Arhiva

Kinematografi Osijek – Ciklus Larsa von Triera i novi Captain America

  Objavljeno 05.05.2016
  OsijekNews redakcija

  Vizionar, ekscentrik, depresivac, čovjek koji se boji svega na svijetu osim procesa pravljenja filmova i koji tvrdi da mu je umjetnost prilika za iskupljenje… on je Lars von Trier, danski redatelj i režiser čiji filmovi uvijek provociraju, posebice scenama eksplicitnog seksa i nasilja. „Film bi trebao biti poput kamenčića u cipeli“ – njegovo je poimanje smisla filmskog djelovanja, a proslavio se naslovima Dogville, Lomeći valove, Ples u mraku, Idioti i Manderlay, koje imate priliku ponovno pogledati u kinu Urania u sklopu Ciklusa filmova: Lars von Trier, po sniženoj cijeni ulaznice od 20 kn.

  Ako ste, pak, ljubitelji Marvelovih super i anti junaka, razveselit će vas novi nastavak Kapetan Amerika: Građanski rat (Captain America Civil War), u kojemu glavni junak predvodi novoosnovani tim Avengersa u svojim nastojanjima za očuvanjem čovječanstva. Godinu dana od sukoba s Ultronom, jedan incident podijeliti će Osvetnike i od starih prijatelja stvoriti suparnike. Istovremeno, dok naše junake razaraju unutarnji sukobi, nad Zemlju se nadvila nova prijetnja… Odaberite svoj tim.

  I ovaj tjedan ćemo se družiti s Ratchet i Clankom u sinkroniziranoj animiranoj avanturi nastaloj prema Sonyjevoj video igrici, a možete i saznati sve informacije o navodnoj i tajnoj prodaji jugoslavenskog svemirskog programa vladi SAD-a u hit dokumentarcu Houston, imamo problem. Pripreme za novi Canneski festival su također pri kraju, a dodatno ćemo se zagrijati Ciklusom filmova: Ususret Cannesu od 12.-18. svibnja, gdje ćemo se prisjetiti nekih od najboljih naslova s prošlogodišnjih festivala.

  Ponovno slavimo i Europski EFOS tjedan zajedno s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, projekcijom filma Trumbo u ponedjeljak 9. svibnja u 21:30 sati. Ovogodišnji program u potpunosti je posvećen studentima koji su u 365 dana iskoristili brojne EU mogućnosti i to pod motom: „Tvoja (iskorištena) mogućnost za budućnost“.

  Projekt ‘Film in Residence’ nas vodi u Club Peppermint, gdje gledamo besplatne kvalitetne, edukativne, festivalske i dokumentarne sadržaje. U ponedjeljak (9. svibnja) i utorak (10. svibnja) u 20 sati možete pogledati dokumentarni film SickFuckPeople, koji govori o skupini djece, beskućnika koji su uspjeli preživjeti svoje ovisničko djetinjstvo, odrasli i počeli živjeti kao zreli ljudi…

  Volite stand up komediju? Dana 12. svibnja u 20 h pripremite se za ‘eGOCentričnu’ izvedbu Gorana Vugrineca Goca, po cijeni od 40 kn. U kino Urania nam dolazi i zagrebačko Kazalište Planet Art, ovoga puta s predstavom Plemena24. svibnja u 19:30 sati, uz cijenu ulaznice od 70 kn. Za oba eventa ulaznice možete rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem našeg Facebook profila i grupe.

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  OIB 40405502802
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr

  Program Kina Urania 5.5.-11.5.2016 by OsijekNews

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …

  Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu

  Osijek ide u Moldaviju, potom na škotski Rangers

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”