ŽIVOT

“Kultura ispod bora” nova točka adventske čarolije u Osijeku! (PROGRAM)

Prolaznici će između ostalog i moći uživati u ciklusu minijaturnih kazališnih predstava u trajanju od pet minuta pod nazivom Nordijske sage

Objavljeno 15.12.2020
Ivona Amidžić

Na jučerašnjoj konferenciji za medije koja se održala u 18:00 sati predstavljen je adventski program Kulturnog centra pod nazivom „Kultura ispod bora“, program je započeo jučer i trajat će sve do 23. prosinca.

Ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić otvorio je press konferenciju uvodnim riječima o samom adventskom programu.

Prolaznici će moći uživati u ciklusu minijaturnih kazališnih predstava u trajanju od pet minuta pod nazivom Nordijske sage. Osim toga, u prostorima Kulturnog centra održat će se dva koncerta, uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera. Sukladno tome, broj posjetitelja bit će ograničen zbog čega su potrebne prethode rezervacije putem društvenih mreža ili službenog e-maila ([email protected]).

U petak, 18. prosinca, s početkom u 19:30 nastupa pijanist Konstantin Krasnitski u izvedbi Orašar. U subotu, 19. prosinca u istom terminu bit će održan božićni koncert uz pijanista Vitomira Ivanjeka. Oba koncerta mogu se slušati uživo i na programu radija Osijek. Građani će također moći uživati na festivalu svijetla – Kaleidoskopu, 22. i 23. prosinca na trgu Ante Starčevića.

Marijan Josipović, diplomirani student glume Akademije za umjetnost i kulturu Osijek detaljnije je objasnio program Nordijske sage te izjavio kako su ideju za ove kratke kazališne predstave dobili gledajući u prazne izloge zatvorenih kafića i restorana. Ciklus predstava otvoren je sa zimskom pričom o nastanku svijeta, a koja će se održati danas i sutra, odnosno 14. i 15. prosinca, zatim iduća dva dana održat će se predstava o nastanku pahuljice te u petak i subotu priča o polarnome svijetlu. Osim Marijana za glazbu i zvuk pobrinuo se Domagoj Ivanković, a za same crteže zadužena je Nikolina Odobašić. Sve predstave počinju u 18:00 i traju do 19:30 svakih 10 – 15 minuta.

Od 10. prosinca u gradu su na snazi posebne prometne regulacije, one adventske, a Kulturni centar se pridružuje kao nova točka adventske čarolije. 

Tatjana Roth iz Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko – baranjske županije kao partner Kulturnom centru i Turističkoj zajednici grada Osijeka ukratko je zahvalila svima onima koji su sudjelovali u stvaranju ovogodišnjeg adventskog programa te pozvala građane na posjećivanje ovakvih događanja.

PROGRAM

  1. prosinca (ponedjeljak)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage -zimske priče o nastanku svijeta

  1. prosinca (utorak)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage -zimske priče o nastanku svijeta

  1. prosinca (srijeda)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage – priča o nastanku pahuljice

  1. prosinca (četvrtak)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage – priča o nastajanju pahuljice

  1. prosinca (petak)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage – priča o polarnome svjetlu

19:30h – božićni koncert Konstantina Krasnitskog (foyer KC Osijek)

  1. prosinca (subota)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage – priča o polarnome svjetlu 19:30h – božićni koncert Vitomir Ivanjek (foyer KC Osijek)

  1. prosinca (utorak)

Festival svjetla – Kaleidoskop (Trg Ante Starčevića)

  1. prosinca (srijeda)

Festival svjetla – Kaleidoskop (Trg Ante Starčevića)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša