GOSPODARSTVO

Kopika postala prva pametna plaža u Hrvatskoj

Pametne klupe, pametni tuševi, setovi za sjedanje s usb i bežičnim punjačima, pametno stablo... Tko to još ima?

  Objavljeno 25.07.2019
  Ivona Amidžić

  Grad na Dravi može se pohvaliti još jednom hvalevrijednom investicijom. Riječ je o modernom uređenju poznatog osječkog kupališta – Kopike.

  “Naš Osijek je prvi u regiji koji ima čast uživati i ponositi se pametnom plažom Copacabanom. Projekt je investicijske vrijednosti od 1.053.876,25 kuna od čega je sufinanciran iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture i Ministarstva turizma u iznosu od 392.000,00 kuna”, objasnila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

  Ostatak potrebnih financijskih sredstava, više od 660.000 kuna, osigurao je Grad Osijek. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u prosincu 2018., a realizacija projekta je započela u svibnju 2019., dok su radovi završeni u srpnju ove godine.

  “Ovih dana sve naše Osječanke i Osječani, ali i dragi gosti koji dođu na naše kupalište, u isto vrijeme bezbrižno uživajući na suncu, Dravi i našim bazenima, mogu biti spojeni s cijelim svijetom”, poručila je Gamoš i naglasila prednosti ovog projekta.

  U okviru investicije postavljeno je pet pametnih klupa, tri kabine za presvlačenje, deset pametnih tuševa, dvadeset novih LED rasvjetnih tijela sa stupovima, dva seta za sjedanje i jedno pametno stablo!

  “U svakom trenutku svi oni koji dođu na kupanje mogu puniti svoje mobilne uređaje i laptope. Naravno ako krenu u vožnju e-biciklom ili e-romobilom mogu malo prisjesti, odmoriti se te napuniti svoja vozila”, rekla je zamjenica gradonačelnika i pozvala građane da iskoriste mogućnosti koje im osuvremenjena Kopika pruža.

  Na solarnom stablu ima šest uobičajenih i isto toliko USB utičnica, a crpit će solarnu energiju pomoću fotonaponskih panela kapaciteta 810 vati. Pod krošnjom ovog drveta ima i 12 sjedećih mjesta. Na solarnim klupama i setovima za sjedenje moguće je bežično puniti dva mobilna uređaja te na 4 USB priključka.

  Naravno ono što je i najvažnije je to kako su pametne klupe, tuševi, kabine za presvlačenje, setovi za sjedenje, ali i stablo proizvod hrvatskog znanja što ovo ulaganje čini još vrjednijim.

  Grad je ponovno dokazao kako ide u korak s modernim vremenima i osluškuje potrebe svojih građana, ali isto tako aktivno koristi raspoložive potpore i programe kako bi investirao u moderniji i kvalitetniji život Osijeka. Vjerujemo da će građani prepoznati važnost ove modernizacije i znati čuvati sve navedeno.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Riječ je od 15 milijuna kuna vrijednom projektu koji će obuhvatiti 73 tisuće četvornih metara prostora na Kopiki

  Kupališna sezona je započela, a s njom i rekonstrukcija i dogradnja Kopike

  Iako se ove godine nećemo moći kupati na bazenima Rekreacijskoga centra Copacabana zbog rekonstrukcije, vrući vikend mnogi su iskoristili za Više…

  Prema uputama treba predvidjeti mogućnost natkrivanja i grijanja prostora za korištenje kompleksa tijekom cijele godine... :O

  Rekonstrukcija Kopike?! Obnova i izgradnja bazena, beach bar, slapovi, divlja rijeka, umjetni valovi…

  U jeku pandemije, i sad kad već vidimo svjetlo na kraju tunela kad popuštaju mjere, nikome nije palo na pamet Više…

  "Hvala svima vama koji ste proveli barem djelić svoga ljeta s nama!"

  Kopika radi do kraja tjedna, a onda rujan zaključava njezina vrata

  Ovisno o situaciji neki od nas imali su luksuz otići na more, barem na nekoliko dana, a neki nisu. Bilo Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Koronakriza ni vas nije štedjela? Pregledajte ove poslovne prilike

  Iako su im iz resornog ministvarstva poručili da nemaju razloga za strah, neki od njih boje se za svoju budućnost...

  Mljekari strahuju: Tko će nakon Megglea otkupljivati njihovo mlijeko?

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Ne propustite odličnu priliku – Ove tvrtke sada traže radnike