GOSPODARSTVO

Kopika postala prva pametna plaža u Hrvatskoj

Pametne klupe, pametni tuševi, setovi za sjedanje s usb i bežičnim punjačima, pametno stablo... Tko to još ima?

    Objavljeno 25.07.2019
    Ivona Amidžić

    Grad na Dravi može se pohvaliti još jednom hvalevrijednom investicijom. Riječ je o modernom uređenju poznatog osječkog kupališta – Kopike.

    “Naš Osijek je prvi u regiji koji ima čast uživati i ponositi se pametnom plažom Copacabanom. Projekt je investicijske vrijednosti od 1.053.876,25 kuna od čega je sufinanciran iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture i Ministarstva turizma u iznosu od 392.000,00 kuna”, objasnila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

    Ostatak potrebnih financijskih sredstava, više od 660.000 kuna, osigurao je Grad Osijek. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u prosincu 2018., a realizacija projekta je započela u svibnju 2019., dok su radovi završeni u srpnju ove godine.

    “Ovih dana sve naše Osječanke i Osječani, ali i dragi gosti koji dođu na naše kupalište, u isto vrijeme bezbrižno uživajući na suncu, Dravi i našim bazenima, mogu biti spojeni s cijelim svijetom”, poručila je Gamoš i naglasila prednosti ovog projekta.

    U okviru investicije postavljeno je pet pametnih klupa, tri kabine za presvlačenje, deset pametnih tuševa, dvadeset novih LED rasvjetnih tijela sa stupovima, dva seta za sjedanje i jedno pametno stablo!

    “U svakom trenutku svi oni koji dođu na kupanje mogu puniti svoje mobilne uređaje i laptope. Naravno ako krenu u vožnju e-biciklom ili e-romobilom mogu malo prisjesti, odmoriti se te napuniti svoja vozila”, rekla je zamjenica gradonačelnika i pozvala građane da iskoriste mogućnosti koje im osuvremenjena Kopika pruža.

    Na solarnom stablu ima šest uobičajenih i isto toliko USB utičnica, a crpit će solarnu energiju pomoću fotonaponskih panela kapaciteta 810 vati. Pod krošnjom ovog drveta ima i 12 sjedećih mjesta. Na solarnim klupama i setovima za sjedenje moguće je bežično puniti dva mobilna uređaja te na 4 USB priključka.

    Naravno ono što je i najvažnije je to kako su pametne klupe, tuševi, kabine za presvlačenje, setovi za sjedenje, ali i stablo proizvod hrvatskog znanja što ovo ulaganje čini još vrjednijim.

    Grad je ponovno dokazao kako ide u korak s modernim vremenima i osluškuje potrebe svojih građana, ali isto tako aktivno koristi raspoložive potpore i programe kako bi investirao u moderniji i kvalitetniji život Osijeka. Vjerujemo da će građani prepoznati važnost ove modernizacije i znati čuvati sve navedeno.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prolaz pješaka bit će onemogućen od strane cestovnog mosta, tako da se tim putem neće moći doći na kupalište uz Dravu

    Obavijest o privremenom zatvaranju dijela šetnice kod Copacabane zbog radova na oborinskom vodu

    U četvrtak, 09. lipnja 2022. godine, u vremenu od 07:00 do 16:00 sati, zbog izvođenja radova na oborinskom tlačnom vodu Više…

    Radić: "Radi se punom parom kako bismo se mogli kupati u novim bazenima već ovoga ljeta"

    Radovi na Kopiki u punom jeku

    Nakon 46 godina od izgradnje i dvije godine bez korištenja bazena tijekom kupališne sezone, napokon je počela rekonstrukcija kompleksa osječke Više…

    Glavnim projektom rekonstrukcije športsko – rekreacijskog centra „Copacabana“ predviđena je prva temeljita rekonstrukcija od 1976. kada je kompleks izgrađen...

    Počinje obnova Kopike? Župan i gradonačelnik danas na pressici predstavljaju plan!

    U 12.30 sati počet će konferencija za novinare pod nazivom “Početak radova na rekonstrukciji i dogradnji sportskog kompleksa ‘Copacabana’”. Gradonačelnik Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI