ŽIVOT

Kakav program nas očekuje na središnjoj lokaciji Adventa?

Imali smo priliku razgovarati s Ivanom Kristijanom Majićem, programskim konzultantom središnjeg Adventa koji nam je otkrio nešto o programu organiziranom za posjetitelje... :)

Objavljeno 19.11.2018
Antonela Verković

Dugo smo se morali pitati gdje je Advent, što će s njime biti i gdje će se održavati, što nas čeka u prosincu? Napokon, odgovori su tu!

Prošlog tjedna odlučena je središnja lokacija i dvije mikrolokacije, o čemu smo i pisali. Lokacije smo saznali, a kakav program nas čeka? Imali smo priliku razgovarati s Ivanom Kristijanom Majićem, programskim konzultantom središnjeg Adventa koji nam je otkrio nešto o programu organiziranom za sve posjetitelje.

O PROGRAMU

”Nastavit ćemo s istim konceptom, ali ove godine bih kao glavnu novost izdvojio program vezan uz Feel Good Weekend koji se na istoj lokaciji odvijao u petom mjesecu. Svi su pozitivno reagirali pa nam je zato želja kroz to pronaći novu nišu po kojoj će Advent biti prepoznatljiv” – rekao je.

Bit će četiri tematski organizirana Feel Good Weekenda, koji će započeti velikom rođendanskom proslavom našeg grada. Riječ je o ”Bijelo-plavoj priči’, a povodom rođendana su planirana i brojna iznenađenja.

Advent se, kaže Majić, otvara u petak, 30.studenog 2018.godine u 17 sati. Tad će se otvoriti sve kućice i u 20 sati će atmosferu zagrijati koncert.

Tog vikenda, u subotu i nedjelju, također će biti koncert, između ostalog nastupit će i grupa ”Vatra”, a priprema se i iznenađenje…

Nastupit će i Belfast food, Gustafi, Scifidelity Orchestra i drugi te lokalni DJ-evi, rock i zabavni bendovi iz šire regije te koncerti duhovne glazbe nedjeljom. Čekaju nas i dječji programi, predstave, radionice i igraonice, skulpture u ledu…

Za one zimogrozne – bit će tu i kupola, ali i kuhano vino i bogata gastronomska ponuda koja će vas zagrijati 🙂

Velika posebnost ovogodišnjeg Adventa je, dakako, klizalište! Ovogodišnje klizalište protezat će se na 1500 četvornih metara, napravljeno je po uzoru na velike europske gradove. Ivan Kristijan Majić navodi i kako će ovo klizalište biti možda i najbolje i najveće u cijeloj Hrvatskoj!

O SAMOJ ORGANIZACIJI

”Očekivanja oko Adventa su zaista velika. Nije to kao proslava rođendana na kojoj znamo tko će doći, što možemo očekivati, gdje po navici znamo kako će atmosfera izgledati” – istaknuo je Majić rekavši kako organizacija predstavlja na neki način i izazov…

”S obzirom na kratke rokove moguće je napredovati jedino da iskoristimo Park koji ćemo u potpunosti urediti estetski, vrijeme i financije su također mala prepreka, ali ćemo sve odraditi kvalitetno, bit će otprilike kao i do sada, sve što su građani navikli imati dosadašnjih godina, neće nedostajati i ove” – dodao je.

Govorivši o Adventu do sada, Majić je istaknuo kako je Advent u Osijeku već godinama pravi hit koji privlači turiste. Po njegovoj procjeni 50% posjetitelja su Osječani, a sve ostalo turisti iz raznih mjesta. Mnoga manja mjesta su radila svoj Advent po uzoru na naš u Osijeku.

Prošle godine je, kaže, broj posjetitelja drastično rastao.

Vjerujemo da će tako biti i ove, bez obzira na novu lokaciju oko koje se vrte podijeljena mišljenja. 🙂

FOTO: Pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prikazom niza sposobnosti, znanja i vještina Hrvatska vojska opravdala je epitet moderne i moćne oružane sile spremne za obavljanje najzahtjevnijih zadaća.

[FOTO] Hrvatska vojska oduševila Osječane akcijom “Postani hrvatski vojnik”

Novi destinacijski časopis je namijenjen informiranju gostiju koji su došli u samu destinaciju i ne traže više uslugu smještaja, već aktivnosti koje se nude

Predstavljen novi destinacijski časopis “Via Slavonija i Baranja”

Naši vatrogasci su za sve darivatelje osigurali i prigodne poklone kako bi obilježili ovaj dan

Dobrovoljno darivanje krvi u JVP Osijek