ŽIVOT

Koliko dugo traju jaja?

Jaja su svježa do 28 dana nakon polaganja

Objavljeno 22.04.2019
Tamara Lemajić

Jaja su svježa do 28 dana nakon polaganja. Nakon toga, najbolje ih je koristiti samo za pečenje ili kuhanje. Tvrdo kuhana jaja mogu se čuvati u hladnjaku oko dva tjedna, ako je ljuska netaknuta, piše roditelji.hr.

Kako čuvati jaja?

Prvih 18 dana jaja imaju prirodnu zaštitu od bakterija i za to se vrijeme mogu se čuvati izvan hladnjaka. Ako su vam za pripremu slastica kao što je tiramisu potrebna svježa jaja, kao i za pripremu prženih jaja, koristite samo svježa jaja (najviše 18 dana stara jaja).

 

Foto: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Savjetovao bih uzimanje suplementa vitamina K. Čak i ako se pokaže da ne pomaže u borbi protiv ove bolesti, ovaj je nutrijent dobar za krvne žile, kosti i pluća"

Popaj je imao pravo: Vitamin K mogao bi pomoći kod sprječavanja teže upale pluća od COVID-19

Nizozemski znanstvenici su u pacijenata koji su umrli od posljedica covida-19 ili su primljeni na odjel intenzivne skrbi s dijagnozom Više…

"Ogromni farmski kompleksi su mjesta nastanka patogena s potencijalom razvoja opasnih infekcija"

Udruga Pobjede poziva hrvatske tvrtke na priključenje svjetskom cage-free trendu online

Posljednjih godina, vodeće svjetske tvrtke javno su obznanile svoje društveno odgovorne politike kao odgovor na zahtjeve potrošača vezanih za zaštitu Više…

Boca, svijećnjak, ukras za dom, mozaik ... Ideja ima na pretek, a mi vam donosimo najkreativnije :D

(VIDEO) Ljuski od jaja kao u priči! Što s njima? Ne bacajte ih!

Jeste li se svi dobro najeli? Najvažnije pitanje za početak ovog teksta, rekli bismo. 😉 E sad kad, vjerujemo, jeste, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.