ŽIVOT

Kopika otvara svoja vrata za 3 tjedna

Neslužbeni početak ljeta u Osijeku uz nove sadržaje

Objavljeno 24.05.2018
Nikolina Ćosić

Rekreacijski centar Copacabana, svima znan kao Kopika, uskoro otvara svoja vrata, a mnogi će se složiti da to znači i neslužbeni početak ljeta u Osijeku. Kako su temperature već sada poprilično visoke za kraj svibnja, najhrabriji i najnesrtpljiviji su osvježenje već pronašli u Dravi, no većina ipak željno iščekuje otvorenje najpoznatijeg osječkog kupališta.

Kako se već tradicionalno Kopika otvara svake godine na zadnji dan škole, tako će i ove godine kupači od 15. lipnja moći uživati u svemu što su za ovu godinu iz Športskih objekata pripremili u rekreacijskom centru Copacabana.

Kopika je trenutno u završnim radovima za novu kupališnu sezonu, a do sada je odrađena izmjena dotrajalih pločica u olimpijskom bazenu, čišćenje svih površina, ličenje bazena, košnja trave, remont filternice (servisirane su pumpe, izmijenjeni ležajevi i motori zbog što kvalitetnije vode).

Novosti:

Ono što je novo je zelena živa ograda, odnosno živica za hlad koja je jesenas posađena, a odlično će doći u najtoplije ljetne dane. Kako se svaku sezonu iz Športskih objekata trude obogatiti novim sadržajima, tako planiraju i ove sezone organizirati aktivnosti u i oko bazena. Osim popularnog aquaaerobica te školice plivanja, ideje se vrte i oko animacijskih igara, drugih tipova vježbanja, kreativnih radionica i slično.

Cijene:

Na dan otvorenja će ulaz biti besplatan, a ostalih dana cijene će biti 5 kuna za djecu do 16 godina, 8 kuna za odrasle te će za one najmlađe do 7 godina ulaz biti besplatan. Radno vrijeme je kao i prijašnjih godina od 9 do 20 sati, no u slučaju lošeg vremena ili drugih nepovoljnih uvjeta, zatvorit će se ranije.

Ako se nastavi kako je krenulo, vrijeme bi svakako trebalo ići na ruku ljubiteljima ljeta pa ne sumnjamo da će mnogi imati dugo toplo ljeto na Kopiki.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osvježenje na pijesku rijeke Drave i bazenskom kompleksu Kopika potražili su danas mnogi Osječani

[FOTO] Otvorena Kopika, bazeni i kupalište na Dravi

Kopika je danas otvorena a prvi dani ljeta privukli su veliki broj građana koji su osvježenje potražili baš na ovom Više…

Uz mnoge zabavne sadržaje, osigurana je i zdravstvena zaštita te spasilačka služba, kao i rad redarske i blagajničke službe. Poznate su i cijene ulaza za ovu sezonu

[FOTO] S novim sadržajima osječka Copacabana od danas spremna za novu kupališnu sezonu

Nakon prošlogodišnje prve temeljite rekonstrukcije, osječka Copacabana i ove je godine uređena te s novim sadržajima spremna za novu sezonu. Više…

Na inicijativu osječkoga gradonačelnika Ivana Radića, pijesak je odložen na osječkim plažama, Copacabani i Želji. S novim pijeskom pripreme za novu kupališnu, a time i turističku sezonu u Osijeku su već  započele.

Na Kopiku i Želju stigao pijesak za novu kupališnu sezonu

U sklopu redovitoga čišćenja viška nanosa pijeska, Hrvatske vode su iz korita rijeke Drave ovih dana izvukle oko 10 tisuća Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice