GOSPODARSTVO

Kako će izgledati I. gimnazija u Osijeku!?

Planirana okvirna sveobuhvatna vrijednost investicije iznosi 43.000.000,00 kuna bez PDV-a ...

    Objavljeno 22.07.2018
    Alan Srčnik

    Osječko-baranjska županije i Društvo arhitekata Grada Osijeka objavili su rezultate anonimnog natječaja raspisanog u travnju s ciljem izbora najboljeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja I. gimnazije u Osijeku.

    Natječaj je trajao od 16. travnja 2018. do 02. srpnja 2018. godine kada je bio rok za predaju. Regularno je zaprimljeno 24 rada visoke kvalitete te je natječaj ocijenjen iznimno uspješnim.

    OCJENJIVAČKI SUD

    Ocjenjivački sud koji su činili prof. dr. sc. Željko Koški, dipl. ing. arh., predsjednik OS, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Predrag Rechner, dipl. ing arh., mr. sc. Danijela Lovoković, dipl. ing. arh., Oliver Grigić, dipl. ing. arh., Ranko Radunović, dipl. ing. arh., Ivan Hampovčan, dipl. iur., i zamjenik člana Željka Jurković, dipl. ing. arh. donio je jednoglasnu odluku.

    82.000 KUNA

    Najboljim je proglašen zajednički rad troje autora Maje Stanić, Vojka Stanića i Martine Vivode, za što su nagrađeni i novčanom nagradom od 82.000,00 kuna.  Uz prvi, nagrađena su još četiri rada.

    Pored usklađenosti rada s uvjetima raspisa u pogledu sadržaja, rokova i obaveznih priloga, Ocjenjivački sud vrednovao je kvalitetu prostornog koncepta I. gimnazije, odnos prema široj i užoj urbanoj situaciji, doprinos nove zgrade slici grada, funkcionalne kvalitete rješenja, zadovoljenje funkcionalnih zahtjeva i međusobni odnos pojedinih prostorno-funkcionalnih cjelina zatvorenih i otvorenih prostora.

    Također je u obzir uzet i kriterij racionalnosti i ekonomičnosti projekta i izvedbe, točnije odnos bruto i neto površine.

    Važnu ulogu u odabiru najboljeg rada imala je i originalnost i atraktivnost arhitektonskog izraza vanjskog i unutrašnjeg prostora, estetske i oblikovne kvalitete rješenja, ekološka komponenta projekta, energetska učinkovitost i ušteda energije, ostvarenje higijensko-tehničkih zahtjeva te upotrijebljeni materijali.

    43.000.000

    Procijenjena vrijednost ugovora o javnim uslugama za izradu cjelokupne projektno-tehničke dokumentacije biti će do iznosa od 2.030.000,00 kuna bez PDV-a. Planirana okvirna sveobuhvatna vrijednost investicije iznosi 43.000.000,00 kuna bez PDV-a.

    IZLOŽBA

    Izložba svih natječajnih radova i njihovo predstavljanje javnosti, bit će upriličeno početkom rujna. Radove će predstaviti članovi Ocjenjivačkog suda, ali i sami autori.

    Početak realizacije prvonagrađenog rada planiran je nakon ishođenja dozvole za gradnju, tijekom sljedeće godine.

    gimnazija gimnazija gimnazija gimnazija gimnazija

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Projekt izgradnje I. gimnazije u Osijeku obuhvaća školsku zgradu sa školskom sportskom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke prometne površine i zelene površine

    [FOTO] Napreduju radovi na izgradnji I. gimnazije, a Osječko-baranjska županija nagrađuje i izvrsnost!

    Nova zgrada I. gimnazije poprima svoje konačne obrise. U tijeku je izgradnja koja je započela u studenom prošle godine, a Više…

    Nova zgrada I. Gimnazije planirana je između Gornjeg grada i Retfale, u neizgrađenom prostoru koji je nekada bila granica urbanog i ruralnog, stvarna granica na kojoj se ulazilo u grad.

    Nagodinu kreće gradnja I. Gimnazije u Osijeku

    U proračunu Osječko-baranjske županije za 2019. godinu osigurano je tri milijuna kuna pod stavkom “I. Gimnazija Osijek“. Naime, ove godine Osječko-baranjska Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja