KULTURA

Koncert gitariste Petra Čulića

U srijedu u prizemlju KC s početkom u 19,30 sati

Objavljeno 22.02.2021
Darija Kovačić

Nakon glasovira, harfe, flaute, violine, viole i drugih instrumenata svoje mjesto u Kulturnom centru Osijek rezervirala je i gitara. I to za srijedu, 24. veljače, kada nas očekuje koncert gitariste Petra Čulića koji će se održati u prizemlju zgrade s početkom od 19:30h.

Petar je rođen 1986. godine u Splitu, a nakon srednje škole upisao je Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu gdje je stekao magisterij 2008. godine u klasi prof. Gorana Listeša. Školovanje nastavlja na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (u Njemačkoj) na privatnoj akademiji „Koblenz International Guitar Academy“ u klasi prof. Huberta Käppela, a završava ga u svibnju 2010. godine s najboljim uspjehom. Dobitnik je godišnje nagrade Općine Dugi Rat za izvanredna postignuća na području glazbenog i kulturnog stvaralaštva. O kakvom se internacionalnom izvođaču radi govori i podatak da broji više od tisuću nastupa na šest kontinenata u više od 30 država, a dobitnik je državnih i međunarodnih priznanja i nagrada.

Svirao je kao solist s Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Nacionalnog kazališta Claudio Santoro u Brasiliji, Mozart orchestra, Komornim orkestrom grada Curitibe, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Komornim gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži, Orkestrom HNK Split i drugima. Od samih početaka gitarističkog školovanja bavi se i skladanjem, a prvu veću inspiraciju za skladanje našao je u knjizi „Mali princ“ književnika Antoinea de Saint-Exupérya. Petar Čulić je službeni prestavnik D’Addario žica, te svira na gitari Leonarda de Gregoria. Od ove akademske godine je umjetnički suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

S obzirom na to kako je broj mjesta ograničen, potrebne su prethodne rezervacije putem e-maila: [email protected] (do 40 mjesta).

Foto: KC Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Predavanje će održati predsjednik Ocjenjivačkog suda 27. slavonskog bijenala, dr. sc. Krešimir Purgar.

Predavanje “Apstrakcija za početnike (i napredne)”

Muzej likovnih umjetnosti poziva sve zainteresirane na predavanje Apstrakcija za početnike (napredne) u utorak, 2. ožujka s početkom u 18:00 Više…

U sklopu Koncertnog ciklusa Grada glazbene sezone 2020./2021. još jedna osječka glazbena srijeda... :D

Nastup sopranistice K. Owais i pijanista S. Bilića

U sklopu Koncertnog ciklusa Grada glazbene sezone 2020./2021. u srijedu, 10. veljače s početkom u 19,30 u Kulturnom centru Osijek Više…

Kviz će se održati u ponedjeljak, 8. veljače 2021.

GISKO rođendanski kviz

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek s radom je započela 8. veljače 1949. godine, a osnovana je odlukom Gradskog narodnog odbora Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Vremensku sondu" iz tornja otvorit će stručnjaci konzervatori kako se ne bi oštetila

U sanaciji zvonika crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu pronađen svitak iz 18.st.

"Fotografije su iz operativnih aktivnosti sustava civilne zaštite, s vježbi ili nekih nesreća i katastrofa, uglavnom s našeg područja ili gdje su naši pripadnici bili na svojim zadacima"

U Kulturnom centru izložba fotografija povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

Predavanje će održati predsjednik Ocjenjivačkog suda 27. slavonskog bijenala, dr. sc. Krešimir Purgar.

Predavanje “Apstrakcija za početnike (i napredne)”