ŽIVOT

“Kultura ispod bora” nova točka adventske čarolije u Osijeku! (PROGRAM)

Prolaznici će između ostalog i moći uživati u ciklusu minijaturnih kazališnih predstava u trajanju od pet minuta pod nazivom Nordijske sage

Objavljeno 15.12.2020
Ivona Amidžić

Na jučerašnjoj konferenciji za medije koja se održala u 18:00 sati predstavljen je adventski program Kulturnog centra pod nazivom „Kultura ispod bora“, program je započeo jučer i trajat će sve do 23. prosinca.

Ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić otvorio je press konferenciju uvodnim riječima o samom adventskom programu.

Prolaznici će moći uživati u ciklusu minijaturnih kazališnih predstava u trajanju od pet minuta pod nazivom Nordijske sage. Osim toga, u prostorima Kulturnog centra održat će se dva koncerta, uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera. Sukladno tome, broj posjetitelja bit će ograničen zbog čega su potrebne prethode rezervacije putem društvenih mreža ili službenog e-maila ([email protected]).

U petak, 18. prosinca, s početkom u 19:30 nastupa pijanist Konstantin Krasnitski u izvedbi Orašar. U subotu, 19. prosinca u istom terminu bit će održan božićni koncert uz pijanista Vitomira Ivanjeka. Oba koncerta mogu se slušati uživo i na programu radija Osijek. Građani će također moći uživati na festivalu svijetla – Kaleidoskopu, 22. i 23. prosinca na trgu Ante Starčevića.

Marijan Josipović, diplomirani student glume Akademije za umjetnost i kulturu Osijek detaljnije je objasnio program Nordijske sage te izjavio kako su ideju za ove kratke kazališne predstave dobili gledajući u prazne izloge zatvorenih kafića i restorana. Ciklus predstava otvoren je sa zimskom pričom o nastanku svijeta, a koja će se održati danas i sutra, odnosno 14. i 15. prosinca, zatim iduća dva dana održat će se predstava o nastanku pahuljice te u petak i subotu priča o polarnome svijetlu. Osim Marijana za glazbu i zvuk pobrinuo se Domagoj Ivanković, a za same crteže zadužena je Nikolina Odobašić. Sve predstave počinju u 18:00 i traju do 19:30 svakih 10 – 15 minuta.

Od 10. prosinca u gradu su na snazi posebne prometne regulacije, one adventske, a Kulturni centar se pridružuje kao nova točka adventske čarolije. 

Tatjana Roth iz Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko – baranjske županije kao partner Kulturnom centru i Turističkoj zajednici grada Osijeka ukratko je zahvalila svima onima koji su sudjelovali u stvaranju ovogodišnjeg adventskog programa te pozvala građane na posjećivanje ovakvih događanja.

PROGRAM

  1. prosinca (ponedjeljak)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage -zimske priče o nastanku svijeta

  1. prosinca (utorak)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage -zimske priče o nastanku svijeta

  1. prosinca (srijeda)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage – priča o nastanku pahuljice

  1. prosinca (četvrtak)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage – priča o nastajanju pahuljice

  1. prosinca (petak)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage – priča o polarnome svjetlu

19:30h – božićni koncert Konstantina Krasnitskog (foyer KC Osijek)

  1. prosinca (subota)

Od 18:00h – 19:30h Nordijske sage – priča o polarnome svjetlu 19:30h – božićni koncert Vitomir Ivanjek (foyer KC Osijek)

  1. prosinca (utorak)

Festival svjetla – Kaleidoskop (Trg Ante Starčevića)

  1. prosinca (srijeda)

Festival svjetla – Kaleidoskop (Trg Ante Starčevića)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zapalio ju je hrvatski gimnastički reprezentativac i jedan od osječkih najuspješnijih sportaša Robert Seligman

Upalili smo četvrtu, i zadnju, adventsku svijeću

Četvrtu adventsku svijeću na vijencu ispred osječke Konkatedrale, zapalio je hrvatski gimnastički reprezentativac i jedan od osječkih najuspješnijih sportaša Robert Više…

Danas je zapaljena prva od četiriju adventskih svijeća - Svaka od njih ima svoje značenje, a prva je svijeća nade...

U Osijeku je jučer zapaljena prva adventska svijeća

U Osijeku je ispred konkatedrale Svetog Petra i Pavla zapaljena prva adventska svijeća, piše Radio Osijek. U ime svih medicinskih Više…

Sam festival se organizira u pet država, kroz 11 različitih manifestacija vezanih uz biciklizam i traje od kolovoza do listopada ove godine...

Festival prirode i biciklizma: Međunarodni Dan rijeke Drave i biciklijada novom biciklističkom rutom

U sklopu projekta „Amazon of Europe Bike Trail“ organizira se „Festival prirode i biciklizma“ kroz koji se 23. rujna 2020. godine Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prema podacima hrvatskog Registra za rak HZJZ, petogodišnje preživljenje žena s rakom vrata maternice za oboljele iznosi oko 63 %

14. Dan mimoza iznjedrio nove spoznaje o raku vrata maternice

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 728 osoba.

Stožer OBŽ: Novopozitivno 20 osoba

Većina oštećenih zgrada je građena od nearmiranog ziđa i opeka koje su izgubile svojstva, kao i mort koji ih povezuje, odnosno vezivni materijal.

Konstruktori: U potresu stradale stare građevine i dio loše obnovljenih