ŽIVOT

Kamere za nadzor nepropisnog parkiranja postavljene na pet lokacija u Osijeku!

Prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest u kojoj će biti navedeni datum, sat, počinitelj prekršaja i propisana novčana kazna. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za navedene je prekršaje propisana kazna u visini 30 eura

Objavljeno 09.02.2024
Matija Ivanković

S ciljem bolje protočnosti i veće sigurnosti u prometu, Grad Osijek postavio je kamere koje nadziru nepropisno parkiranje i zaustavljanje na javnim površinama u gradu.

Prve lokacije obuhvaćene video nadzorom, ujedno i najkritičnije točke u gradu, su:

1. Kapucinska ulica (Korzo) gdje će se kažnjavati ulaženje i parkiranje poslije 10.00 sati do kada je dopušteno ulaziti u pješačku zonu za potrebe dostave, selidbe i sl.
2. Županijska ulica prema jugu gdje će se kažnjavati parkiranje na nogostupima, mjestima koja za to nisu predviđena ili na tramvajskim tračnicama.
3. Županijska ulica prema sjeveru gdje će se kažnjavati parkiranje na nogostupima, pješačkoj zoni, mjestima koja za to nisu predviđena ili na tramvajskim tračnicama.
4. Hrvatske Republike gdje će se kažnjavati parkiranje u desnom kolnom traku, koje ometa normalno prometovanje, te parkiranje na autobusnim ugibalištima.
5. Trg pape Ivana Pavla II gdje će se kažnjavati parkiranje oko konkatedrale, kao i parkiranje u Pejačevićevoj ulici, unatoč postavljenom znaku zabrane zaustavljanja i parkiranja, te parkiranje u pješačkoj zoni.

Prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest u kojoj će biti navedeni datum, sat, počinitelj prekršaja i propisana novčana kazna. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za navedene je prekršaje propisana kazna u visini 30 eura.

Kamere su visoke rezolucije i snimaju cijelo područje nadzora, a navedene lokacije tek su prve lokacije obuhvaćene video nadzorom. Grad Osijek nastavit će s ovim projektom dok se ne ‘pokriju’ kritične lokacije u gradu, a sve u cilju osiguravanja protočnosti ali i sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i podizanja razine komunalnoga reda na području grada.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika od 15. studenoga do 14. travnja...

Oprez, nastupaju zimski uvjeti na cestama

Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika od Više…

U Strossmayerovoj ulici postavljene su fiksne kamere za nadzor brzine, nalaze se kod kućnih brojeva 239 i 320...

Nove-stare kamere u Strossmayerovoj ulici?

Ovih dana pokrenula se priča o novim fiksnim kamerama za nadzor brzine koje su postavljene na hrvatskim prometnicama, za našu Više…

Otkako su postavljene, u Hrvatskoj je zabilježeno više od 210.000 prometnih prekršaja i naplaćeno više od 88 milijuna kazni! Donosimo vam najnoviji popis lokacija u Slavoniji!

Nove 54 kamere za nadzor brzine u Hrvatskoj, sada ih je 324, a 15 novih u OBŽ!

Na hrvatskim cestama su postavljeni novi fiksni uređaji za nadzor brzine kretanja. Prema najnovijem popisu broj lokacija sada je 324. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje