kovačić

Na samo 15 minuta od Osijeka nalazi se EDEN Restoran & Ballroom jedinstveno prirodno mjesto u Slavoniji i Baranji gdje se ljepote netaknute hrastove šume, prirodno čistih jezera i beskrajnih livada spajaju s bogatom i jedinstvenom gastro ponudom.

Iza vlasnika ovog jedinstvenog mjesta je više od 20 godina iskustva u organizaciji raznih događanja, na više lokacija u Hrvatskoj, te samim time odlučili su svoje bogato iskustvo i dalje razvijati na ovom prekrasnom prirodnom mjestu koje se prostire na svojih 220 000 m² prostora namijenjenog isključivo za razne obiteljske i poslovne proslave.

Eden se prostire na velikoj zemljanoj površini uz čisti zrak, vodu, prirodu te Vam nudi raznolike gastro evente, nezaboravna vjenčanja, sve vrste privatnih i poslovnih proslava te team buildinge uz koje ćete uživati u finim okusima gastro ponude, vjenčanju o kakvom ste maštali, zabavi i odmoru za Vas i vašu obitelj ili partnere, te svim vrstama evenata i proslava.

Eden je nedavno posjetio i poznati srpski Youtuber koji obilazi restorane i uživa u Hedonizmu te recenzira kvalitetu hrane i usluge. Na njegovom kanalu je 215 000 gledatelja pregledalo video, a komentari ispod videa su jako dobri. Posebno su nahvalili uslugu odnosno konobara koji ga je posluživao.

Novi jelovnik u EDENU

Svi mi vučemo korijene iz raznih dijelova naše domovine stoga su u restoranu EDEN osmislili poseban jelovnik u kojem možete probati specijalitete iz svih regija Lijepe naše te probuditi uspomene i ono „Nešto“ što će Vas vratiti u kuhinju Vaše bake. Za posebne događaje imaju dodatnu ponudu. Svaka regija je zastupljena u jelovniku kroz jela koja su specifična za taj kraj.

SLAVONIJA I BARANJA
Područje koje je omeđeno Dravom, Savom i Dunavom u dalekoj je prošlosti bilo Panonsko more. Zbog toga ovo područje odlikuje najkvalitetnije tlo koje nam iz svoje „utrobe“ daruje najkvalitetnije namirnice. To izobilje koje nam nude plodne ravnice i šume pune divljači razlog je velike gostoljubivosti i srdačnosti ovdašnjih ljudi koji će Vas dočekati sa stolom punim hrane i pića. Dok se kuha pivo, a vino pretače, rakija se peče … a na čvarke, kulen i kobasicu nitko ne može ostati ravnodušan. Sve to zaokružite uz domaće slastice, a gozba potraje do kasno u noć uz nezaobilazan Bećarac

ZAGORJE I MEĐIMURJE
Hrvatsko zagorje i Međimurje su kulturno-povijesna hrvatska regija i zasebna prirodno-zemljopisna cjelina u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.
Oni su srce koje bije snagom neukroćenih rijeka. Dišu svježinom završetaka planinskih obronaka i razigranih krošanja šuma. Prehranjuju se iz čistih polja i vrtova, osnažuju u pčelinjacima. Napajaju se božanskim pilom svojih vinograda, regeneriraju u termalnim vodama koje na površinu zemlje izlaze iz njezinih najdubljih žila. Hrvatski je to cvjetnjak nepomućene ljepote, prirodne ravnoteže i kultivirane zajednice. Mjesto prisnosti s baštinom i
priznavanjem modernog, živahno utočište tradicijske kontinentalne kuhinje vješto prožete trendovskim šarmom. Sjeverna vrata Hrvatske koja, kad otvorite, unesete u srce i zauvijek čuvate svoj dio ljepote otoka između dviju rijeka.

Sve je tu, sve što svaka prava bajka mora imati – šume, dvorci i kurije, muzeji, termalni izvori, crkvice, staze, vinogradi i vinski putovi, ukusna hrana, dragi ljudi, priče, legende i popevke. Uspomena na plemićke gozbe u tim krajevima reflektirala se i na današnje specijalitete, najčešće mesna jela komplicirane pripreme. Svakako treba probati meso ‘z tiblice, štrukle te poseban način pripreme jela s pretepom (završavanje jela s kiselim vrhnjem, brašnom i mlijekom )…

LIKA I GORSKI KOTAR
Lika je gorska regija koja oduvijek predstavlja stratešku i prometnu “kralježnicu Hrvatske”, tj. spojnicu kontinentalne, primorske i gorske
Hrvatske. Do dana danas iznimno vrijednih i očuvanih prirodnih izvora čiste vode i zraka, od prave i prijelazne sredozemne, do
kontinentalne i planinske klime. Skraćeno, podneblje je iznimno kvalitetne mješavine jedinstvenih svojstava klimatskog i vitalnog
učinka po zdravlje, glasovito i u svijetu. Svakako uvijek uz jedinstveni osjećaj boravka u prirodi…

Ova područja obiluju s divljači, a na mnogobrojnim pašnjacima susrest će te stada ovaca tako da uz janjetinu, lički krumpir, ogulinski
kupus, ovčji sir… vaše nepce prepoznat će kvalitetu i finoću koja je posebna za ovo područje.

DALMACIJA I ISTRA
Dalmacija i Istra spadaju u mediteransko područje stoga je i kuhinja laganija nego u kontinentalnoj Hrvatskoj. Uz jedne od najkvalitetnijih
namirnica na svijetu posebno moramo spomenuti: maslinovo ulje, pršut sušen na buri, veličanstvene sireve, istarske tartufe, ali i raznovrsne ribe i morske plodove. O blagodatima Jadranskog mora opjevane su mnoge pjesme.

Pogledajte novi jelovnik ovdje: Eden jelovnik

EDEN I OSIJEK NEWS = BESPLA KLOPA

Ovom prilikom na OsijekNews.hr portalu ispod ove objave na našoj Facebook stranici možete osvojiti bespla Dalmatinsku pašticadu za jednu osobu, a sve što trebate jest ispod ovog komentara napisati “Osijek News me vodi u Eden na Dalmatinsku pašticadu”. Jednoj osobi poklanjamo ovo zanimljivo jelo naše Dalmacije!

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kada neka aktivnost, kao npr. posjet omiljenom restoranu, ponavljan dovoljno često, postaje automatski i obavlja se bez mnogo svjesnog razmišljanja.

Problem s vašim omiljenim restoranom

Svatko od nas ima svoje preferencije: od hrane koju jede do glazbe koju sluša i mjesta koja posjećuje. Te su Više…

Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

"iznenaditi ćemo vas s ukusnim veganskim burgerima, gibanicom sa "sirom", burekom s "mesom" i drugim delicijama. Uz pristupačne cijene i brzu uslugu, želimo biljnu prehranu i cjelovite održive obroke učiniti dostupnim svima"

[FOTO] U Osijeku se otvara novi vege bistro – YES!

Nakon što je Vege Lege, veganski restoran u Osijeku prije više godina zatvoren, stvorila se potreba za sve one naše Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!