Arhiva

Jeste li spremni za ONO?

  Objavljeno 06.09.2017
  OsijekNews redakcija

  Nitko ne zna što je ONO zapravo. Ukleti entitet dolazi svakih 27-28 godina, najčešće u obliku sadističkog klauna Pennywisea koji čini stravične zločine u državi Maine. Ponovno se pojavio u gradiću Derryu, gdje se okomio na grupicu djece okupljenih pod imenom Klub gubitnika. Hoće li se itko uspjeti spasiti?

  Priča o ukletom klaunu je još 1986. godine zastrašila cijeli svijet, kada je poznati autor horora i trilera Stephen King objavio prvo izdanje svojeg najpoznatijeg romana. Već 1990. godine je ABC snimio istoimenu TV seriju, a prava na ekranizaciju otkupio je Warner Bros te Pennywise napokon stiže i na velika platna. Kada se sjetimo prošlogodišnje masovne histerije zbog pojave klaunova koji su strašili djecu, ali i odrasle, diljem svijeta, ne možemo se ne zapitati ima li to ikakve poveznice s ovim filmom. Sve u svemu, koulrofobija je definitivno opravdana.

  Već ste svi čuli da kino Urania ove godine slavi svoj 105. rođendan. Nakon Viking invazije u sklopu Vukovar Film Festivala te prošlotjednih filmova Ja nisam tvoj CrnacMladi Karl Marx, u novome tjednu nastavljamo s projekcijama filmova po sniženoj cijeni ulaznice od 15 kn. U ponedjeljak 11.9. u 17:30 i utorak 12.9. u 19:15 h gledat će se Slava– film bugarsko- grčke koprodukcije koji govori o malom čovjeku koji postaje žrtvom kaosa birokracije te se pokušava izboriti za vlastito dostojanstvo. U četvrtak 7.9. u 19:10 h možete još pogledati biografski film o ranim Marxovim danima i rađanju Komunističke lige.

  Osim zanimljivih festivalskih filmova spremamo i veliku proslavu. U čast najdraže stare dame iz centra grada, održat će se tematske izložbe, koncert, party, književni susret te brojni drugi sadržaji, u suradnji s nekoliko osječkih institucija i udruga, pod zajedničkim nazivom „105 godina kina Urania“. Detalje još nećemo otkrivati, neka sve ostane iznenađenje.

  Uz Slavu i Mladi Karl Marx koje prikazujemo kao uvod u program 105 godina kina Urania (po sniženoj cijeni ulaznice od 15 kn), novi filmski tjedan premijerno donosi film za koji najava niti nije potrebna- Ono, romantičnu komediju Počinjem ponovno te sinkronizirani crtić Mali bigfoot. Na programu i dalje ostaju hvaljena akcija Vozač i komedija Čuvaj me s leđa.

  Plavuša s Harvarda (Reese Witherspoon) u novoj romantičnoj komediji Počinjem ponovno se našla u ulozi razvedene četerdesetogodišnje Alice, majke dvoje djece koja se nakon ljetnih praznika vraćaju u školske klupe. Tijekom proslave svoga rođendana upoznaje tri mladića kojima pruža krov nad glavom, a u jednoga od njih se i zaljubljuje. Tipičan ženski, pametan, duhovit film koji će ženska publika naprosto obožavati.

  Od redatelja filmova Sammy 1 i 2 i Kuća velikog mađioničara, dolazi uzbudljiva avantura tinejdžera Adama, koji kreće u potragu za svojim ocem i otkriva nevjerojatnu tajnu. Naime, Adam otkriva da je njegov otac ni više ni manje nego BIGFOOT. Otac i sin počinju nadoknađivati izgubljeno vrijeme, a Adam uskoro otkriva svoje super-moći. Međutim, nije svjestan da je neprijatelj blizu: velika korporacija HairCo., želi izvoditi eksperimente s njihovim DNA-om. Na koji način će se spasiti, pogledajte u kinu Urania.

  Čuvaj me s leđa nova je akcijska komedija u kojoj glavne uloge imaju Samuel L. Jackson i Ryan Reynolds. Jackson je najtraženiji plaćeni ubojica na svijetu, a vrhunski agent (Reynolds) ima zadatak štititi ga. Plan propada već u startu, jer se pokaže da su njih dvojica već godinama… zakleti neprijatelji.

  Mladi i talentirani Vozač automobila Baby u svome poslu se prvenstveno oslanja na glazbu. Kada upozna djevojku snova, vidi priliku za bijeg od kriminala, no za kraj mora izvesti pljačku unaprijed osuđenu na propast, koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr
  Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

  Program Kina Urania 7.9.-13.9.2017 by OsijekNews on Scribd

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Već danima izvještavamo o krađama, ali one su i dalje prisutne. Osim toga, iz policije najavljuju još jednu povećanu mjeru kontrole brzine

  POLICIJA – Krađe, oružje i pojačana mjera kontrole brzine!

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …