GOSPODARSTVO

Kako će izgledati I. gimnazija u Osijeku!?

Planirana okvirna sveobuhvatna vrijednost investicije iznosi 43.000.000,00 kuna bez PDV-a ...

  Objavljeno 22.07.2018
  Alan Srčnik

  Osječko-baranjska županije i Društvo arhitekata Grada Osijeka objavili su rezultate anonimnog natječaja raspisanog u travnju s ciljem izbora najboljeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja I. gimnazije u Osijeku.

  Natječaj je trajao od 16. travnja 2018. do 02. srpnja 2018. godine kada je bio rok za predaju. Regularno je zaprimljeno 24 rada visoke kvalitete te je natječaj ocijenjen iznimno uspješnim.

  OCJENJIVAČKI SUD

  Ocjenjivački sud koji su činili prof. dr. sc. Željko Koški, dipl. ing. arh., predsjednik OS, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Predrag Rechner, dipl. ing arh., mr. sc. Danijela Lovoković, dipl. ing. arh., Oliver Grigić, dipl. ing. arh., Ranko Radunović, dipl. ing. arh., Ivan Hampovčan, dipl. iur., i zamjenik člana Željka Jurković, dipl. ing. arh. donio je jednoglasnu odluku.

  82.000 KUNA

  Najboljim je proglašen zajednički rad troje autora Maje Stanić, Vojka Stanića i Martine Vivode, za što su nagrađeni i novčanom nagradom od 82.000,00 kuna.  Uz prvi, nagrađena su još četiri rada.

  Pored usklađenosti rada s uvjetima raspisa u pogledu sadržaja, rokova i obaveznih priloga, Ocjenjivački sud vrednovao je kvalitetu prostornog koncepta I. gimnazije, odnos prema široj i užoj urbanoj situaciji, doprinos nove zgrade slici grada, funkcionalne kvalitete rješenja, zadovoljenje funkcionalnih zahtjeva i međusobni odnos pojedinih prostorno-funkcionalnih cjelina zatvorenih i otvorenih prostora.

  Također je u obzir uzet i kriterij racionalnosti i ekonomičnosti projekta i izvedbe, točnije odnos bruto i neto površine.

  Važnu ulogu u odabiru najboljeg rada imala je i originalnost i atraktivnost arhitektonskog izraza vanjskog i unutrašnjeg prostora, estetske i oblikovne kvalitete rješenja, ekološka komponenta projekta, energetska učinkovitost i ušteda energije, ostvarenje higijensko-tehničkih zahtjeva te upotrijebljeni materijali.

  43.000.000

  Procijenjena vrijednost ugovora o javnim uslugama za izradu cjelokupne projektno-tehničke dokumentacije biti će do iznosa od 2.030.000,00 kuna bez PDV-a. Planirana okvirna sveobuhvatna vrijednost investicije iznosi 43.000.000,00 kuna bez PDV-a.

  IZLOŽBA

  Izložba svih natječajnih radova i njihovo predstavljanje javnosti, bit će upriličeno početkom rujna. Radove će predstaviti članovi Ocjenjivačkog suda, ali i sami autori.

  Početak realizacije prvonagrađenog rada planiran je nakon ishođenja dozvole za gradnju, tijekom sljedeće godine.

  gimnazija gimnazija gimnazija gimnazija gimnazija

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Izabrano je idejno rješenje za izradu Urbanističkog plana uređenja OLT-a, što je prvi korak do ostvarenja dugo očekivane transformacije ove industrijske ostavštine u modernu, multifunkcionalnu urbanu cjelinu.

  Predstavljeno idejno rješenje za izradu Urbanističkog plana uređenja OLT-a

  Nakon gotovo 30 godina propadanja, veliki industrijski kompleks bivše Osječke ljevaonice željeza i tvornice strojeva (OLT) konačno će u rekonstrukciju. Više…

  Projekt izgradnje I. gimnazije u Osijeku obuhvaća školsku zgradu sa školskom sportskom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke prometne površine i zelene površine

  [FOTO] Napreduju radovi na izgradnji I. gimnazije, a Osječko-baranjska županija nagrađuje i izvrsnost!

  Nova zgrada I. gimnazije poprima svoje konačne obrise. U tijeku je izgradnja koja je započela u studenom prošle godine, a Više…

  Nova zgrada I. Gimnazije planirana je između Gornjeg grada i Retfale, u neizgrađenom prostoru koji je nekada bila granica urbanog i ruralnog, stvarna granica na kojoj se ulazilo u grad.

  Nagodinu kreće gradnja I. Gimnazije u Osijeku

  U proračunu Osječko-baranjske županije za 2019. godinu osigurano je tri milijuna kuna pod stavkom “I. Gimnazija Osijek“. Naime, ove godine Osječko-baranjska Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora u Ulici Sv. Roka, na križanjima sa Ružinom i Ilirskom ulicom

  Vodovod – hitna sanacija kanalizacijskog kolektora u ulici Svetog Roka – zatvara se dionica ulice

  Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

  Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

  Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

  [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku